ugrás a tartalomhoz

Van egy jó könyv?

Piroska néni · 2008. Okt. 25. (Szo), 19.26
Kedves Barátaim!
Ajánlana valaki egy jó könyvet a SEO-ről?
Üdv:
Piroska néni
 
1

Ennél jobb nincs is

tolmi · 2008. Okt. 26. (V), 10.33
Semantic Web. Annál többet nem tehetsz, minthogy értékes tartalmat szemantikusan felhasznált HTML-ek csoportjával jelenítesz meg. Ez nem "SEO" könyv, ez a szemantika erejét mutatja be.

Ha pedig egyáltalán nem akarod megérteni hogy mi miért történik, akkor ez.

Megj.:
Egyáltalán ez a SEO dolog aggasztó méreteket kezd ölteni. A keresőmotorok küzdenek az optimalizálók trükkjei ellen, az optimalizálók meg megpróbálják megtippelni a keresők ranking algoritmusának gyengeségeit. Miért nem veszi észre senki hogy a legjobb SEO a tisztességes, struktúrált, szemantikusan felépített tartalom és jó marketing a weben? Ehelyett horribilis összegeket költenek cégek kóklerekre, akik persze jól megkopasztják őket...
2

Igazad van!

Piroska néni · 2008. Okt. 26. (V), 11.43
Kedves Tolmi!
Szívemből szóltál! Én is hiszek abban, hogy ami tisztességes, csak az lehet hosszú távon sikeres. Nekem is furcsa játék, ami a SEO-val történik. A Sematic Web-et is meg fogom nézni, s ha értem, akkor azért, ha nem értem, akkor meg azért írok neked újból!
Köszönettel:
Piroska néni
3

Megnéztem és vagy de...

Piroska néni · 2008. Okt. 26. (V), 11.59
Kedves Tolmi!
Oly sok jót olvastam Thomas B. Passinról és könyvéről, hogy szeretnék hozzájutni. Mivel én nem tudok ilyen könyveket megvásárolni, ezért a könyvtárakban fogok körülnézni. Akkor sem keseredem el, ha sehol nem tartják, mert létezik könyvtárak közötti könyvrendelés is, s ha kell, elhozatom a könyvet egy EU ország könyvtárából. Persze, ezért is kell fizetni, de lényegesen kevesebbet mint az internetes áruháznak.
Tetszik, hogy a szerző egy nem nyereségért dolgozó Kft. tagja.
Üdvözöl:
Piroska néni
4

Örülök hogy tetszik

tolmi · 2008. Okt. 27. (H), 10.36
Arra azért figyelj, hogy Passin könyvéből nem fogsz kulcsrakész infokat kapni, ő ebben a könyvben azt mutatja be, hogy hogyan lenne értelme igazán a webnek. Persze ez is féligazság, mert a nagy keresőóriások egyre erőteljesebben kényszerítik ki a szemantikus tartalomfelépítést a weben és egyre gyorsabban haladunk a cél felé (még ha a clueless SEO guruk ennyire pattognak is), szóval már a jelen helyzetben is fellelhetőek itt-ott a könyvben foglalt elvek.
5

Köszönöm!

Piroska néni · 2008. Okt. 27. (H), 20.38
Kedves Tolmi!
Köszönöm. Persze, a könyvtárba ma sem jutottam el, de ami késik, érik. Ha kezemben a könyv, újra írok.
Üdvözöl:
Piroska néni
6

Megrendeltem a könyvet

Piroska néni · 2008. Okt. 31. (P), 19.36
Kedves Tolmi!
Nem volt meg a könyvtárban a könyv, de meg fogják rendelni másik könyvtárból. Ha kezemben a könyv, ...
Jó hétvégét!