ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 13, 2008 - Fórum téma

események "megelőzése" javascripttel

kalamona · 2008. Okt. 13. (H), 14.55
Sziasztok!

Javascriptben hogyan lehet valamilyen böngészőbeli történést megelőzni? Például egy mezőbe csak bizonyos karaktereket szeretnék engedni bevinni, és azt szeretném, hogy be se kerüljön a szövegmezőbe ami nem engedélyezett. Hogyan előzhetem meg, hogy a böngésző megjelenítse? Tudom, hogy létezik erre több kész megoldás, de most engem az elv érdekelne elsősorban, mert más hasonló problémákat is szeretnék megoldani és szeretném érteni, hogy hogyan lehetséges ez.

Tehát bármilyen esemény előtt futtatatni js kódot, és bizonyos feltétel nem teljesülése esetén megszakítani még mielőtt bekövetkezne. (legyen az checkbox bejelölése, szövegmezőbe írás, vagy bármi...)

Tudtok adni egy kis támpontot ezzel kapcsolatban?

Köszönöm!
 

Adobe AIR gondok

gabesz666 · 2008. Okt. 13. (H), 10.33
Sziasztok!

Nem kissebb feladatra vállalkoztam, minthogy elsajátítom az Adobe AIR nyelvezetét. A tegnapi tudásommal át is írtam egy ajaxos oldalamat asztali alkalmazássá, de két problémám akadt, amire nem találtam megoldást: a request során visszakapott html-ben a javascript event-ök és úgy egészében a javascript nem fut le. (tehát pl. egy gomb amire klikkeléskor az add függvénynek le kéne futnia, nem csinál semmit - ahol persze az add függvény nem a visszakapott kódban van definiálva, hanem a főoldalon, ahonnan indul a request). Másik problémám, hogy amikor az air-es programban egy szövegmezőre focus-olok, akkor kék keretet rak köré és ez elég idegesítő. Hogyan tudnám e két problémát megoldani? Köszönöm a segítséget!
 

AJAX egy menuhoz

zoliky · 2008. Okt. 13. (H), 09.31
Egy oldal beolvasasahoz erdemes AJAX-ot hasznalni ? Peldaul ha raklikelek egy linkre a menubol, a lekert tartalmat be tudom olvasni "jQuery load"-al ?

Persze gondolok azokra a felhasznalokra is amelyek nem hasznalnak Javascript-et. En ugy gondoltam, hogy ez talan gyorsitana, nem kene mindent ujra betolteni! az en esetemben csak a tartalmat kerem le.

Lehet, hogy kicsit tulzok es nem ilyen celra talaltak ki az AJAX-ot :) talan csak urlapokra.