Archívum - Okt 24, 2008 - Fórum téma
Symfony pro és kontra
Üdv!
Azon morfondírozok mostanában, hogy milyen alapokra építsek egy elég összetett webes alkalmazást. Több keretrendszer is felmerült, köztük a témacímadó nevezetesség is.
Symfonyval nincs tapsztalatom (néhány óra homokozást és olvasgatást leszámítva), Zend Frameworkben és Code Igniterben egy fokkal több. Mégis szimpatizálok a Symfonyval, mert egyrészt nagyon szeretném élesben is kipróbálni, másrészt pedig sok mindent nagyon átgondoltam és kényelmesen támogat (messziről nézve).
A kérdésem az lenne, hogy aki közületek használta már, milyen tapasztalatokat gyűjtött vele.
Előreis köszi minden gondolatot!
■ Azon morfondírozok mostanában, hogy milyen alapokra építsek egy elég összetett webes alkalmazást. Több keretrendszer is felmerült, köztük a témacímadó nevezetesség is.
Symfonyval nincs tapsztalatom (néhány óra homokozást és olvasgatást leszámítva), Zend Frameworkben és Code Igniterben egy fokkal több. Mégis szimpatizálok a Symfonyval, mert egyrészt nagyon szeretném élesben is kipróbálni, másrészt pedig sok mindent nagyon átgondoltam és kényelmesen támogat (messziről nézve).
A kérdésem az lenne, hogy aki közületek használta már, milyen tapasztalatokat gyűjtött vele.
- Mire alkalmas igazán? Mennyire univerzális? Mennyire rugalmas?
- Ajánlott-e komoly látogatottságra aspiráló oldalt Symfonyra alapozni?
- Skálázható lesz a későbbiekben (és milyen módon, vertikálisan/horizontálisan, vannak-e ezzel kapcsolatban konkrét tapasztalatotok)?
- Milyen a tanulási görbéje? Mennyi idő alatt vonható be a munkába későbbiekben új fejlesztő, akinek nem volt előtte Symfonys tapasztalata?
- Mik a gyengéi, milyen oldalt/feladatot nem érdemes rá alapozni?
- minden ami eszetekbe jut. :) (pl profi, de nem szerettem, mert... )
Előreis köszi minden gondolatot!