Archívum - 2006 - Fórum téma
március 4
str_replace, vagy van jobb?
szasztok
a gondom:
egy olyan dolgot próbálnék megoldani, hogy egy html filet megnyit a php, és az összes '<div align="rnd">' előfordulást lecseréli '<div align="'.$align[rand(0,3)].'">'-ra... az align egy array, négy elemmel:
0 => "left"
1 => "right"
2 => "center"
3 => "justify"
tehát az összes "rnd" igazítású divnek MÁS igazítást kéne megadni... ezt hogy lehet?
mert én ezt próbáltam:
$code = str_replace('align="rnd"','align="'.$align[rand(0,3)].'"',$code);
de ez mindenhova ugyanazt az igazítást rakja be...
■ a gondom:
egy olyan dolgot próbálnék megoldani, hogy egy html filet megnyit a php, és az összes '<div align="rnd">' előfordulást lecseréli '<div align="'.$align[rand(0,3)].'">'-ra... az align egy array, négy elemmel:
0 => "left"
1 => "right"
2 => "center"
3 => "justify"
tehát az összes "rnd" igazítású divnek MÁS igazítást kéne megadni... ezt hogy lehet?
mert én ezt próbáltam:
$code = str_replace('align="rnd"','align="'.$align[rand(0,3)].'"',$code);
de ez mindenhova ugyanazt az igazítást rakja be...
cookie vagy sesson + azonosított usernek file küldés?
Sziasztok!
Az lenne az egyik kérdésem, hogy ti hogyan csinálnátok azt meg, hogy egy cookie-val ellenőrzött felhasználó belépés után (php4 / mysql 3.x) egy flash/swf player lejátszik külső/másik file-ból egy flash videót, és hogy az a videót ne lehessen a html forrás, vagy az oldal megvizsgálása után simán lementeni, szimplán körbeküldeni a címét így pld:
http://www.fkelemenwebje.hu/video/enyem.swf (persze ez példa, nem megy)
Szóval van egy swf ami a player, meg egy másik, amit lejátszik. Béna, de működik.
Szóval ha az egészet htaccess mögé raknám, nem lenne jó, mert előugrana az apache miatt egy login/jelszó kérő ablak, ez nem jó.
Már csináltam egy letöltő php kis részt, de az csak annyi, hogy amit le kell tölteni, azt a header-ben átirányítja oda, meg hogy letöltés, és számolja. Rég csináltam, de valahogy ez a lényege, meg működik. Szóval pld: letolt.php?azon=12 akkor az adatbázis 12-is letölsésének a http://www.fkelemenwebje.hu/letoltes/enyem.zip -t küldi, és növekszik a számláló. Tudom ez sem spanyol viasz. Meg ez nem is jó, mert ha egy belépett megnézi a file-t, honnan jön, akkor a külső emberek is el tudják érni ha megadja másoknak. Szóval ez a letöltő kis kód nem jó erre sajnos.
Amire gondoltam, hogy csinálni egy kuld.php -t, ami paraméterezve küldi a file-t mintha letöltenék. És ez a php ellenőrizheti, hogy a cookie szerint van-e jogosultsága hozzá, be van-e lépve, satöbbi. Esetleg ott a flv, amit a webről el sem lehet érni, és a php olvassa, így garancia hogy csap a php-n keresztül nézik. Szóval a kuld.php egy olyan könyvtárból olvasna, amit amúgy nem lehet elérni. Ennek mi lehet a hátránya? Lassúság? Terhelés?
A másik, a session kezelés, de ebben nincs tapasztalatom. Az alap php session-t nem javasolják, én elkezdtem írni pár doksi alapján egy olyan session kezelést, ami mysql-be rakja a session azonosítot, és a cookie-ba csak a session azonosító kerül kódolva, de ez még nincs kész, meg még hibás, de elvileg ez a legbiztonságosabb, csak még nem működik.
Az lenne az egyik kérdésem, hogy ti hogyan csinálnátok azt meg, hogy egy cookie-val ellenőrzött felhasználó belépés után (php4 / mysql 3.x) egy flash/swf player lejátszik külső/másik file-ból egy flash videót, és hogy az a videót ne lehessen a html forrás, vagy az oldal megvizsgálása után simán lementeni, szimplán körbeküldeni a címét így pld:
http://www.fkelemenwebje.hu/video/enyem.swf (persze ez példa, nem megy)
Szóval van egy swf ami a player, meg egy másik, amit lejátszik. Béna, de működik.
Szóval ha az egészet htaccess mögé raknám, nem lenne jó, mert előugrana az apache miatt egy login/jelszó kérő ablak, ez nem jó.
Már csináltam egy letöltő php kis részt, de az csak annyi, hogy amit le kell tölteni, azt a header-ben átirányítja oda, meg hogy letöltés, és számolja. Rég csináltam, de valahogy ez a lényege, meg működik. Szóval pld: letolt.php?azon=12 akkor az adatbázis 12-is letölsésének a http://www.fkelemenwebje.hu/letoltes/enyem.zip -t küldi, és növekszik a számláló. Tudom ez sem spanyol viasz. Meg ez nem is jó, mert ha egy belépett megnézi a file-t, honnan jön, akkor a külső emberek is el tudják érni ha megadja másoknak. Szóval ez a letöltő kis kód nem jó erre sajnos.
Amire gondoltam, hogy csinálni egy kuld.php -t, ami paraméterezve küldi a file-t mintha letöltenék. És ez a php ellenőrizheti, hogy a cookie szerint van-e jogosultsága hozzá, be van-e lépve, satöbbi. Esetleg ott a flv, amit a webről el sem lehet érni, és a php olvassa, így garancia hogy csap a php-n keresztül nézik. Szóval a kuld.php egy olyan könyvtárból olvasna, amit amúgy nem lehet elérni. Ennek mi lehet a hátránya? Lassúság? Terhelés?
A másik, a session kezelés, de ebben nincs tapasztalatom. Az alap php session-t nem javasolják, én elkezdtem írni pár doksi alapján egy olyan session kezelést, ami mysql-be rakja a session azonosítot, és a cookie-ba csak a session azonosító kerül kódolva, de ez még nincs kész, meg még hibás, de elvileg ez a legbiztonságosabb, csak még nem működik.
$_post tömb header után is elérhető operában?
A minap vettem észtre, hogy a post tömb változói header("location.. után is elérhetőek.. Nem tudom, hogy csak valami nagyobb zűr van a prgramomban, vagy tényleg előfordulhat ilyen eset?
■ HTML űrlap adatfeltöltése MySQL lekérdezés alapján
Sziasztok!
Új vagyok, és még igen nyögvenyelősen megy a PHP.
Kérdésem lenne: adott egy HTML form, melyben felvenni/módosítani lehet(ne) adatokat egy mySQL adattáblába; a már fentlévő adatok egy legördülő listából kiválaszthatók (eddig megvagyok), majd kiválasztás és Letölt gombra kattintás után az adattábla megfelelő sora lekérdezésre kerül (ez is megvan).
Ami nem akaródzik működni: a legördülő listában nem szereplő adatmezőknek meg kéne jelennie a form további input és textarea mezőiben.
Az egész lekérés menete a következő:
1. A formot tartalmazó2. Javascript: 3. data.php eleje:Tehát az oldal újratöltésekor ki kellene "töltődnie" a beviteli mezőknek. Vagy?
Segítségeteket előre is köszönöm.
P.
■ Új vagyok, és még igen nyögvenyelősen megy a PHP.
Kérdésem lenne: adott egy HTML form, melyben felvenni/módosítani lehet(ne) adatokat egy mySQL adattáblába; a már fentlévő adatok egy legördülő listából kiválaszthatók (eddig megvagyok), majd kiválasztás és Letölt gombra kattintás után az adattábla megfelelő sora lekérdezésre kerül (ez is megvan).
Ami nem akaródzik működni: a legördülő listában nem szereplő adatmezőknek meg kéne jelennie a form további input és textarea mezőiben.
Az egész lekérés menete a következő:
1. A formot tartalmazó
data.php
fájlban: pl.<INPUT type=button value=" Letölt " onClick="Load()">,
illetve
<INPUT type="text" name="datum" size="26" value="$ab_datum" class="formok">
function Load()
{...
var tennivalo = '0';
document.theForm.action = "data.php";
document.theForm.submit();
}
<?php
if ($tennivalo == '0')
{
$query_ID2 = mysql_query("SELECT * FROM " . $DBpre . "... WHERE " . $DBpre . "..._ID = '" . $esemeny . "'", $sql_ID); //$esemeny a legördülő lista kiválasztott elemének ID-ja
$sorokszama = mysql_num_rows($query_ID2);
if ($sorokszama != 0)
{
$row = mysql_fetch_row($query_ID2);
list ($Y, $m, $do, $p, $s) = split('[/.:-]', $row[1]);
$ab_datum = $Y . "." . $m . "." . $do . ":" . $p;
...
}
Segítségeteket előre is köszönöm.
P.
PHP-GTK telepítés Windowson
Hello,
Valaki nem tud adni egy leírást, hogy hogyan tudom telepíteni a PHP-GTK-t? Ezt csináltam:
- Letöltöttem
- Kicsomagoltam
- Létrehoztam egy C:\php4 könyvtárat
- belemásoltam a kitömörített mappából a php4 könyvtár tartalmát
- a winnt mappa tartalmát a C:\Windows\system32-be másoltam
- a test mappát a C:\php4-be másoltam
De amikor el akarom indítani a php.exe-t, akkor kiírja, hogy nincsenek meg bizonyos dll-ek. (Azok, amelyek meg vannak adva extension-ként a php-nél: mbstring, mysqli)
A konfiguráció ilyen:
Apache 2.0.55
PHP 5.1.2
MySQL 5.0.18
■ Valaki nem tud adni egy leírást, hogy hogyan tudom telepíteni a PHP-GTK-t? Ezt csináltam:
- Letöltöttem
- Kicsomagoltam
- Létrehoztam egy C:\php4 könyvtárat
- belemásoltam a kitömörített mappából a php4 könyvtár tartalmát
- a winnt mappa tartalmát a C:\Windows\system32-be másoltam
- a test mappát a C:\php4-be másoltam
De amikor el akarom indítani a php.exe-t, akkor kiírja, hogy nincsenek meg bizonyos dll-ek. (Azok, amelyek meg vannak adva extension-ként a php-nél: mbstring, mysqli)
A konfiguráció ilyen:
Apache 2.0.55
PHP 5.1.2
MySQL 5.0.18
CodeCharge Studio 3 véleményeket várok
Kedves mindahányan,
CodeCharge 2-es verzió óta senkinek nem akadt dolga vele? Szívesen vennék mindenféle infót róla a hivatalos webhelyen (www.codecharge.hu) kívül, kinek milyen tapasztalata van vele?
Vale,
Péter
■ CodeCharge 2-es verzió óta senkinek nem akadt dolga vele? Szívesen vennék mindenféle infót róla a hivatalos webhelyen (www.codecharge.hu) kívül, kinek milyen tapasztalata van vele?
Vale,
Péter
phpMyAdminban két tábla közötti link létrehozása
Nincs gyakorlatom a phpMyAdmin. Hogyan lehet megoldani hogy 2 tábla között linket létrehozni.
Köszönöm
Péter
■ Köszönöm
Péter
t-logó betűtípusa
Helloka!
Csinálni akarok egy pólót, amin a t-online-ról jól ismert t-logó szerepelne t-amás formában. Egy súlyosan beteg barátom születésnapjára kellene. Ha valaki tudja melyik az a betűtípus, vagy esetleg meg is van neki, az legyen szives elküldeni a hemper kukac vipmail ponthu-ra. Előre is köszönöm kedvességét. Hemper
■ Csinálni akarok egy pólót, amin a t-online-ról jól ismert t-logó szerepelne t-amás formában. Egy súlyosan beteg barátom születésnapjára kellene. Ha valaki tudja melyik az a betűtípus, vagy esetleg meg is van neki, az legyen szives elküldeni a hemper kukac vipmail ponthu-ra. Előre is köszönöm kedvességét. Hemper
március 3
Fsockopen timeout probléma kezelése curl-lal
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, más fórumokon senki nem tudott segíti.
Oldalakat szeretnék letölteni, hogy a tartalmukat kielemezhessem.
Ehhez POST-ot, GET-et használtam eddig fsockopennel, fputs-al és fgets-el.
Az a baj, hogy ha a szerver nem válaszol, akkor az fsockopen timeout paramétere nem működik.
Erről több évvel ezelőtti bejegyzéseket találtam a PHP buglistáján, de nekem PHP5-öm van és mégse megy.
Ezért gondoltam, hogy lecserélem az eljárást curl-ra.
Melyik a gyorsabb? Tudnátok adni egy-két curl példát GET-re és POST-ra?
A következőket próbáltam:Ezt a hibát kapom:
Ez ugye azt jelentené, hogy a curl nincs telepítve. Ez egy központi szerver a
Akkor mi a hiba?
A curl-al nem lesz meg az a hiba ami fsockopennel()? Nem fog kiakadni? Vagy van más ötletetek annak a hibának a megoldására?
(Hátha nem kell mindent curl-re cserélnem).
A konkrét esetben azt szeretném megvizsgálni, hogy egy szerver "milyen állapotban van". Ha egy szerver nem válaszol akkor fsockopennel percekig is fut a script, mire megmondja, hogy rossz a szerver, ezt szeretném elkerülni. Meg persze áttérni a curl-ra, ha van értelme.
Köszönöm.
■ A segítségeteket szeretném kérni, más fórumokon senki nem tudott segíti.
Oldalakat szeretnék letölteni, hogy a tartalmukat kielemezhessem.
Ehhez POST-ot, GET-et használtam eddig fsockopennel, fputs-al és fgets-el.
Az a baj, hogy ha a szerver nem válaszol, akkor az fsockopen timeout paramétere nem működik.
Erről több évvel ezelőtti bejegyzéseket találtam a PHP buglistáján, de nekem PHP5-öm van és mégse megy.
Ezért gondoltam, hogy lecserélem az eljárást curl-ra.
Melyik a gyorsabb? Tudnátok adni egy-két curl példát GET-re és POST-ra?
A következőket próbáltam:
<?php
$url="http://www.index.hu";
$ch = curl_init();
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL,$url);
$result = curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);
return $result;
Fatal error: Call to undefined function: curl_init() in...
Ez ugye azt jelentené, hogy a curl nincs telepítve. Ez egy központi szerver a
phpinfo()
ez mondja:Configure Command: ...
'--with-curl=shared,/usr' ...
'--with-curl=shared,/usr' ...
Akkor mi a hiba?
A curl-al nem lesz meg az a hiba ami fsockopennel()? Nem fog kiakadni? Vagy van más ötletetek annak a hibának a megoldására?
(Hátha nem kell mindent curl-re cserélnem).
A konkrét esetben azt szeretném megvizsgálni, hogy egy szerver "milyen állapotban van". Ha egy szerver nem válaszol akkor fsockopennel percekig is fut a script, mire megmondja, hogy rossz a szerver, ezt szeretném elkerülni. Meg persze áttérni a curl-ra, ha van értelme.
Köszönöm.
Állami támogatással készített weboldalak. Hogyan?
Sziasztok!
Több helyről hallottam már, hogy weboldalak készítésére lehet igénybe venni állami támogatást. Több megrendelőm is kérdezte már. Tudja valaki, hogy működik ez, vagy hol tudok utána nézni? A válaszokat köszönöm!
■ Több helyről hallottam már, hogy weboldalak készítésére lehet igénybe venni állami támogatást. Több megrendelőm is kérdezte már. Tudja valaki, hogy működik ez, vagy hol tudok utána nézni? A válaszokat köszönöm!