ugrás a tartalomhoz

$_post tömb header után is elérhető operában?

Szekeres Gergő · 2006. Már. 3. (P), 18.48
A minap vettem észtre, hogy a post tömb változói header("location.. után is elérhetőek.. Nem tudom, hogy csak valami nagyobb zűr van a prgramomban, vagy tényleg előfordulhat ilyen eset?
 
1

IIS

Anonymous · 2006. Már. 3. (P), 19.10
Szia!

Épp most estem hasonló dologba, de én IIS-t használok. Te biztos nem...

404-es error-dokumentummal kezelem a weboldal menüjét.
Az a csel, hogy az XP-n levő verzio még megengedi a nem letezo fájlba valo POST-olást, igaz .php legyen a "fájl", ahova a form küldené az adatokat. Vagyis "Method Not Allowed", de azért mégis...

A Win2003 IIS szerverén már ez nem megy: "Method Not Allowed". De most tényleg. A POST teljesen eltűnik, GET lesz belőle ($REQUEST_METHOD megváltozik).

Kicseleztem. Egy létező .php fájlnak POST-olom az adatokat, ami aztán visszaküldi a "feladónak". Azt tapasztaltam, a header(location...) után eltűnt megint a POST. Szerintem az error-dokumentum miatt...

Jól jött volna nekem az, ami neked most problémát jelent :-)

Kicselezem: kíírom SESSION-be az adatokat, aztán header(location...) és a "feladó" oldal betöltésekor kiszedem... Lehet nem elegáns, de úgy tűnt, nincs más megoldás.

De hogy konkrétan válaszoljak a kérdésedre, nem tudom. :-)
De annyit talán mégis: semmi köze az Operához.

Üdv
Zoli
3

<Nincs cím>

Szekeres Gergő · 2006. Már. 3. (P), 20.52
Ez egy apache szerver Unix alapokon.

Igazából az a furcsa, hogy más böngészőkben ez a probléma nem jelentkezett... És ami a legfurcsább, hogy a többi $_post érték elveszik, de ez megmarad...:)

kipróbáltam a dolgot egy ingyenes szerveren, és ott hibátlanul futott operával is.
2

Header

Anonymous · 2006. Már. 3. (P), 20.09
A Header("location...") után a program ugyanúgy fut tovább, mintha az csak egy közönséges parancs lenne. Ezért egy exit-et is ki szokás adni utána, ha meg akarjuk állítani a futást.

Gyulus