ugrás a tartalomhoz

PHP-GTK telepítés Windowson

Doiti · 2006. Már. 3. (P), 12.14
Hello,

Valaki nem tud adni egy leírást, hogy hogyan tudom telepíteni a PHP-GTK-t? Ezt csináltam:
- Letöltöttem
- Kicsomagoltam
- Létrehoztam egy C:\php4 könyvtárat
- belemásoltam a kitömörített mappából a php4 könyvtár tartalmát
- a winnt mappa tartalmát a C:\Windows\system32-be másoltam
- a test mappát a C:\php4-be másoltam
De amikor el akarom indítani a php.exe-t, akkor kiírja, hogy nincsenek meg bizonyos dll-ek. (Azok, amelyek meg vannak adva extension-ként a php-nél: mbstring, mysqli)

A konfiguráció ilyen:
Apache 2.0.55
PHP 5.1.2
MySQL 5.0.18
 
1

GiMP

janoszen · 2006. Már. 3. (P), 12.21
Nem vagyok biztos benne, hogy jot irok, ugyhogy ne vedd keszpenznek, de a GiMPnek kellenek bizony modulok ahhoz, hogy fussanak Windows alatt.

Ezen felul, mint magad is irtad a konyvtar neve alapjan, PHP4-hez keszult a kiegeszito. PHP5 alatt nem biztos, hogy fut. Ezt is ellenorizd le.
2

php.ini hatóköre

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 3. (P), 14.13
Könnyedén lehet felhasználási területektől függő php.ini beállításokat használni. Lásd a php.ini helyéről és a fájlnevekről szóló részt a doksiban. Pl. esetedben a php-apache.ini lehetne az a fájl, amit az Apache használ, akkor nem is próbálná a PHP-GTK beolvasni. Ez persze csak az egyik lehetőség, lásd a doksit.
3

Újratelepítés

Doiti · 2006. Már. 5. (V), 15.36
Nem sikerült megcsinálni. Mivel az egész gépet újra kell telepíteni, ezért újra lesz téve az apache, a php és a mysql is, de most 2 php-t teszek fel, figyelve az ini fájlokra. És így talán működik a PHP-GTK. Itt találtam még egy telepítőt: , ami elvileg felteszi a php-t és a php-gtk-t is, de amikor végzett a telepítéssel hiába próbáltam kattintgatni a "PHP-Gtk2 Applications" ikonra nem történt semmi.