Archívum - 2006 - Fórum téma
április 11
PHP által generált HTML tartalom
Miért lehet az, hogyha megnézem az általam EDITPLUS-ban készített oldal forráskódját a böngészőben, akkor a statikus HTML tartalom szépen formázva jelenik meg, amit a PHP generál le, az pedig egyetlen sorban folyamatosan egymás után?
■ Különböző kinézet
Sziasztok!
Hogyan tudnám megoldani CSS-el, hogy minden böngésző alatt helyesen jelenjen meg a weboldalam?
Köszi
■ Hogyan tudnám megoldani CSS-el, hogy minden böngésző alatt helyesen jelenjen meg a weboldalam?
Köszi
1600-as napi látogatottsággal támogatókat, hirdetőket keresek
Van egy oldalam aminek több mint 1600-as napi látogaotttsága van és támogatókat keresek rá!Aki szeretne nagyon olcsón hirdetni vagy tud olyan céget ami ilyennel foglalkozik akkor az lécci írjon a nyuzoge##kukac##freemail.hu címre!Előrre is kösz!
■ április 11
fórumban frissítésre ujra beírja a szöveget
Sziasztok. Egy saját fejlesztésű fórumban szeretném kiküszöbölni valahogyan azt hogyha beírok valamit aztán F5el frissítem az oldalt ne küldja el mégegyszer a szöveget. Már mindent kipróbáltam töröltem megszüntettem más értéket adtam de egyszerűen mindíg ugyanazt küldi el.
a form-ban amit beírok annak a neve szoveg tehát a $_POST['szoveg']-bol érem el; az oldal egyébként sajátmagának POST-ol.
$insert=INSERT INTO táblanév (szoveg)
VALUES('".mysqlbe($_POST['szoveg'])."')"; a mysql pedíg így néz ki.. a mysqlbe függvény az odapakol egy real escape stringet ha kell de ez most mindegy is. Hogyan tudnám megoldani hogy frissítéskor ne küldje el ugyanazt a szöveget? Előre is köszönöm a segítséget
Attila
■ a form-ban amit beírok annak a neve szoveg tehát a $_POST['szoveg']-bol érem el; az oldal egyébként sajátmagának POST-ol.
$insert=INSERT INTO táblanév (szoveg)
VALUES('".mysqlbe($_POST['szoveg'])."')"; a mysql pedíg így néz ki.. a mysqlbe függvény az odapakol egy real escape stringet ha kell de ez most mindegy is. Hogyan tudnám megoldani hogy frissítéskor ne küldje el ugyanazt a szöveget? Előre is köszönöm a segítséget
Attila
Session fájl jogok nélkül
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám.
Adott egy linux/apache/PHP/tikiwiki portál, ahol időnként a /tmp/sess_xxx file zero jogosultsággal áll elő, így azt sem újra olvasni, sem írni nem tudja a PHP.
Találkozott már ilyennel valaki? És mi volt a megoldás?
■ Van egy érdekes problémám.
Adott egy linux/apache/PHP/tikiwiki portál, ahol időnként a /tmp/sess_xxx file zero jogosultsággal áll elő, így azt sem újra olvasni, sem írni nem tudja a PHP.
Találkozott már ilyennel valaki? És mi volt a megoldás?
scroll
Helló
Hogyan tudnék olyat csinálni javascripttel, hogy csak az egyik (jobb, függőleges) oldalon jelenljen meg a scrollbar?
Előre is köszi a segítséget
Ági
■ Hogyan tudnék olyat csinálni javascripttel, hogy csak az egyik (jobb, függőleges) oldalon jelenljen meg a scrollbar?
Előre is köszi a segítséget
Ági
FCKeditor használata PHPNuke-ban nem csak hírszerkesztésre?
Hali,
A nuke-ra telepítettem az FCKeditort, de csak a hírszerkesztésnél tudom használni. Mit kell tennem, hogy máshol is tudjam használni?
Köszi
■ A nuke-ra telepítettem az FCKeditort, de csak a hírszerkesztésnél tudom használni. Mit kell tennem, hogy máshol is tudjam használni?
Köszi
Csak engem zavar a "valid" szó magyar kontextusban?
Szóval ez a nagy kérdés.. engem kifejezetten idegesít, amikor valaki valaki validság ról vagy hasolókról beszél. Vagy eszerűen aszondja, nem valid.
Annyi szép magyar szavunk van pl: szabványos, érvényes... Egyértelműen nem olyan dologról van szó, ami valami újat jelent. Az itt felsorolt magyar alternatívák (szerintem) 100%osan fedik a jelentést.
■ Annyi szép magyar szavunk van pl: szabványos, érvényes... Egyértelműen nem olyan dologról van szó, ami valami újat jelent. Az itt felsorolt magyar alternatívák (szerintem) 100%osan fedik a jelentést.
április 9
ip-t nem jól ment uw-n
Üdv!
Van egy hatalmas problémám.
uw-n van egy oldalalm aminek a session rendszere mysql-ben megy.
minden ok mikor itthon kirpóbom a hálózaton ami 2 gépből áll.
De mikor neten van működik meg minden csak nem menti el jól az ip-ket mindekinek 127.0.0.1-et ment, miért?
$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
ezt használom...
Előre is köszönöm.
■ Van egy hatalmas problémám.
uw-n van egy oldalalm aminek a session rendszere mysql-ben megy.
minden ok mikor itthon kirpóbom a hálózaton ami 2 gépből áll.
De mikor neten van működik meg minden csak nem menti el jól az ip-ket mindekinek 127.0.0.1-et ment, miért?
$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
ezt használom...
Előre is köszönöm.
Ti mivel rendezitek a form elemeit?
Érdekelne, hogy ki milyen módszerrel rendezi el a textfieldet, és egyéb form elemeket, eddig én táblázattal oldottam meg, de szeretnék áttérni a css-re. Amit szeretnék: középre rendezett elemek, a textfieldek egy síkban, magyarul egy pontból indulnak ki, szöveg pedig bal oldalt jobbra zárva a textfieldhez. Marginal próbálkoztam ezt megvalósítani de nem mondhatom hogy ez sikerült is.:)
■