ugrás a tartalomhoz

fórumban frissítésre ujra beírja a szöveget

Anonymous · 2006. Ápr. 10. (H), 22.53
Sziasztok. Egy saját fejlesztésű fórumban szeretném kiküszöbölni valahogyan azt hogyha beírok valamit aztán F5el frissítem az oldalt ne küldja el mégegyszer a szöveget. Már mindent kipróbáltam töröltem megszüntettem más értéket adtam de egyszerűen mindíg ugyanazt küldi el.
a form-ban amit beírok annak a neve szoveg tehát a $_POST['szoveg']-bol érem el; az oldal egyébként sajátmagának POST-ol.
$insert=INSERT INTO táblanév (szoveg)
VALUES('".mysqlbe($_POST['szoveg'])."')"; a mysql pedíg így néz ki.. a mysqlbe függvény az odapakol egy real escape stringet ha kell de ez most mindegy is. Hogyan tudnám megoldani hogy frissítéskor ne küldje el ugyanazt a szöveget? Előre is köszönöm a segítséget

Attila
 
1

Id

janoszen · 2006. Ápr. 10. (H), 23.03
Adsz neki a szerkesztés kezdetekor egy egyéni azonosítót (idő+random karakter MD5-je) és egy azonosítóval csak egyszer engedsz írni.
2

Redirect

Török Gábor · 2006. Ápr. 10. (H), 23.29
Mentéskor a header() függvénnyel visszairányítod a megfelelő lapra.
3

köszönöm! ezek tényleg jó ötletek

Anonymous · 2006. Ápr. 11. (K), 08.01
Nekem egy olyan változatot sikerült kiokoskodnom hogy még mielőtt az $insert változó bekerülne a query-be lefuttatok egy olyat hogy megnézem a legutoljára post-olt emberke nevét és a szöveget amit beírt. Ha az ujra bevivendő név és szöveg egyezik ezzel akkor a $insert változónak más értéket adok.
Ez annyit tesz, hogy 1 felhasználó KÖZVETLENÜL egymás után PONTOSAN ugyanazt a szöveget 2szer nem tudja elpostolni. De hát ilyet meg senki nem akar. Most így gyorsan ezt találtam ki és működik is aztán mivel nem ez a legmodernebb megoldás később lehet átszerkesztem. Köszi mégegyszer a javaslatokat

Attila
4

ez is nemrég volt

Anonymous · 2006. Ápr. 11. (K), 08.22
idézet ebből a témából:
általánosságban igaz az, hogy ha egy olyan kérést küldesz, ami az akalmazásod perzisztens állapotát (pl. aktuálisan rendezendő oszlop megváltoztatása nem ilyen) megváltoztatja (ez lehet DB-be írás, fájlba írás stb.), akkor illik után egy Location headerrel továbbítani a felhasználót a következő oldalra.


gex
5

valóban ez valahogy kimaradt

Anonymous · 2006. Ápr. 11. (K), 12.26
rájöttem közben hogy a megoldásommal aza baj hogyha valaki közbe beír akkor ugye már a legutoljára más szöveget és nevet kap meg.. arra meg már reagálhat az a személy ugyanazzala kommentel mondjuk egy smiley-val.
Na a lényeg hogy a header megoldás valamiért nem volt jó azért találtam ki ezt de mostmár működik szóval probléma megoldva és kösz a segítséget.

Attila