Archívum - 2006 - Fórum téma
június 7
CGI/Perl vezérlés átadás
A kérdésem a következő: Perlben (CGI) szeretném átadni a vezérlést feltételtől függően más CGI-nek POST adatokkal együtt. Tehát, hogyan lehetséges több cgi-re bontani a programomat, mert nem szeretném egybe beleírni. Ez milyen metódussal, vagy módszerrel lehetséges? Pl. Belépéskor (index.cgi), ha admin lép be akkor admin.cgi töltődik be, ha a felhasználó, akkor felh.cgi POST típusú metódust átadva. Nem formos megoldásra gondoltam, mert az nem jó!
■ session és post
Hello!
Az átirányításom nem jól müködik. Ha a böngészőt megnyitom és egy másik php oldalra, lépek sőt ha csak frissítek is új session id kapok vissza. Így az égnek nem tudom elérni az előző oldalon post-olt adatokat. A session.auto_start Off állapotban van. Tehát a php kódot a session_start-tal indítom. De a form használata után átlépek a másik oldalra ahol ez a hiba üzenet: (pedig sessiion_start-tal indítom)
Cannot send session cookie headers already sent by (output started at elérési út) plussz még
Cannot send session limiter- headers already sent (output started at elérési út)
Ezután már teljesen más session_id kapok vissza mint az előző oldalon.
Egyébként mi a kapcsolat a post és a session között?
Help!!
■ Az átirányításom nem jól müködik. Ha a böngészőt megnyitom és egy másik php oldalra, lépek sőt ha csak frissítek is új session id kapok vissza. Így az égnek nem tudom elérni az előző oldalon post-olt adatokat. A session.auto_start Off állapotban van. Tehát a php kódot a session_start-tal indítom. De a form használata után átlépek a másik oldalra ahol ez a hiba üzenet: (pedig sessiion_start-tal indítom)
Cannot send session cookie headers already sent by (output started at elérési út) plussz még
Cannot send session limiter- headers already sent (output started at elérési út)
Ezután már teljesen más session_id kapok vissza mint az előző oldalon.
Egyébként mi a kapcsolat a post és a session között?
Help!!
PHP 4.4.2. mb_string kiterjesztés nem indul
Windows XP + SP2-re telepíttem a PHP-t az itt leírtaknak megfelelően:
A zip csomagban kapott 40+ bővítményből 9 nem működik:
php_mbstring.dll
php_exif.dll
php_ifx.dll
php_imap.dll
php_ldap.dll
php_mcrypt.dll
php_oci8.dll
php_openssl.dll
php_oracle.dll
php_sybase_ct.dll
Ha kikommentezem ezeket a php.ini-ben akkor az Apache újraindításakor a köv. hibaüzenetet kapom kétszer:
Unknown(): Unable to load dynamic library 'C:\Program Files\Apache Group\PHP4\extensions\php_dllneve.dll' - The specified procedure could not be found.
A többi dll úgy tűnik rendesen működik. Úgy látom, hogy a felsoroltak közül egyesek további dll-ekre támaszkodnak, amelyek viszont nincsenek a csomagban, első kérdés, hogy honnan lehet őket letölteni, mert a php.net-en nem találom őket :(
De pl. az mb_stringnek magától is mennie kellene, nem értem, mi lehet a gond. Lehet, hogy sérültek az állományok? Akkor megint csak jó lenne tudni, honnan lehet friss példányt beszerezni.
Ha van valakinek valami tippje, hogy merre induljak el, megköszönném.
János
■ A zip csomagban kapott 40+ bővítményből 9 nem működik:
php_mbstring.dll
php_exif.dll
php_ifx.dll
php_imap.dll
php_ldap.dll
php_mcrypt.dll
php_oci8.dll
php_openssl.dll
php_oracle.dll
php_sybase_ct.dll
Ha kikommentezem ezeket a php.ini-ben akkor az Apache újraindításakor a köv. hibaüzenetet kapom kétszer:
Unknown(): Unable to load dynamic library 'C:\Program Files\Apache Group\PHP4\extensions\php_dllneve.dll' - The specified procedure could not be found.
A többi dll úgy tűnik rendesen működik. Úgy látom, hogy a felsoroltak közül egyesek további dll-ekre támaszkodnak, amelyek viszont nincsenek a csomagban, első kérdés, hogy honnan lehet őket letölteni, mert a php.net-en nem találom őket :(
De pl. az mb_stringnek magától is mennie kellene, nem értem, mi lehet a gond. Lehet, hogy sérültek az állományok? Akkor megint csak jó lenne tudni, honnan lehet friss példányt beszerezni.
Ha van valakinek valami tippje, hogy merre induljak el, megköszönném.
János
június 7
Szükséges 301-es headert kiadni átirányításhoz?
Most épp egy saját adserveren dolgozok, és felmerült egy probléma (meg még lehet hogy fog is). Tehát:
Én úgy számolom a kattintásokat, hogy linkek egy php fájlt adok meg egy id-vel (clicks.php?id=1), és ez a php végzi el a kattintások növelését, valamint az átirányítást. Ti itt szoktatok kiadni 301(302)-es headert mielőtt átkülditek az usert a megfelelő linkre?
■ Én úgy számolom a kattintásokat, hogy linkek egy php fájlt adok meg egy id-vel (clicks.php?id=1), és ez a php végzi el a kattintások növelését, valamint az átirányítást. Ti itt szoktatok kiadni 301(302)-es headert mielőtt átkülditek az usert a megfelelő linkre?
Minden napra az előre meghatározott betűjel kiírása
Üdv!
Egy tűzoltóságnak csinálok honlapot, és az éppen aktuális szolgálatban lévő csoport betűjelét kellene kiíratnom.
Négy csoport van: "A","B","C","D". Az éves beosztás szerint 2006.01.01-én az "A" csop. volt szolgálatban, 2006.01.02-án a "B" és így tovább, majd "D" után természetesen megint "A".
Arra gondoltam, hogy egy tömbbe rakom a négy betűt, és az aktuális dátumból valahogy maradékképzéssel számolom ki hanyadik elemet kell kiíratni, vagy egy tömbben tárolom a 12 hónapot, és ezeknek az elemei ugyancsak tömbök, amik a napok szerinti betűket tartalmazzák.
Viszont úgy szeretném megcsinálni, hogy ne kelljen ezt minden évben piszkálni, elég legyen egyszer megírni.
A gond ott kezdődik, hogy ez így már teljesen behomályosította a kis agyam a szökőévek miatt, és mert a hónapok nem mindíg ugyanannyi napból állnak ::)
Ha valaki tudna egy elegáns megoldást legalább elméletben ajánlani, nagyon hálás lennék.
ScidaR
■ Egy tűzoltóságnak csinálok honlapot, és az éppen aktuális szolgálatban lévő csoport betűjelét kellene kiíratnom.
Négy csoport van: "A","B","C","D". Az éves beosztás szerint 2006.01.01-én az "A" csop. volt szolgálatban, 2006.01.02-án a "B" és így tovább, majd "D" után természetesen megint "A".
Arra gondoltam, hogy egy tömbbe rakom a négy betűt, és az aktuális dátumból valahogy maradékképzéssel számolom ki hanyadik elemet kell kiíratni, vagy egy tömbben tárolom a 12 hónapot, és ezeknek az elemei ugyancsak tömbök, amik a napok szerinti betűket tartalmazzák.
Viszont úgy szeretném megcsinálni, hogy ne kelljen ezt minden évben piszkálni, elég legyen egyszer megírni.
A gond ott kezdődik, hogy ez így már teljesen behomályosította a kis agyam a szökőévek miatt, és mert a hónapok nem mindíg ugyanannyi napból állnak ::)
Ha valaki tudna egy elegáns megoldást legalább elméletben ajánlani, nagyon hálás lennék.
ScidaR
kép igazítása közvetlenül szöveg alá
hi,
egy igen egyszerű problémán akadtam el: van egy szövegem, ami alá közvetlenül egy képet szeretnék illeszteni, de valamiért nem sikerül. :/
erről lenne szó
az alsó szürke vonal lenne a "kép", amit a kék vonal alá szeretnék tenni, de jelenleg ugyebár egy sorkihagyás van a kettő között. és az istennek se sikerül megcsinálnom - ez biztos amolyan "korrektor-vakság" ;)
thx!
■ egy igen egyszerű problémán akadtam el: van egy szövegem, ami alá közvetlenül egy képet szeretnék illeszteni, de valamiért nem sikerül. :/
erről lenne szó
az alsó szürke vonal lenne a "kép", amit a kék vonal alá szeretnék tenni, de jelenleg ugyebár egy sorkihagyás van a kettő között. és az istennek se sikerül megcsinálnom - ez biztos amolyan "korrektor-vakság" ;)
thx!
Javascript gondok Opera alatt
Sziasztok,
egy készülő oldal szolgáltatásait javítgatva éppen most mélyedek el a javascriptben és belefutottam néhány bosszantó dologba.
ezen az oldalon a baloldali linklistára készítettem egy sublink elrejtő-megmutató scriptet, amiben ha a '+' vagy '-' jelre kattintasz megjelennek vagy eltűnnek a linklistához tartozó sublinkek. A gond annyi, hogy IE alatt tökéletes, FF alatt már nem jelenik meg az ikonokhoz tartozó 'alt' szöveg és Operában csak egyszer becsukja linklistát utána semmi. És itt sem jelenik meg az 'alt' szöveg.
A '+' '-' ikonokat csak akkor rakja ki a script ha van sublink.
a kód:
[colorer=javascript]
function addLinkImages()
{
var elems = ElementsByClassName('li_sublink');
if(elems.length)
{
src = (sublink_statusz == 'minusz')? 'plusz_feher.gif' : 'minusz_feher.gif';
sublink_statusz = (sublink_statusz == 'minusz')? 'plusz' : 'minusz';
var alt_text = (sublink_statusz == 'plusz')? megmutat[nyelv] : elrejt[nyelv];
parent = document.getElementById('links_felso');
if(child = document.getElementById('sublink_statusz'))
{
parent.removeChild(child);
}
var icon = document.createElement('img');
icon.setAttribute('src' , '../images/' + src);
icon.setAttribute('width' , '10');
icon.setAttribute('height' , '15');
icon.setAttribute('alt' , alt_text);
icon.style.verticalAlign = 'bottom';
icon.style.cursor = 'pointer';
icon.style.marginTop = '4px';
icon.style.marginRight = '10px';
icon.id = 'sublink_statusz';
icon.onclick = function hide_sublinks()
{
var display_arg = (sublink_statusz == 'minusz')? 'none' : 'block';
for(i=0; i<elems.length; i++)
egy készülő oldal szolgáltatásait javítgatva éppen most mélyedek el a javascriptben és belefutottam néhány bosszantó dologba.
ezen az oldalon a baloldali linklistára készítettem egy sublink elrejtő-megmutató scriptet, amiben ha a '+' vagy '-' jelre kattintasz megjelennek vagy eltűnnek a linklistához tartozó sublinkek. A gond annyi, hogy IE alatt tökéletes, FF alatt már nem jelenik meg az ikonokhoz tartozó 'alt' szöveg és Operában csak egyszer becsukja linklistát utána semmi. És itt sem jelenik meg az 'alt' szöveg.
A '+' '-' ikonokat csak akkor rakja ki a script ha van sublink.
a kód:
[colorer=javascript]
function addLinkImages()
{
if(elems.length)
{
src = (sublink_statusz == 'minusz')? 'plusz_feher.gif' : 'minusz_feher.gif';
sublink_statusz = (sublink_statusz == 'minusz')? 'plusz' : 'minusz';
parent = document.getElementById('links_felso');
if(child = document.getElementById('sublink_statusz'))
{
parent.removeChild(child);
}
var icon = document.createElement('img');
icon.setAttribute('src' , '../images/' + src);
icon.setAttribute('width' , '10');
icon.setAttribute('height' , '15');
icon.setAttribute('alt' , alt_text);
icon.style.verticalAlign = 'bottom';
icon.style.cursor = 'pointer';
icon.style.marginTop = '4px';
icon.style.marginRight = '10px';
icon.id = 'sublink_statusz';
icon.onclick = function hide_sublinks()
{
var display_arg = (sublink_statusz == 'minusz')? 'none' : 'block';
for(i=0; i<elems.length; i++)
június 6
Drupal 4.6.8 és a mysqli
Hali. Drupal 4.6.8-at próbálok installálni Windows XP localhostra, de üres oldalt kapok. PHP5, MySQL4.1, Apache 2.0, PHPMyAdmin 2.8 rendben megy.
Az Apache log a következőt üzeni:
PHP Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\\Program Files\\Apache Group\\Apache2\\htdocs\\drupal\\includes\\database.mysql.inc on line 31
Ez valahol jogos is, mivel mysqli extension-nel megy a PHP5, amiben azt hiszem, nincs mysql_connect függvény. Úgy látom, hogy a Drupal a 4.7 verziótól kezdte támogatni a mysqli-t. Tud valaki esetleg valami kerülőutat, hogy 4.6.8-at tudjam tesztelni a jelenlegi PHP installációmmal?
Köszöntem,
János
■ Az Apache log a következőt üzeni:
PHP Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\\Program Files\\Apache Group\\Apache2\\htdocs\\drupal\\includes\\database.mysql.inc on line 31
Ez valahol jogos is, mivel mysqli extension-nel megy a PHP5, amiben azt hiszem, nincs mysql_connect függvény. Úgy látom, hogy a Drupal a 4.7 verziótól kezdte támogatni a mysqli-t. Tud valaki esetleg valami kerülőutat, hogy 4.6.8-at tudjam tesztelni a jelenlegi PHP installációmmal?
Köszöntem,
János
Függvény visszatérési értéke lehet tömb?
PHP függvény kimenete lehet tömb ? PL:
function s () {
..... A tomb[] elemeinek feltöltésére szolgáló kód.....
return tomb[];
}
Előre is köszi a választ !
■ function s () {
..... A tomb[] elemeinek feltöltésére szolgáló kód.....
return tomb[];
}
Előre is köszi a választ !