Archívum - 2006 - Fórum téma
június 8
Weblabor mod_rewrite?
Hi
azt hogy csinaljatok, hogy a bongeszo cimsoraban nem irodik vissza a "valodi" url? pl:
http://weblabor.hu/forumok/temak/12150
ebbol nem lesz
http://weblabor.hu/forum.php?tema=12150
Most allitottam be az oldalamon en is hasonlot, tehat lehet is ra hivatkozni, de amikor bejon az oldal visszairodik az eredeti link.
Vagy itt nem is mod_rewriterol van szo???
■ azt hogy csinaljatok, hogy a bongeszo cimsoraban nem irodik vissza a "valodi" url? pl:
http://weblabor.hu/forumok/temak/12150
ebbol nem lesz
http://weblabor.hu/forum.php?tema=12150
Most allitottam be az oldalamon en is hasonlot, tehat lehet is ra hivatkozni, de amikor bejon az oldal visszairodik az eredeti link.
Vagy itt nem is mod_rewriterol van szo???
Többnyelvű idézetek egy oldalon
Boogie annak idején a CSS alapjai cikksorozatban írt a lang másodlagos kiválasztóról is. Az ott leírtak alapján sajnos nem boldogulok. Milyen kódot kell a css-be és az XHTML-be írnom, ha azt akarom, hogy a "q" elem mindig a nyelvnek megfelelő idézöjelet adja a szövegben? Gondolom meg kell mondanom vhogy az xhtml-ben, hogy "ez itt magyar", "ez pedig angol". De hogyan csinálom ezt ugyanazon az oldalon belül?
Köszönettel:
Hajas Tamás
■ Köszönettel:
Hajas Tamás
Képek linkelésének tiltása
Sziasztok!
Szeretném megtiltani .htaccess fajl segitsegevel, hogy a site-om kepeit tudjak linkelni mashova. Van valakinek ilyesmivel tapasztalata?
A google-n talalt megoldasokat probaltam (hotlink keresoszoval talaltam a legtobb talalatra) ,de egy sem ment, ezert volnek kivancsi valakinek a szemelyes tapasztalataira a temaban. Alistapart-os 2004-es cikkben leirtak probaltam de nem mukodott. Maga a rewrite engine mukodik, mert a keresobarat linkeket mar sikerult osszehozni a .htaccess fajlal.
Elore is kosz a segitseget!
■ Szeretném megtiltani .htaccess fajl segitsegevel, hogy a site-om kepeit tudjak linkelni mashova. Van valakinek ilyesmivel tapasztalata?
A google-n talalt megoldasokat probaltam (hotlink keresoszoval talaltam a legtobb talalatra) ,de egy sem ment, ezert volnek kivancsi valakinek a szemelyes tapasztalataira a temaban. Alistapart-os 2004-es cikkben leirtak probaltam de nem mukodott. Maga a rewrite engine mukodik, mert a keresobarat linkeket mar sikerult osszehozni a .htaccess fajlal.
Elore is kosz a segitseget!
Más DOCTYPE-nál másképp jelenik meg az oldalam
hali
az oldalammal gázok voltak, firefoxxal indokolatlanul totál szét voltak csuszva a tábla cellák, explorerrel meg indokolatlan font, és align problémák voltak,
hosszas fejtörés után jöttem rá hogy a hiba oka asort nagyon nem akarta szeretni, ellenben miután lecseréltem sorra, már minden oké volt.
Ennek mi az oka, felesleges akkor xhtml kompatibilissá tenni az oldalt, vagy nem ettől lesz xhtml kompatibilis? Efféle tapasztalata van-e valakinek? Mert már más oldalakban is használtam a sort és ott nem volt semmi gáz. Esetleg szerverfüggő a dolog?
köszi
dreamer
■ az oldalammal gázok voltak, firefoxxal indokolatlanul totál szét voltak csuszva a tábla cellák, explorerrel meg indokolatlan font, és align problémák voltak,
hosszas fejtörés után jöttem rá hogy a hiba oka a
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//w3c//dtd html 4.0 transitional//en">
Ennek mi az oka, felesleges akkor xhtml kompatibilissá tenni az oldalt, vagy nem ettől lesz xhtml kompatibilis? Efféle tapasztalata van-e valakinek? Mert már más oldalakban is használtam a
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
köszi
dreamer
MySQL-ben az ékezetes karakterek kis és nagybetűs formája nem ugyanaz LIKE-nál
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
Mysql-ben keresek like-al
pl. az van egy sor-ban a quests_name_hu táblában:
Az Új Fenyegetés
és keresek like %Új% így jó is megtalálja de ha így keresek hogy %új% akkor nem találja meg de ha %ÚJ% akkor igen de ha %úJ% akkor sem jó, mert az ékezetes karakterek különböüznek ha kis vagy nagy betüsek gondolom én...
Ezt hopgy oldhatom meg merzt nem mindeki tuja h pl. az új.-t nagy betűvel kell írni...
Előre is kössz...
■ Lenne egy kérdésem:
Mysql-ben keresek like-al
pl. az van egy sor-ban a quests_name_hu táblában:
Az Új Fenyegetés
és keresek like %Új% így jó is megtalálja de ha így keresek hogy %új% akkor nem találja meg de ha %ÚJ% akkor igen de ha %úJ% akkor sem jó, mert az ékezetes karakterek különböüznek ha kis vagy nagy betüsek gondolom én...
Ezt hopgy oldhatom meg merzt nem mindeki tuja h pl. az új.-t nagy betűvel kell írni...
Előre is kössz...
Ékezetes karakterek helyett kérdőjelet látok MySQL adatbázisnál
Sziasztok!
Van egy érdekes és egyben bosszantó problémám!
MySQL db-ben egy rekordban szövegket tárolok! Az eddigi szerveren, minden ok volt, most átköltöztem, és annak ellenére hogy a PhpMyAdmin-ban tökéletesen jó a szöveg, a rekordom latin2_hungarian_ci a frontenden minden ő-t és ű-t kicserél kérdőjelre!
Mi lehet az oka?
Várom az észrevételeiteket!
s_volenszki
■ Van egy érdekes és egyben bosszantó problémám!
MySQL db-ben egy rekordban szövegket tárolok! Az eddigi szerveren, minden ok volt, most átköltöztem, és annak ellenére hogy a PhpMyAdmin-ban tökéletesen jó a szöveg, a rekordom latin2_hungarian_ci a frontenden minden ő-t és ű-t kicserél kérdőjelre!
Mi lehet az oka?
Várom az észrevételeiteket!
s_volenszki
június 8
Select onchange attribútumanak kiváltása
Sziasztok!
Egy régebbi oldalt szeretnék a szabvanyoknak megfeleltetni.
A <select onchange="menu.submit();"> eseményt akartam a következővel kiváltani:Firefox alatt működik, de az IE 6 nem tudja.
Következő próbálkozás:Ebben az esetben is ugyanaz a helyzet FF - igen, IE - nem.
Tudtok ezekhez hasonló megoldást, ami IE alatt is működik?
Előre is köszönöm a segítséget!
Bocs, ha már volt téma, de nem leltem rá.
Üdv: Gyuri
■ Egy régebbi oldalt szeretnék a szabvanyoknak megfeleltetni.
A <select onchange="menu.submit();"> eseményt akartam a következővel kiváltani:
<select>
<option onclick="window.open('valami1.html','_self');return(false);">valami1</option>
<option onclick="window.open('valami2.html','_self');return(false);" selected="selected">valami2</option>
</select>
Következő próbálkozás:
<select>
<option a href="valami1.html" onclick="window.open('valami1.html','_self');return(false);">valami1</a></option>
<option a href="valami2.html" onclick="window.open('valami2.html','_self');return(false);" selected="selected">valami2</a></option>
</select>
Tudtok ezekhez hasonló megoldást, ami IE alatt is működik?
Előre is köszönöm a segítséget!
Bocs, ha már volt téma, de nem leltem rá.
Üdv: Gyuri
Smarty - tömbelem függvénybe
Sziasztok, roppant egyszerű, és éppen ezért számomra roppant idegesitő problémába ütközben. Smarty-ban, ha kiadom a következő utasítást:
Akkor a name értéke Array.neve lesz. Mindenféle szintaktikával probálkoztam, de sehogy sem akart sikerülni, a doksiban sem találtam ilyet!
Ilyenkor mi a megoldás? :)
■ {assign var="name" value="$ember.neve"}
Akkor a name értéke Array.neve lesz. Mindenféle szintaktikával probálkoztam, de sehogy sem akart sikerülni, a doksiban sem találtam ilyet!
Ilyenkor mi a megoldás? :)
Ajánlatkérés honlapom tárhelyére
Kedves Fórumozók!
Személyes honlapomnak keresek tárhelyet az alábbi, amúgy rugalmasan kezelt paraméterekkel:
- pár száz MB tárhely
- PHP 4 (esetleg 5-ös? :) )
- MySQL 4.1+
- FTP/SCP hozzáférés
- pár (2-4) e-mail cím
Domain, DNS van, GDLib, saját .htaccess jó lenne, de nem feltétlenül kell.
Több szolgáltatónál is voltam, de sajnos "olcsó húsnak híg a leve", a jelenlegi is eltűnt az éterben. (A lapom, az e-Arc.hu, pillanatnyilag ezért sem elérhető). Megjártam már párszor, tehát akiknél heti egy nap szolgáltatás kiesik, azok lehetőleg kíméljenek.
A lap témája nagy vonalakban: webnapló, webfejlesztés, tudomány, zene, irodalom, fotográfia. Valid, table-less XHTML és CSS. :)
Családi helyzetemből és egyetemista mivoltomból fakadóan lehetőleg a pénzmozgás nélküli verziókat preferálnám, pl. "hosted by" jellegű reklámfelület, vagy kisebb munká(k)ért cserébe kérném a tárhelyet, de alapvetően nyitott vagyok bármilyen megoldásra.
Örömmel fogadnék egy segítő szervermestert, javaslataitok elérhetőségeimre (vagy akár ide) várom:
Gyurkó Dávid
Mobil: 06-20-9147068
E-mail: dualon##kukac##freemail.hu
MSN: dualon.msn##kukac##freemail.hu
Nyomatékosan megkérnék mindenkit, hogy a témát ne reklámfelületnek használja! Lehetőség szerint privát kapcsolatfelvételt javasolnék, ne terheljük a Weblabor szerkesztőségét felesleges moderálnivalóval.
Előre is köszönöm!
■ Személyes honlapomnak keresek tárhelyet az alábbi, amúgy rugalmasan kezelt paraméterekkel:
- pár száz MB tárhely
- PHP 4 (esetleg 5-ös? :) )
- MySQL 4.1+
- FTP/SCP hozzáférés
- pár (2-4) e-mail cím
Domain, DNS van, GDLib, saját .htaccess jó lenne, de nem feltétlenül kell.
Több szolgáltatónál is voltam, de sajnos "olcsó húsnak híg a leve", a jelenlegi is eltűnt az éterben. (A lapom, az e-Arc.hu, pillanatnyilag ezért sem elérhető). Megjártam már párszor, tehát akiknél heti egy nap szolgáltatás kiesik, azok lehetőleg kíméljenek.
A lap témája nagy vonalakban: webnapló, webfejlesztés, tudomány, zene, irodalom, fotográfia. Valid, table-less XHTML és CSS. :)
Családi helyzetemből és egyetemista mivoltomból fakadóan lehetőleg a pénzmozgás nélküli verziókat preferálnám, pl. "hosted by" jellegű reklámfelület, vagy kisebb munká(k)ért cserébe kérném a tárhelyet, de alapvetően nyitott vagyok bármilyen megoldásra.
Örömmel fogadnék egy segítő szervermestert, javaslataitok elérhetőségeimre (vagy akár ide) várom:
Gyurkó Dávid
Mobil: 06-20-9147068
E-mail: dualon##kukac##freemail.hu
MSN: dualon.msn##kukac##freemail.hu
Nyomatékosan megkérnék mindenkit, hogy a témát ne reklámfelületnek használja! Lehetőség szerint privát kapcsolatfelvételt javasolnék, ne terheljük a Weblabor szerkesztőségét felesleges moderálnivalóval.
Előre is köszönöm!
CVS automata verzió
helo!
beraktam a projektemet a CVS repository-ba (CVSNT) es az a baj, hogy minden verzioszamot alapbol 1.1-re allit, pedig en a forraskodban mar megadtam a verziokat a sajat filozofiam szerint, pl. ha vmi meg nem full-ficsor, akkor az nalam mondjuk 0.8. a kodban phpdoc(umentor) tegeket hasznalok, igy jelzem is a verziot is (pl. @version 1.0.0).
hogyan adhatom meg a CVS-nek h milyen verziojuak alapbol a fajlok?
azt ertem, hogy utana mar automatikusan noveli a szamot, de szuksegem lenne ra, h a kezdeti erteket megadjam.
■ beraktam a projektemet a CVS repository-ba (CVSNT) es az a baj, hogy minden verzioszamot alapbol 1.1-re allit, pedig en a forraskodban mar megadtam a verziokat a sajat filozofiam szerint, pl. ha vmi meg nem full-ficsor, akkor az nalam mondjuk 0.8. a kodban phpdoc(umentor) tegeket hasznalok, igy jelzem is a verziot is (pl. @version 1.0.0).
hogyan adhatom meg a CVS-nek h milyen verziojuak alapbol a fajlok?
azt ertem, hogy utana mar automatikusan noveli a szamot, de szuksegem lenne ra, h a kezdeti erteket megadjam.