Archívum - 2006 - Fórum téma
július 20
IE néha nem reagál
Sziasztok!
Valaki tapasztalt AJAX-al dolgozva olyat, hogy az egyébként működő oldal néha, természetesen csak IE alatt, egyszerűen nem reagál. Hiába klikkelsz akárhova, az Explorer nem küld semmilyen adatforgalmat és látszólag nem csinál semmit. Majd egyszercsak (akár percekkel később) az addig klikkelt összes parancsot lefuttatja (az ajaxos hívásokat ekkor sem).
Váraszokat várva
Guill
■ Valaki tapasztalt AJAX-al dolgozva olyat, hogy az egyébként működő oldal néha, természetesen csak IE alatt, egyszerűen nem reagál. Hiába klikkelsz akárhova, az Explorer nem küld semmilyen adatforgalmat és látszólag nem csinál semmit. Majd egyszercsak (akár percekkel később) az addig klikkelt összes parancsot lefuttatja (az ajaxos hívásokat ekkor sem).
Váraszokat várva
Guill
php_dba.dll betöltése Windows 98 rendszeren
Sziasztok!
Windows 98 alatt futtatok Apache + Php4-et és meggyült a bajom az egyik függvénykönyvtárral.
dbm függvényeket szerettem volna használni, ehhez szerettem volna betölteni a php_dba.dll-t.
php.ini-ből és php.ini-recommended fileokbol kipiszkáltam az extension=php_dba.dll sor elöl a kommentet, beírtam a végére az --enable-dba=shared és --with-dbm=c:\php\extensions sorokat, próbáltam az apache httpd.conf-ban a LoadModule auth_dbm_module modules/mod_auth_dbm.so elöl kiszedni a kommentet, de akár mit csinálok nem megy.
Attól függően hogy a fentieket hogy variálom, vagy lefut hibajelzés nélkül, de nem működnek a dbm függvények, vagy már az apache indulásakor a következő hibaüzenetet kapom:
Unknown(): Unable to load dynamic library './php_dba.dll' - Nem található az alkalmazás futtatásához szükséges függvénytári fájlok egyike.
Pedig megvan az a nyomorult dll, minden létező helyre bemásoltam már, ahol csak keresheti (windows; windows\system; php alkönyvtárai, stb).
path környezeti változók is be vannak állítva.
Körülnéztem már a googlén is de ennél több okosságot ott sem találtam.
Van valakinek ötlete?
Esetleg akinek jól működik küldene egy php.ini-t és hogy átnézhessem? Hátha okosabb leszek. a 76.madrid##kukac##gmail.com -ra.
Köszi!
■ Windows 98 alatt futtatok Apache + Php4-et és meggyült a bajom az egyik függvénykönyvtárral.
dbm függvényeket szerettem volna használni, ehhez szerettem volna betölteni a php_dba.dll-t.
php.ini-ből és php.ini-recommended fileokbol kipiszkáltam az extension=php_dba.dll sor elöl a kommentet, beírtam a végére az --enable-dba=shared és --with-dbm=c:\php\extensions sorokat, próbáltam az apache httpd.conf-ban a LoadModule auth_dbm_module modules/mod_auth_dbm.so elöl kiszedni a kommentet, de akár mit csinálok nem megy.
Attól függően hogy a fentieket hogy variálom, vagy lefut hibajelzés nélkül, de nem működnek a dbm függvények, vagy már az apache indulásakor a következő hibaüzenetet kapom:
Unknown(): Unable to load dynamic library './php_dba.dll' - Nem található az alkalmazás futtatásához szükséges függvénytári fájlok egyike.
Pedig megvan az a nyomorult dll, minden létező helyre bemásoltam már, ahol csak keresheti (windows; windows\system; php alkönyvtárai, stb).
path környezeti változók is be vannak állítva.
Körülnéztem már a googlén is de ennél több okosságot ott sem találtam.
Van valakinek ötlete?
Esetleg akinek jól működik küldene egy php.ini-t és hogy átnézhessem? Hátha okosabb leszek. a 76.madrid##kukac##gmail.com -ra.
Köszi!
phpmyadmin: a szerver elutasította a kapcsolatot
Sziasztok!
Az a problémám, hogy telepítettem egy phpmyadmin-t(2.8.2). Amikor használni akarom, a következő hibaüzenetet adja:
A probléma az hogy a config.ini.php fileban meg van adva a helyes usr/pass kombináció, de valamiért mésem jó neki. auth_type-nak 'config'-ot adtam meg.
Mi lehet a gond?
■ Az a problémám, hogy telepítettem egy phpmyadmin-t(2.8.2). Amikor használni akarom, a következő hibaüzenetet adja:
#1024 A phpMyAdmin megpróbált csatlakozni a MySQL szerverhez, de a szerver elutasította a kapcsolatot. Ellenőrizze a host, username és jelszó mezőket a config.inc.php fájlban, és bizonyosodjon meg róla, hogy ezek megfelelnek a MySQL szerver adminisztrátorától kapott információknak.
Mi lehet a gond?
Weboldal nyomatás azonnal, adott példányszámban
Sziasztok!
Hogyan tudnám a megjelenített weboldalt automatikusan kinyomtatni egy megadott példányszámban?
Köszi
■ Hogyan tudnám a megjelenített weboldalt automatikusan kinyomtatni egy megadott példányszámban?
Köszi
július 20
SGTM, hogyan lehet bekapcsolni?
Elmondja nekem valaki, hogy hogyan tudom és hol bekapcsolni a SGTM-t? Köszönöm
■ CONTAINS használata mySQL SELECT-ben
Segítsen valaki! Hogyan tud ez jól müködni? Egyáltalán tud-e?
■ csshover -js
helo, lehet láma a kérdés de ...
a csshover megy javascriptet nem támogató böngészőkben?
ugye nem?
másik kérdés, hogy akadálymentes weboldalon
létezhet-e tree menu (ul-ek egymásba ágyazva, onclickre nyitja meg a submenuket)...
mert ugye azt csak jsel lehetne megoldani, mégha diszkrét is.. de a karakter alapú böngészőkben akkor sem lenne jó.
Esetleg sitemapet kéne csinálni vagy egy külön vak verziót?
sajnos a menü áttervezése már nem megoldható...
köszi helo
■ a csshover megy javascriptet nem támogató böngészőkben?
ugye nem?
másik kérdés, hogy akadálymentes weboldalon
létezhet-e tree menu (ul-ek egymásba ágyazva, onclickre nyitja meg a submenuket)...
mert ugye azt csak jsel lehetne megoldani, mégha diszkrét is.. de a karakter alapú böngészőkben akkor sem lenne jó.
Esetleg sitemapet kéne csinálni vagy egy külön vak verziót?
sajnos a menü áttervezése már nem megoldható...
köszi helo
The Art of Start
Hello!
Olvastam zsepi blogmarkját.
Tudja valaki, hogy honnan lehet Magyarországon belül beszerezni Guy Kawasaki The Art of Start című könyvét?
Rosszabb esetben egy európai forgalmazót? Nagyon sok idő, mire megérkezik az USA-ból, hameg azt szeretném, hogy egy hét alatt, akkor fizethetek 50$-nál is többet...
Köszönöm!
■ Olvastam zsepi blogmarkját.
Tudja valaki, hogy honnan lehet Magyarországon belül beszerezni Guy Kawasaki The Art of Start című könyvét?
Rosszabb esetben egy európai forgalmazót? Nagyon sok idő, mire megérkezik az USA-ból, hameg azt szeretném, hogy egy hét alatt, akkor fizethetek 50$-nál is többet...
Köszönöm!
PHP-Nuke telepítéskor mit kell átírni a konfigban?
Sziasztok!
Letöltöttem a Teljes PHP-Nuke-t a HTML részét felmásoltam a tárhelyre(SG)ott a Mysql be azon belül az SQL be bemásoltam a táblázatot ami a letöltött nuke SQL részében volt ezzel kész is voltam!De megakadtam a Configot át kell írni viszont én ehez a részhez nem értek vki aki használta ezt az az adatokat, hogy mit kell átírni mire leírná nekeem(természetesen az én adataimon kivülieket) vagy esetleg e-mailban küldjem át a Config ot és akkor visszaküldené nekem valaki megcsínálva????
Fontos!
HELP!!!
■ Letöltöttem a Teljes PHP-Nuke-t a HTML részét felmásoltam a tárhelyre(SG)ott a Mysql be azon belül az SQL be bemásoltam a táblázatot ami a letöltött nuke SQL részében volt ezzel kész is voltam!De megakadtam a Configot át kell írni viszont én ehez a részhez nem értek vki aki használta ezt az az adatokat, hogy mit kell átírni mire leírná nekeem(természetesen az én adataimon kivülieket) vagy esetleg e-mailban küldjem át a Config ot és akkor visszaküldené nekem valaki megcsínálva????
Fontos!
HELP!!!
Zen Cart magyar nyelvi modulja letölthető valahonnan?
Sziasztok!
Nem tud valaki a Zen Cart shop-hoz magyar nyelvi modult honnan lehetne letölteni?
Köszi
■ Nem tud valaki a Zen Cart shop-hoz magyar nyelvi modult honnan lehetne letölteni?
Köszi