ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 30, 2005 - Fórum téma

Az oldalamon rágalmaztak mást, lehet ebből bajom?

molnigee · 2005. Okt. 30. (V), 20.09
Üdv!

Csináltam egy oldalt, ahol szórakozóhelyek adatai és hírei vannak, továbbá lehet véleményeker írni az egyes szórakozóhelyekről!
Az adatok vélemények adatnázisban vannak!
Az történt hogy "A" csúnyát, sértőt írt "B"ről a véleményekbe, "B" pedig szépen feljelentette "A"-t, rágalmazásért, és hírnévrontásért!
"B" tegnap szólt nekem hogy majd keresni fognak a rendőrök ez ügyben...
Lefoglalhatják a gépem ilyen miatt? LEhet ebből bajom?
 

SESSION megvátozik frissítés után, miért?

Anubisss · 2005. Okt. 30. (V), 16.42
Nem értem van egy index lapom ha belép létrehoz vagy 5 session-t
átmegy az index2-re innét elugrik egy böl az index3-ra.(admin felhasznével lépek be)
na most kiirja hogy "helló admin!"
ez mind ok eddig de ha frissítek akkor azt irja ki hogy "helló Anubisss!"
pedig vele be sem léptem bezértam elöte az IE-t is.
aztán meguntam majd csináltam egy logout.php-t ahol elhelyeztem az unset() -eket
hogy törölje ki a SESSION-okat és akkor köv belépésnél már nem ismerte őket de mikor belépek megint és frissítek akkor megint az Anubisss jön elő., nos ez miért van próbtam több felhasználóval de ugysem lett jóó,és mindenhol van session_start() is uh nem tom mi lehet a baj.
kérlek help.
?
 

online számlázás

Edit · 2005. Okt. 30. (V), 02.22
Sziasztok!

Egy internetes oktatási honlapot fejlesztek, amit előfizetési díj ellenében lehet majd látogatni. A számlázási rendszer kialakítása során merültek fel az alábbi problémák:

1. Számlák nyomtatása böngészőből
Ilyen ugyebár nem lehetséges. A vonatkozó PM rendelet szerint a számlákkal nem csak sorszám, de példányszám szerint is el kell számolni, márpedig azt nem lehet ellenőrizni, hogy az ügyfél hányszor kattint a böngészőben/pdf-olvasóban a „Nyomtatás” gombra. Tehát a számlát a honlapot üzemeltető cég irodájában ki kell nyomtatni, majd elpostázni Lajosmizsére, Bolíviába, a Marshall-szigetekre… Természetesen a postán érkező számláról az ügyfél annyi fénymásolatot készít, ahányat akar, és annyit tesz be a könyvelésébe, ahányat mer. Az egésznek nincs hatása az adózási fegyelemre, csupán arra jó, hogy ne lehessen az adminisztrációt automatizálni.

2. Elektronikus hitelesítés
Elképzelhető, hogy bennem van a hiba, de nem értem. Tételezzük fel, hogy kiállítok egy digitális hitelesítéssel ellátott számlát Gipsz Jakab részére. És ő mit kezd vele? Ki nem nyomtathatja, CD-re ki nem írhatja, mert az már nem eredeti, hanem másolat. Hogyan fog ez a hitelesített számla eljutni Gipsz könyvelőjéhez? Hogyan fogja bevinni az APEH-hez, ha adóellenőrzés van a cégénél? Mi történik, ha e-mailben küldöm el neki a számlát, és ő történetesen nem a saját irodai gépére tölti le, hanem a sógoráéra? Oké, továbbküldi az irodai gépre – de akkor most melyik az eredeti példány, a sógor gépén lévő, vagy az, ami végül megérkezett hozzá? Ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk. By the way, ha számlázásra nem jó a digitális hitelesítés, akkor mire való?

3. Ügyfél kötelező azonosítása
Ha jól olvasom a rendeletet, akkor ma Magyarországon anonim módon csak készpénzzel, üzletben lehet vásárolni, ahol van pénztárgép. Egyéb esetben számlát kell kiállítani, aminek kötelező tartozéka a vevő/ügyfél neve és címe – akkor is, ha ő nem kéri az áfás számlát. Ez e-kereskedelmi rendszereknél általában nem probléma, hiszen a megvásárolt terméket úgyis ki kell valamilyen címre szállítani, de online szolgáltatás esetén teljesen felesleges zaklatás. Jelenleg nem lehet olyan rendszert kialakítani, ahol meghagyjuk a vevőnek a jogot, hogy ne azonosítsa magát. Szerintem teljesen elégséges lenne a számlán feltüntethetni a felhasználó-azonosítót, és kiikszelni a vevő neve és címe mezőket.

php forráskód megjelenítése

Anonymous · 2005. Okt. 30. (V), 00.56
Sziasztok!

Kérdésem a következő: feltöltök egy adatbázisba egy php kódot, ezek után én ezt ki akarom írni az oldalamra, de nem megy mert persze lefordul. Tehát, hogy tudom ezt kiküszöbölni?