ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 10, 2005 - Fórum téma

Automatikus kiegészítés konzolos MySQL kliensben (Windows)?

Anonymous · 2005. Okt. 10. (H), 18.14
Kedves expertek!

Hogyan tudom a windows alatt futo mysql konzolomat rabirni arra, hogy ha TAB-ot nyomok akkor elkezdje kiegesziteni a tablak/mezok neveit. Linux alatt jol muxik 3.23.x alatt, de windows alatt meg nem sikerult rajonnom. Google-t probaltam, de nem talaltam semmit. Lehet rossz kulcsszavakkal....

Lecci segitesetek, nagyon kellemes funkcio es hianyolom mikor eppen windowsos gep elott ulok.


Koszi...
 

Hogyan lehet könyvtárat létrehozni PHP-ből?

Anonymous · 2005. Okt. 10. (H), 15.03
Hello!

Ha valaki tudja, hogy milyen parancsal lehet könyvtárakat létrehozni PHP-ből az legyen szíves írja meg. Már mindenhol kerestem, de neten nem találtam válszt, csak annyit, hogy a "PHP haladóknak" c. könyvben benne van.

Köszönöm
norb
 

Call to undefined function dbmopen() hiba

sztyipan · 2005. Okt. 10. (H), 14.34
Helló mindenkinek!!

Kezdő vagyok és egy kis segítséget szeretnék kérni.
A téma a dbm adatbáziskezelés és a probláma a következő:
Az adatbázis megnyitására a következő hibaüzenetet kapom:
Call to undefined function dbmopen()
Az arhívumban utánna olvastam és ott azt írták, hogy vegyem ki a ; jelet a megfelelő sor elől és akkor működni fog. De sajnos nem működik(a megfelelő dll megvan, az extension könyvtár elérési útja jó).
Mi lehet a baj?

Előre is köszönöm a segítséget!

üdv, sztyipan
 

Validator probléma háttérszín-megadás esetén

MiniDisc · 2005. Okt. 10. (H), 12.18
Összetett problémám lenne. Van a http://www.minidiscweb.hu weboldalam. Kb. két hete változattam rajta minimálisan, és ellenőrzés közben vettem észre, hogy a validator hirtelen majd az összes háttérszín-beállítást warning kategóriába sorolta, amivel edig nem volt baja. (A változtatás a css-t nem érintette, csak a html-ben történt szövegi változás) Próbálkozások után rájöttem, hogy pl. ha a background-color: #ffffff; helyett background: #fff;-et írok, akkor azt már nem warningolja le.Igen ám, de az összetettebb színeket hogyam adjam meg másképpen? Érvényesnek érvényes a kódom, de ugye zavar, a sok warning. Próbálkoztam hexa helyett rgb színmegadással is, de úgy sem tetszett neki. Mi lehet a gondja a validatornak? Egy barátom weblapja is hasonló gondokkal szembesült.
 

string beillesztése szövegbe

Anonymous · 2005. Okt. 10. (H), 10.25
Halihó!

Hogyan lehet megadni, hogy x karakterenként beszúrható legyen egy string?
chunk_split-tel már sikerült megoldani, de ebben az a nagy baj, hogy nem lehet megadni hogy hányszor szúrja be a stringet, tehát minden x-edik helyre bedobja..

Nem hiszem el, hogy nincs olyan függvény ami ezt megoldja.. légyszi segítsetek, hadd ne kelljen szanaszét tömbökbe darabolnom mindent, aztán újraösszerakni ciklustömkellegekkel...