Archívum - Okt 12, 2005 - Fórum téma
Az első nem használt azonosító kikeresése
Ki hogy oldja meg ezt?
Tehát a kötvetkező lenne a feladat: van egy tábla ahol az elsődleges kulcs mező auto increment. Ha törlünk a táblából majd újból felviszünk adatot akkor nem az üres helyre teszi be az új sort hanem a maximális kulcsmező azonosítóját növeli egyel. Nade mivan ha én előre akarok tervezni, és előre láthatólag rengeteg sor lesz ebben a táblában és ki akarnám használni az üresedő helyeket?
Sajnos nem tudok olyan utasítást ami az első nem létező mező azonosítóját adná vissza :) ígyhát maradnak a trükkök. Nekem két ötletem van.
Első: szépen 1-től egyesével megnézni hogy van e azon az azonosíton adat a táblában. Első üres eredmény lenne a kívánt új azonosító. Ez elég erőforrás igényesnek tűnik. Sok adatnál ki tudja mikor lesz az első "lyuk".
Második: az adatokat nem ténylegesen törölni a táblában, hanem egy speciális szöveget megadni a törlendő rekord egyik mezőjének és új adat felvitelekor az első ilyen szövegre rákeresni. Ez talán jobb megoldásnak tűnik.
Más ötlet esetleg?
■ Tehát a kötvetkező lenne a feladat: van egy tábla ahol az elsődleges kulcs mező auto increment. Ha törlünk a táblából majd újból felviszünk adatot akkor nem az üres helyre teszi be az új sort hanem a maximális kulcsmező azonosítóját növeli egyel. Nade mivan ha én előre akarok tervezni, és előre láthatólag rengeteg sor lesz ebben a táblában és ki akarnám használni az üresedő helyeket?
Sajnos nem tudok olyan utasítást ami az első nem létező mező azonosítóját adná vissza :) ígyhát maradnak a trükkök. Nekem két ötletem van.
Első: szépen 1-től egyesével megnézni hogy van e azon az azonosíton adat a táblában. Első üres eredmény lenne a kívánt új azonosító. Ez elég erőforrás igényesnek tűnik. Sok adatnál ki tudja mikor lesz az első "lyuk".
Második: az adatokat nem ténylegesen törölni a táblában, hanem egy speciális szöveget megadni a törlendő rekord egyik mezőjének és új adat felvitelekor az első ilyen szövegre rákeresni. Ez talán jobb megoldásnak tűnik.
Más ötlet esetleg?
Hogyan néz ki egy "weblap készítési szerződés"?
Hali!
Szóval, az érdekelne, hogy lényegében hogyan néz ki egy weboldal készítési szerződés. Van erre valami szabványos forma? Nem a specifikációra gondolok (azt már ProClub-nak köszönhetően tudok írni), hanem a konkrét szerződésre. Árak, előleg stb....
Ha valaki tudna mintát küldeni azt megköszönném!
(rowar##kukac##easymail.hu)
ro[war]
■ Szóval, az érdekelne, hogy lényegében hogyan néz ki egy weboldal készítési szerződés. Van erre valami szabványos forma? Nem a specifikációra gondolok (azt már ProClub-nak köszönhetően tudok írni), hanem a konkrét szerződésre. Árak, előleg stb....
Ha valaki tudna mintát küldeni azt megköszönném!
(rowar##kukac##easymail.hu)
ro[war]
Open_basedir probléma Mambo telepítésnél
Gondom van a Mambo telepítésével. Install után install könyvtárat átneveztem a config.php-dist -et átneveztem .php-ra. Ezt irja index.php meghivására:
■ Warning: main() [function.main]: open_basedir restriction in effect. File(/path/to/mambo/install/includes/version.php) is not within the allowed path(s): (DOCUMENT_ROOT:/tmp) in /DISK2/cjb/o/t/otom/includes/mambo.php on line 37
Warning: main(/path/to/mambo/install/includes/version.php) [function.main]: failed to open stream: Operation not permitted in /DISK2/cjb/o/t/otom/includes/mambo.php on line 37
Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '/path/to/mambo/install/includes/version.php' (include_path='.') in /DISK2/cjb/o/t/otom/includes/mambo.php on line 37
Tudtok segíteni?Warning: main(/path/to/mambo/install/includes/version.php) [function.main]: failed to open stream: Operation not permitted in /DISK2/cjb/o/t/otom/includes/mambo.php on line 37
Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '/path/to/mambo/install/includes/version.php' (include_path='.') in /DISK2/cjb/o/t/otom/includes/mambo.php on line 37
Tömb átvétele JavaScriptben PHP-től
Üdv mindenkinek!
Az utóbbi pár hétben ismerkedem az AJAX-al.
Már készítettem is pici alkalmazást. Hozzá kell tennem, hogy én PHP -t használok amikor csak lehet.
A következővel akadtam el mindjárt az elején:
Adott egy űrlap. Submit után a bevitt adatokat átadom egy PHP -nek.
Eddigi tapasztalatim szerint, ha AJAX -al küldök adatokat csak szöveges adatot kapok vissza.
Hogyan tudom megoldani, hogy az adatokat egy tömben kapjam vissza?
Az működik, hogy a PHP kód a kapott értékekkel feltölti a tömböt, de nem tudom vissza küldeni, hogy utána a tömb értékeit a kiinduló oldalon egy táblázatban megjelenítsem (természetesen az oldal újratöltése nélkül :-)).
Ha valaki tud kérem segítsen!
Bye.
■ Az utóbbi pár hétben ismerkedem az AJAX-al.
Már készítettem is pici alkalmazást. Hozzá kell tennem, hogy én PHP -t használok amikor csak lehet.
A következővel akadtam el mindjárt az elején:
Adott egy űrlap. Submit után a bevitt adatokat átadom egy PHP -nek.
Eddigi tapasztalatim szerint, ha AJAX -al küldök adatokat csak szöveges adatot kapok vissza.
Hogyan tudom megoldani, hogy az adatokat egy tömben kapjam vissza?
Az működik, hogy a PHP kód a kapott értékekkel feltölti a tömböt, de nem tudom vissza küldeni, hogy utána a tömb értékeit a kiinduló oldalon egy táblázatban megjelenítsem (természetesen az oldal újratöltése nélkül :-)).
Ha valaki tud kérem segítsen!
Bye.
TinyMCE táblázat merge és split logikája
Sziasztok,
érti valaki, ismeri valaki a TinyMCE táblázatkezelésének "Merge" és "Split" funkciójának logikáját? Mert én nem nagyon látok logikát benne. Tudom, hülye kérdésnek hangzik, de minél többet teszteltem annál kevésbé értem és a súgóban is eléggé szófukar minden. Köszike előre is. :))
■ érti valaki, ismeri valaki a TinyMCE táblázatkezelésének "Merge" és "Split" funkciójának logikáját? Mert én nem nagyon látok logikát benne. Tudom, hülye kérdésnek hangzik, de minél többet teszteltem annál kevésbé értem és a súgóban is eléggé szófukar minden. Köszike előre is. :))
Két tárhely egy Mysql előfizetéssel megoldható?
Sziasztok!
Mivel kezdö vagyok ezért kezdöszinten tudok csak kérdezni.:)
Adott 2 fizetett tárhely az egyikhez mysql is fizetve van ugyan az a szolgáltató.
Megoldhato hogy mind a 2 tárhely ugyanazt a mysql-t használja?
Az egyiken phpnuke fut a másikon mambo futna.
Köszönöm
Tomi
■ Mivel kezdö vagyok ezért kezdöszinten tudok csak kérdezni.:)
Adott 2 fizetett tárhely az egyikhez mysql is fizetve van ugyan az a szolgáltató.
Megoldhato hogy mind a 2 tárhely ugyanazt a mysql-t használja?
Az egyiken phpnuke fut a másikon mambo futna.
Köszönöm
Tomi
count(*) vs mysql_num_rows(), te mit hasznalsz?
Lapozásnál te mit használsz?vagyAz első kíméli az adatbázis kezelőt(minek?) a másik pedig nem.
■
<?
$res=mysql_query("select count(*) from ....");
$count=array_pop(mysql_fetch_assoc($res));
//... lapozás ...
$res=mysql_query("select * from .... limit $first,$db ");
while($row=mysql_fetch_assoc($res))
{
....//feldolgozas
}
?>
<?