ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 21, 2005 - Fórum téma

Hogyan küzdjünk a spam ellen...

Netlight · 2005. Okt. 21. (P), 22.02
Még gyerekcipőben járó oldalt indítottunk el a Neten. A Nospam program mindenki számára ingyenes és azt reméljük, hogy valóban hasznos lesz.

2 egyszerű dologra épül:

1, A spam robot egy olyan e-mail mezőre kerül, ahol végtelen számú e-mail címet generálunk neki vagy egy olyan ciklusba esik, amiből nincsen kiút.

2, A címek spam küldők e-mail címei, így remélhetőleg majd idővel egymást is elkezdik spamelni :)

A módszernek vannak hiányosságai, de majd igyekszünk fejlődni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire terhelheti meg a szervert a "jótékonysági" programunk?

Ja az oldal: www.netlight.hu/nospam
 

Kétoszlopos táblázatos oldal helyett div

Anonymous · 2005. Okt. 21. (P), 12.30
Szervusztok!

A problémám a következő: egy weblapon két tábla található (table-ban két td) melyek egymás mellett vannak. A baloldali szélessége fix, míg a jobb oldalié mindíg kitölti a számára fennmaradó helyet (100%). Namármost ezt megpróbáltam átírni div-ekre, de nem sikerült, ugyanis a jobboldali div-et nem tudom rábírni, hogy kitöltse a fennmaradó helyet. Ha beírom, hogy legyen 100%, akkor a bal tábla alá ugrik és széltében kitölti az egész oldalt.
Hiába néztem körül, nem találtam semmi infót erről. Remélem van megoldás.
Előre is köszönet!

Üdv.:
Jakab
 

ZIndex beállítás nem megy IE-n kívül

Anonymous · 2005. Okt. 21. (P), 00.14
IE és a zIndex.....

Van egy nagyon egyszerűen működő menüm, mely IE és FF alatt is tökéletesen működik, illetve majdnem.

FireFox alatt sehogy nem tudom megértetni a böngészővel, hogy egy onMouseOver eseménnyre úgy reagáljon, hogy a kódot meghívó objektum z-index értéke eggyel kisebb legyen. Nem tudom, lehet, hogy a hivatkozásokban vannak különbségek, de mindenesetre roppant mód idegesítő, hogy se HTML se CSS se JavaScript nem egyformán múködik....

amit Internet Explorerrel style.zIndex -ként meg tudok változtatni, azt FF-al sehogyse nem. Valaki árulja már el a kettő közti különbséget... Ill. a megoldást!

Még v.mi: nem értem, hogy IE miért jár mindig külön utakat, de azt végképp nem értem, hogy ha a Netscape fejleszti a JS-t, és mindig egy verzióval előrébb jár,akkor miért van még mai napig ez a zűrzavar?