ugrás a tartalomhoz

ZIndex beállítás nem megy IE-n kívül

Anonymous · 2005. Okt. 21. (P), 00.14
IE és a zIndex.....

Van egy nagyon egyszerűen működő menüm, mely IE és FF alatt is tökéletesen működik, illetve majdnem.

FireFox alatt sehogy nem tudom megértetni a böngészővel, hogy egy onMouseOver eseménnyre úgy reagáljon, hogy a kódot meghívó objektum z-index értéke eggyel kisebb legyen. Nem tudom, lehet, hogy a hivatkozásokban vannak különbségek, de mindenesetre roppant mód idegesítő, hogy se HTML se CSS se JavaScript nem egyformán múködik....

amit Internet Explorerrel style.zIndex -ként meg tudok változtatni, azt FF-al sehogyse nem. Valaki árulja már el a kettő közti különbséget... Ill. a megoldást!

Még v.mi: nem értem, hogy IE miért jár mindig külön utakat, de azt végképp nem értem, hogy ha a Netscape fejleszti a JS-t, és mindig egy verzióval előrébb jár,akkor miért van még mai napig ez a zűrzavar?
 
1

Nem az

attlad · 2005. Okt. 21. (P), 01.00
Nem a style.zIndex a rossz, hanem amit elé írsz sztem. Hogy hivatkozol az elemre, írj példát ami nem megy.

Attila
2

IE + NS

janoszen · 2005. Okt. 21. (P), 11.06
Udv!

A JavaScriptrol annyit kell tudni, hogy a JavaScript mint olyan a Netscape tulajdona. A Microsoft a JScript nevu sajat nyelvet definialta. Ezeket lenne hivatott osszefogni az ECMAScript, amely viszont ugyszint nem nyujt megfelelo megoldast.

A megoldas az, hogy a bongeszofuggo elemek ele irsz egy reteget, amelyet attol fuggoen, hogy IE vagy Gecko alapu bongeszo van, toltesz be. Ez egy kicsit nehezebb, de csak egyszer kell megirni ezt a komponenst.

ProClub
3

THX + még valami

Anonymous · 2005. Okt. 23. (V), 01.25
Én úgy tudtam, hogy IE is ugyanúgy ismeri a JS-t, csak egy verzióval korábbit mint az épp legújjabb Netscape.

Amit zIndex-el csinálok és IE alatt működik, hogy néz ki Netscape-ben?
Csak mert a IE-ben nem kell layer-t csinálnom, elég egy valami zIndex tulajdonságát, és pozicióját megadnom. És ezt tudom is Scripttel futás közben módosítani.
Firefox alatt a zIndex-re nem csinál semmit (és tuti, hogy csak a zIndex-et mint olyat nem értelmezi, mert a TOP, LEFT tulajdonságokat igen), mit kell használni helyette, hogy az egyik réteg a másik mögé kerüljön?

Vacak dolog ez igy, mert többnyire Neten fellelhető segédletekből merítek infót, de abban ritkán foglalkoznak pl. olyan problémával, hogy a progi Explorer alatt fog csak működni.
Jó lenne tudni, egyáltalán hol találok egy olyan összehasonlító táblázatot, hogy melyik IE, melyik csak Netscape specifikus parancsszó, ill. hivatkozás.

Az amit az ECMAScipt-ről írtál jellemző. nehogy már legyen egy olyan nyelv, ami megjelenítésben, programozásban ugyananzt az eredményt nyújtja... Ezért jobb a Flash!!!

Engem még a CSS különbségek is zavarnak, no nem a hiányosságok (mert azt megszokhattuk pl:IE és az áttetsző PNG, FF és a kép Alpha-ja), hanem hogy a megjelenés sem egyforma (pl szaggatott vonal szakaszai és közei IE-ben és FF-ben).
4

Megy mindenhol

attlad · 2005. Okt. 23. (V), 03.26
Érdekes, mert nálam konkrétan a zIndex 4 különböző böngészővel megy (Firefox, Opera, Konqueror, IE) ugyanazzal a kóddal: elemref.style.zIndex = 1;

Ezért lett volna célszerű ha beírod konkrétan mi nem megy nálad, nem csak azt, hogy nem megy.

Hanyas Netscape-ről van szó?

Ja és layer elem már nem használatos Netscape-be se. Netscape a Firefox, legújabb verziója meg a Firefox + IE kettős megjelenítő motorját használja ha jól tudom.

Attila