ugrás a tartalomhoz

Az oldalamon rágalmaztak mást, lehet ebből bajom?

molnigee · 2005. Okt. 30. (V), 20.09
Üdv!

Csináltam egy oldalt, ahol szórakozóhelyek adatai és hírei vannak, továbbá lehet véleményeker írni az egyes szórakozóhelyekről!
Az adatok vélemények adatnázisban vannak!
Az történt hogy "A" csúnyát, sértőt írt "B"ről a véleményekbe, "B" pedig szépen feljelentette "A"-t, rágalmazásért, és hírnévrontásért!
"B" tegnap szólt nekem hogy majd keresni fognak a rendőrök ez ügyben...
Lefoglalhatják a gépem ilyen miatt? LEhet ebből bajom?
 
1

Szia

Anonymous · 2005. Okt. 30. (V), 20.32
Szerintem semmiképp!
Mert "A" más módon is rágalmazhatta volna "B"-ét, pl. telefonon és gondolj bele, hogy azmiatt egy telefontársaságot, vagy éppenséggel Téged, mint az információ cseréthez szolgáltatást biztosító egyén milyen jogon érintené a dolog?
Annyit tehettél volna azért , hogy moderálod az oldalt és a sértő tartalmat azonnal eltávolítod, valamint egy figyelmeztetést írsz az oldalra, hogy pl.
a 'sértő hozzászólásokból, vagy vitákból származó nézeteltérésért és jogi következményeiért Te nem vállalod a felelősséget'.

Üdv
2

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Okt. 30. (V), 20.35
És mégvalami!
"B" hozzájárult adatainak megjelentetéseiért az oldaladon?
Mert ha nem, akkor esetleg ebből lehet problémád.
3

<Nincs cím>

molnigee · 2005. Okt. 30. (V), 20.41
Igen, mindenki beleegyezett hogy az adatai megjelenjenek, ebből nem lehet gond!

A másik pedig, hogy a sértő vélemény törölve is lett, vagy moderálva, de a "B" azt mondja hogy van egy számteches barátja, aki szerint vissza lehet hozzni az hozzászólást, és az alapján jelenti fel!
Bár mivel az adatok adatbázisban vannak, ezért az én gépem nem nagyon kellhetne nekik ugye?
5

<Nincs cím>

-zsolti- · 2005. Okt. 30. (V), 21.41
Ha törölted a postot az adatbázisból, akkor azt elég nehéz, mondhatnám esélytelen lesz visszahozni, még egy számtechesnek is.
Ha egyéb logod nincs, és/vagy nem vagy hajlandó kiadni, akkor a hatóság maximum a tárhelyszolgáltatód szerverének logjából kérhet ki adatokat, de erre csak akkor van esély, ha tudjátok leglább másodpercre pontosan, hogy mikor volt a honlapom "A" nevű látogató. Amúgy erre is majd csak a bizonyítási eljárás keretáben kerül sor, előzetes adatgyűjtésnél nem kotorászhat a hatóság sem a logban.

Amúgy szerintem ne foglakozz az üggyel, mert ha már nincs meg a szóban forgó post az adatbázisban, nincs alapja fejlelentésnek. Neked pedig eleve semilyen felelősséged sincs, amennyiben "A" és "B" személyes adatait a beleegyezésükkel tetted elérhetővé.

Üdvözlettel: Liebig Zsolt
SWEN INTERNET
4

Adat kiadás, logok

Jano · 2005. Okt. 30. (V), 20.43
Inkább adat kiadás (logok, ip) miatt kereshet szerintem a rendőrség, hogy bizonyitékot illetve a gyanúsitottat real life elkaphassák...
6

Ugyan már...

Anonymous · 2005. Okt. 31. (H), 00.21
Ugyan kérlek (mindenki!) !

Nem gondoljátok komolyan, hogy bármit is lépni fog a "szerv"? Ennél sokkal komolyabb ügyekkel sem foglalkoznak!
Ha már a post sincs ott, lezárják az ügyet bűncselekmény hiányában.

Üdv,
Anon
7

bajod? kenyelmetlenseged inkabb

Anonymous · 2005. Okt. 31. (H), 01.54
ha torolted az adatbazisbol a hozzaszolast (amit nem szoktam sosem, pont ilyenek miatt, meg mi van ha az adminnak megcsuszik a keze, hogy allitod vissza ha csak veletlen torolt ki valamit), akkor is megprobalhatjak visszaszerezni, ezt a probalkozast nem akadalyozhatod meg. tehat bizonyitekkent lefoglalhatjak az adatbazist tartalmazo merevlemezt, mivel hogy bunjelet tarol. esetleg, ha a feljelentes tenyenek kozlese utan torolted, akkor bunpartolas bejatszhat, ami nem szep, de vegulis tevedes, ez az amaz cuccal le tudod magad vedeni. gondolom mindig csinalsz ugyis biztonsagi mentest a db-rol, azt oda tudod adni nekik, ugyhogy talan nem fog kelleni a vinyo se, csak ellenorizheto legyen a datum a mentes alapjan.
ha mar torolted es semmi sincs meg belole, akkor is lehet beideznek tanunak, mert hiszen te lattad a hozzaszolast, tehat tudomasod van a buncselekmennyel kapcsolatos tenyekrol, marpedig a tanunak ez a definicioja.
szoval bajod nem nagyon lehet belole, de bemaszkalni a birosagra az nem olyan izgi mint a filmeken, szal uncsi lesz es kellemetlen magyarazkodni a munkahelyeden (ha van).
mas nem nagyon lesz.

GJ
8

<Nincs cím>

molnigee · 2005. Okt. 31. (H), 13.40
Az adatok nem az én gépemen vannak, hanem a tárhelyszolgátatónál az adatbázisban!
A másik meg hogy tanuskodni, hát nem is tudom :D
Láttam ugye a megalázó szöveget, és kitöröltem az adatbázisból! Hogy mi volt pontosan, azt már nem tudnám megmondani, azt meg hogy ki kezdte...
Az adatbázis mentést is a szolgáltatóm végzi!
Az én gépemen végülis nincs semmi, ami bizonyítékként szolgálhatna.
9

Hasonló helyzet....

Anonymous · 2005. Nov. 1. (K), 15.11
Én már voltam hasonló helyzetben.
Lakóhelyem weboldalán (amit én készítettem) a Fórumban kezdték el szidni az alpolgármestert és egy másik személyt is, de kegyetlenül. Én minderről semmit nem tudtam, mert éppen iskolában ültem, és jól éreztem magam. :)
Aztán amikor haza érkeztem, akkor várt két e-mail, a két személytől, akit szidtak (ezek közül az egyik keményen visszareagált a Fórumban), hogy ENGEM tesznek felelőssé azért, amit a Fórumban MÁSOK leírtak, és rágalmazás miatt jogi útra terelik az ügyet. Rögtön töröltem is mindent a Fórumból, de a log még megvan... Ebben a 10ezer fős kisvárosban gyorsan híre ment a dolognak, hogy egy 18 éves sráccal akarják elvitetni az egészet, és hamar csökkent e két személy népszerűsége. Ráadásul - mivel a helyi újságban is mozgolódok :) - az itteni lapban is volt belőle cikk, úgyhogy mindenki bocsánatot kért, és most jóban vagyunk, és semmi probléma. Kőkemény moderálási szabályzatokat hoztam, és bármi történik az oldalon, rögtön kapok e-mailben figyelmeztetést :) Gondolkoztam már az SMS-ben történő jelzésen is :DDDD
Szóval ez is csak egy lehetősége a dolgok végezetének. Szerencsém volt...

Üdv: tobee85
11

ritka:)

Anonymous · 2005. Nov. 4. (P), 14.09
ritkasag hogy siman rendezodjenek a dolgok ebben az orszagban, ugyhogy tenyleg szerencsed volt.
amugy azzal semmi baj, nincs ha teged perelnek be, mert a pervesztes felnek kell fizetni a pernyertes minden az ugyben felmerult koltseget, amiben benne van egy altalagaras ugyved dija is, tehat neked csak a bemaszkalas meg az anyazas ami szarul fog esni, a tobbit kamatokkal visszakapod. ja es hamis vaddal feljelented oket, meg ragalmazasert, es mesz a per alapjan egy eleg rovid ellenperre, amit siman megnyersz, hisz kezedben a masik peren kapott vegzes/hatarozat, aminel nem is kell tobb, csak az a kerdes mar hogy mennyit kersz es ebbol mennyit itelnek meg.
nem hiszem hogy emiatt igy meg kene ijedned, hogy sms-ben meg mindenfele modon ellenorizd az oldalra beerkezo tartalmakat, ird ki jol lathato helyre, hogy mindenki a maga neveben ir, azzal nem vallalsz kozosseget, es nem feltetlen ertesz egyet. ezek utan aki ugral, az meg majd elfarad...

GJ
10

na ugye:)

Anonymous · 2005. Nov. 4. (P), 14.03
mindenki magabol indul ki:/
szoval azt hittem, sajat gepen van az oldal... ez esetben a szolgaltatodtol fogjak max kikerni a biztonsagi masolatot es kesz. max a szolgaltatod szeretni fog teged:))
szoval max elmondod, hogy ha nincs meg a masolat, akkor mar nem emlekszel ra szo szerint hogy mi volt, meg hogy ki kezdte, de azt el tudod mondani, hogy a hozzaszolas serto volt, es ezert torolted. ez is lehet elegendo egyebkent egy perben.
mondjuk ez sima ugy mert ehhez egyszer kell csak bemenni, utana velhetoen beken hagynak

GJ
12

<Nincs cím>

molnigee · 2005. Nov. 7. (H), 16.15
Na úgy látszik, a tulaj nem tesz feljelentést mégsem, mondtam neki hogy az hszek nem az én gépemen vannak, meg nincsenek már meg, kicsit lekonyult a szája :)
Azért köszi szépen minden segítséget, ebből is tanultam pár dolgot legalább!