Archívum - 2004 - Fórum téma
november 23
kép tárolása Visual Foxpro segítségével
Tisztelt Felhasználók!
Kérnék segítséget! Hogyan kell képet tárolni Visual Foxpro segítségével?
■ Kérnék segítséget! Hogyan kell képet tárolni Visual Foxpro segítségével?
Kereső fejlesztése
Kérdések:
■ - Nem lehetne-e külön vagy egyáltalán a hozzászóláskban keresni? Az is jó lenne, ha a profil alatt a saját hozzászólásaimat meg tudnám nézni, hogy érkezett-e rá válasz
- Nem lehetne-e rendezni vmiféleképpen a találatokat
- időrendben
- típusok szerint (fórumok, cikkek, levlisták külön, külön. stb)
- időrendben
- Fel lehetne-e cserélni a bejelölendő mezőt és a hozzá kapcsolódó label-t, hogy screen readerekben is jól jöjjön le
(minden szó kijelölve, bármely szó nincs kijelölve stb).
november 22
hibaüzenetek - bejelentkező kép megváltoztatása
Sziassztok!
http://www.sarokuzlethaz.hu/carter
címen van egy php-nuke portál. Sajnos van fent két hibaüzenet, ami nem tudom, hogy mik... Mik lehetnek?
Valamint a bejelentkezéskor látható képet hol lehet megváltoztatni, ami legfelül van? Erre sem tudtam még rájönni :(
■ http://www.sarokuzlethaz.hu/carter
címen van egy php-nuke portál. Sajnos van fent két hibaüzenet, ami nem tudom, hogy mik... Mik lehetnek?
Valamint a bejelentkezéskor látható képet hol lehet megváltoztatni, ami legfelül van? Erre sem tudtam még rájönni :(
november 21
Popup block kiiktatása
Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e úgy betöltéskor automatikus ablakot nyitni, hogy a popup blockerek ne tudják letiltani. Nekem arra kellene, hogy egy teljesképernyős ablakot nyitok, amit csak egy kezdeti html-ből tudok nyitni. Ha egy popup block-oló aktív, akkor nem nyilik meg az oldalam.
■ UserAgent
Sziasztok!
Próbálok egy statisztikát összehozni. Az USER_AGENT értelmezése okoz egy kis gondot. Már gyűjtöm pár napja a látogatóim adatát, van kellő számú minta, de nem tiszta a kép. Van pl:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) Opera 7.50 [en]
nos, ez most Opera7.50, van IE6?
Vagy:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Ez szerintem firefox lenne, de annak meg nincs 0.10 verziója (vagy mégis?)
Vagy:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.7.3) Gecko/20040914
Ezen honnan látszik, hogy mozilla? A "Mozilla/.." mindben ott van és a "gecko"-t is viseli más böngészőtípus is.
Néztem a weben, de a talált user-agent listák vagy régiek, vagy nem jól használhatók.
Segítene egy használható link is, vagy némi gyakorlati tapasztalat - mik a megfeleltetés szempontjai. Csak a főbb böng.típusok kellenek, de az újabban is.
Köszi előre is.
■ Próbálok egy statisztikát összehozni. Az USER_AGENT értelmezése okoz egy kis gondot. Már gyűjtöm pár napja a látogatóim adatát, van kellő számú minta, de nem tiszta a kép. Van pl:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) Opera 7.50 [en]
nos, ez most Opera7.50, van IE6?
Vagy:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Ez szerintem firefox lenne, de annak meg nincs 0.10 verziója (vagy mégis?)
Vagy:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.7.3) Gecko/20040914
Ezen honnan látszik, hogy mozilla? A "Mozilla/.." mindben ott van és a "gecko"-t is viseli más böngészőtípus is.
Néztem a weben, de a talált user-agent listák vagy régiek, vagy nem jól használhatók.
Segítene egy használható link is, vagy némi gyakorlati tapasztalat - mik a megfeleltetés szempontjai. Csak a főbb böng.típusok kellenek, de az újabban is.
Köszi előre is.
november 20
css - mindig felul
hali,
pure css-el meg lehet oldani, hogy egy elem allandoan lathato legyen az oldal tetejen? marmint ha legorgetnek a lap aljara, akkor is maradjon fent a kepernyo tetejen, magyarul "gorgetodjon" velem egyutt.
koszi
■ pure css-el meg lehet oldani, hogy egy elem allandoan lathato legyen az oldal tetejen? marmint ha legorgetnek a lap aljara, akkor is maradjon fent a kepernyo tetejen, magyarul "gorgetodjon" velem egyutt.
koszi
november 18
php+com dll
Sziasztok
Nemtudja valaki, hogy egy dll-ben lévő metódust hogyan tudok elérni php-ban. Egyátalán lehetséges ez? A dll a szerveren fut.
■ Nemtudja valaki, hogy egy dll-ben lévő metódust hogyan tudok elérni php-ban. Egyátalán lehetséges ez? A dll a szerveren fut.
php --> Mysql / segítség
Van egy működő apache - php páros, ehhez szeretném hozzápakolni a Mysql. Külön külön működnek, de php-ból nem tom elérni az adatbázist. A hiba számomra nem ismert
Warning: mysql_connect():
Client does not support authentication protocol requested by server;
consider upgrading MySQL client in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\adatbazis.php on line 6
A programrészlet:
<?php
$felhasznalo = "" ;--->ki van tőtve
$jelszo = "" ;--->ki van tőtve
$adatbazis = "" ;--->ki van tőtve
$csatlakozik = mysql_connect("localhost", $felhasznalo , $jelszo );
if (! $csatlakozik )
die ("Nem lehet csatlakozni a MySQL kiszolgálóhoz!" );
print "Sikerült csatlakozni!" ;
mysql_select_db( $adatbazis) or die
("Nem lehet megnyitni a köv. adatbázist: $adatbazis".mysql_error() );
print "Sikerült a(z) <b>$adatbazis</b> kiválasztása!" ;
mysql_close( $csatlakozik);
?>
■ Warning: mysql_connect():
Client does not support authentication protocol requested by server;
consider upgrading MySQL client in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\adatbazis.php on line 6
A programrészlet:
<?php
$felhasznalo = "" ;--->ki van tőtve
$jelszo = "" ;--->ki van tőtve
$adatbazis = "" ;--->ki van tőtve
$csatlakozik = mysql_connect("localhost", $felhasznalo , $jelszo );
if (! $csatlakozik )
die ("Nem lehet csatlakozni a MySQL kiszolgálóhoz!" );
print "Sikerült csatlakozni!" ;
mysql_select_db( $adatbazis) or die
("Nem lehet megnyitni a köv. adatbázist: $adatbazis".mysql_error() );
print "Sikerült a(z) <b>$adatbazis</b> kiválasztása!" ;