ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 1, 2004 - Fórum téma

Include

e107lac · 2004. Dec. 1. (Sze), 18.47
Hellotok már nyitottam témát erről a dhtml+flash fórumban ahol kaptam segítséget, csak a téma végére már php-s dolgokat kérdeztem, mivel a php az off a dhtml+flash fórumban. Ezért most itt szeretnék egy két dolgot megtudni.

Van egy több html oldalból álló oldalam, amelyeknek van állandó része(design)és van ugye a váltózó rész(tartalom). És azt szertném megoldani hogy az index oldalon található linkekre kattintva includolja a megfelellő html oldalt. Kaptam erre egy megoldást de sajnos nem megy nekem. Ezért Jó lenne ha valaki segítene.
Köszönöm
 

Belépő usernevének azonosítása

Agi · 2004. Dec. 1. (Sze), 10.13
Van egy webes könyvtáram, melyben .htpasswd fájl van elhelyezve és MYSQL-es autentikációt használva (Auth_MYSQL on). Szeretném megkérdezni, hogy rosszul hivatkozok-e arra a php-s változóra, amely megmondja, hogy ki van éppen bejelentkezve. Ugyanis mint kiderült, nem mindenhol müködik jól a programon. Én két gépen kipróbáltam, de nem tudtam produkálni a hibát, amit jeleztek felém. Miután bejelentkeznek az oldalra, megjelenik a bejelentkező neve. Ezután kiválaszt egy menüpontot, ahol bizonyos adatai jönnek elő új ablakban. Első bejelentkezéskor müködik is, de ha a böngészöt újra is inditja, és másik néven jelentkezik be, akkor az első kepernyőn a megfelelő név íródik ki, a másodikon viszont az előző bejelentkező adatlapja.

Igy hivatkozok a valtozóra: $name_global=$_SERVER["REMOTE_USER"];

Nálam jól müködik, nem tudom milyen böngésző beállítás kell, hogy egyáltalán tudjam produkálni ezt a hibát.