ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 16, 2005 - Blog bejegyzés

Rövidesen hivatalos az Atom 1.0

Hojtsy Gábor · 2005. Júl. 16. (Szo), 20.33
Az utóbbi időben rengeteget lehetett hallani az RSS-ről, melynek támogatása szinte mindenbe beépül. Azok, akik közelebbről ismerik az RSS kezelés feladatait, pontosan tudják, hogy számos formátum létezik, és ezek nem feltétlenül kompatibilisek egymással. Ráadásul számos kiterjesztés valósítható meg, melyek tovább bonyolíthatják a feldolgozást, amellett, hogy hasznos kiegészítéseket adnak. Nos, az Atom megpróbálja átvenni az RSS jó tulajdonságait és egy sokkal átgondoltabb, stabilabb megoldást nyújtani.

Személyes információk RSS-ben

Hojtsy Gábor · 2005. Júl. 16. (Szo), 11.40
Naponta látjuk, hogy az RSS minden területre betör, a Microsoft minden szinten támogatni kívánja a szindikáció lehetőségét, és ez már önmagában sokat jelent a terület számára. A biztonság kérdéseire azonban még nincsenek kész válaszok, akkor sem, ha csak arra gondolunk, hogy valamilyen saját célra készült, mások számára nem biztosított csatornát szeretnénk kialakítani. Ha mi olvasni tudjuk a csatorna tartalmát, akkor ugyanis bárki más is megteheti.

Az eBay nyit a fejlesztők felé

Hojtsy Gábor · 2005. Júl. 16. (Szo), 10.28
A eBay azok közé a webszolgáltatás ellátók közé tartozik, akik mindig is jól fizető ügyfelekkel rendelkeztek, és kicsit mostohán kezelték a kis volumenben dolgozó fejlesztőket. Hétköznapi programozók számára a webszolgáltatásaik használatára csak száz dollár befizetése árán, és napi 50-es lekérdezési limittel volt lehetőség. Az utóbbi időben azonban fokozatosan felismerték, hogy nyitni kell a fejlesztők felé, és így a nemzetközi PHP konferenciák támogatójaként is felléptek, népszerűsítve szolgáltatásaikat a fejlesztők számára is.