ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 4, 2005 - Blog bejegyzés

Sun Java Fejlesztői Verseny

Baranyai László · 2005. Júl. 4. (H), 21.14
A Sun mint a Java technológia létrehozója, kifejlesztője és legfőbb támogatója célul tűzte ki a Java üzleti alkalmazásokon bonyolított forgalom növekedésének elősegítését, olyan megoldások fejlesztésének ösztönzését, amelyek a vállalatok, intézmények működési hatékonyságát növelik. Ennek szellemében a Sun Microsystems az idén másodízben Sun Java Fejlesztői versenyt hirdet.

Firemonger projekt, magyarul is

Bártházi András · 2005. Júl. 4. (H), 14.40
A Firefox marketingkampányának részeként indult el nemrégiben a Firemonger projekt, melynek célja egy olyan CD összeállítása, mely a Firefox és a Thunderbird mellett kiegészítőket, kiterjesztéseket, témákat, különböző segédprogramokat és segédleteket tartalmaz. Az oldal immár magyarul is elérhető.

SeaMonkey, a Mozilla alkalmazásgyűjtemény új neve

Bártházi András · 2005. Júl. 4. (H), 09.04
Mint ismeretes, a Mozilla Alapítvány bejelentette, a továbbiakban nem ad ki új verziót a Mozilla alkalmazáscsomagból, hanem a különálló (és népszerű) alkalmazásokra, a Firefoxra és a Thunderbirdre koncentrál. Ez azonban nem jelentette az alkalmazáscsomag fejlesztésének befejeződését, hiszen arra továbbra is igény mutatkozik: elindult egy új közösségi projekt, SeaMonkey néven. Nos, immáron ez hivatalos is.

JavaScript könyvtárak

Bártházi András · 2005. Júl. 4. (H), 08.44
A JavaScript a webfejlesztésbe történő újbóli betörésével egyre több jó minőségű JavaScript eljárásgyűjtemény jelenik meg. Van, amelyik csak az AJAX-ra koncentrál, míg a többi a JavaScript határait próbálja meg feszegetni, vagy vizuális effektek megvalósítását teszi könnyen lehetővé számunkra. Ezekről az újabb könyvtárakról elmondható, hogy jól átgondoltak, s úgy lettek tervezve, hogy könnyen illeszthetőek legyenek kódunkhoz, s a modern JavaScript nézeteknek is megfeleljenek.