ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 28, 2004 - Blog bejegyzés

Mozilla Firefox 1.0PR magyarul

Bártházi András · 2004. Szep. 28. (K), 17.47
A mai nap megjelent a Firefox 1.0PR magyar telepítője Windows rendszerekre. A Firefox magyarítása környékén zajlik a csetepaté, mivel a Mozilla Alapítvány szeretné a lokalizált kiadásokat saját hatókörébe vonni (a minőségbiztosítás miatt), de mivel ez egyelőre még ennél a verziónál nem sikerült nekik, ezért engedélyezték a magyar telepítő megszületését, melyet az FSF.hu-tól Tímár András el is végzett.

Hotspotter.hu

Bártházi András · 2004. Szep. 28. (K), 17.24
Internetezni lehet modemen, kábeltévén, ADSL-elen, üvegszálon, műholdon, a szomszéd internet elérését megcsapolva, és még valószínűleg számos más, ötletes módon is. Egyik ilyen lehetőség a vezetéknélküli elérés, melyből egyre többre van lehetőség hazánkban is. Nos, nemrégiben indult el a Magyarországot lefedő HotSpot adatbázis, melynek célja, hogy honlapján megtalálható legyen az összes magyarországi elérési lehetőség.

A fálj feltöltő elem kinézetének megváltoztatása

Jano · 2004. Szep. 28. (K), 08.00
Minden kóder ott tárja szét a dizájner és megrendelő előtt a kezét, amikor egy szép űrlapon a fájl feltöltő mező böngésző gombja - a böngésző által diktált kinézetével - teljesen elüt a többitől. Ez eddig a teljesen megoldhatatlan problémák közé tartozott. A Quirksmode honlap szerkesztője publikált egy megoldást. A dolog lényege, hogy a tényleges mező alá egy hagyományos input mezőt pozicionál és mellé teszi a megtervezett gombot, majd a fájl feltöltőt teljesen átlátszóvá teszi. Hogy a régebbi böngészőkben ez ne okozzon gondot a kicserélést javascripttel végzi el.