ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 14, 2004 - Blog bejegyzés

Spread Firefox - Spread Drupal

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 14. (K), 22.37
Az utóbbi időben a Weblaboron is többet foglalkoztunk a Drupal-al, és ez meglátásom szerint nem annak köszönhető, hogy nincs más téma, hanem sokkal inkább annak, hogy a Drupal sok témát ad. Most éppen azt kellene bejelentenem, hogy elindult a Spread Firefox nevű webhely bétaverziója, és mégis sokat fogok a Drupal-ról írni. Hogyan lehetséges ez? Nos, az új webhely Drupal-al készült.

Megjelent a Firefox 1.0 Preview és a Thunderbird 0.8

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 14. (K), 21.52
A Mozilla alapítvány életében ismét egy nagy nap érkezett el. Ma jelentették be, hogy megjelent a Firefox 1.0 Preview kiadása, mely azt jelenti, hogy az 1.0 immár nagyon közel van. Az új kiadásban először jelennek meg a felhasználók számára "stabilnak" hirdetett verzióban az RSS bookmarkok, egy automatikus beépülő alkalmazás kereső és még sok más újítás. De ezzel messze nem mondtunk el mindent.

Feed sávszélesség-foglalás optimalizálás ETag fejléccel

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 14. (K), 10.37
Sam Ruby ismerteti a FooCamp 2004-en résztvevők által kiötlött lehetséges megoldást az RSS/Atom csatornák sávszélesség foglalásának csökkentésére. Az elképzelés a HTTP meglévő elemeit használja fel, úgy, hogy a legtöbb olvasóprogramban nem igényel változtatást, és egy elég egyszerű alkalmazás vagy webszerver szintű modulként megvalósítható.

Kecko - Gecko és KDE integráció

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 14. (K), 08.42
Az augusztus végén megtartott aKademy találkozón a KDE fejlesztői futottak össze, hogy még jobbat és többet alkothassanak együtt. Ennek a közös gondolkodásnak és fejlesztésnek egyik gyümölcse a Kecko, mely Ian Geiser, Lars Knoll, Dirk Mueller és Zack Rusin agyából pattant ki, és végül Lars és Zack valósította meg mindössze négy nap alatt. A Kecko tulajdonképpen a Gecko motor illesztése a Qt-hez, mely lehetővé teszi, hogy a Konqueror böngésző alatt működö KHTML motort a Gecko motorra cseréljék.