ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 13, 2004 - Blog bejegyzés

A PHP 5 Standard Library bemutatása

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 13. (H), 13.06
Harry Fuecks ismét egy alapos bemutatóval ajándékozza meg olvasóit, ezúttal a PHP 5-ben bevezetett Standard PHP Library kerül terítékre. Az SPL lehetővé teszi, hogy saját objektumainkat a PHP ciklusaiban egyszerűen kezeljük, vagy akár tömbként érjük el tulajdonságaikat. Ráadásul ezeken felül beépített iterátorok széles skáláját biztosítja használói számára. Harry részletes példákkal illusztrálva mutatja meg, hogy mik az iterátorok, miért jó velük dolgozni, és mi jót jelent az SPL a PHP 5 használói számára.
 

PHP 5 konfliktus(?) - avagy hogyan működik a nyílt forrás

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 13. (H), 09.23
Az előbbi hírben emlegetett szeptemberi PlugIn Magazine jelentetett meg egy elemző szándékú cikket Ian Felton tollából, mely a PHP 5 fejlődési iránya és a felhasználói tábor igényei között felfedezett vélt vagy valós ellentét figyelmen kívül hagyását rója a Zend számlájára. Számokat idézve a Zend felméréséből arra a következtetésre jut, hogy a PHP felhasználói tábora nem igazán akarta a kiterjesztett objektum-orientált szolgáltatásokat, és hogy ez károsan hathat a PHP használatára a távolabbi jövőben.

Megjelent a szeptemberi PlugIn Magazine

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 13. (H), 07.57
Megjelent a Developer Shed havi magazinjának legújabb száma. A PlugIn szeptemberi kiadása (PDF) nagy részletességgel mutatja be a Microsoft új Visual Studio Express nevű termékét, foglalkozik az ASF és ASX streaming technológiával, de a nyílt forrású megoldásokat is górcső alá veszi. Szóba kerül a PHP 5 és a felhasználói tábor esetleges konfliktusa és a MySQL 5.0.1-es újdonságaiba is betekintést nyerhetünk. Ezeken kívül természetesen sok más téma is felmerül: jól működő hírlevek készítése, a Linux kernel szabadalom sértései és más érdekességek.