ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 25, 2004 - Blog bejegyzés

Újdonság oldalunkon: könyvajánlók

Bártházi András · 2004. Szep. 25. (Szo), 22.41
Bár a számítástechnika sokat fejlődött, s az internet kifogyhatatlan forrása az információknak, a mai napig (több okból persze) nagyon fontosak maradtak a könyvek, sokan könyvekből szerezzük tudásunk meghatározó részét. A mai naptól egy új kategóriával egészültek ki a Weblabor szolgáltatásai, megjelent egy új fül, melyben könyvajánlókat gyűjtünk.

A Drupal tartalomkezelő rendszer készülő honlapjáról

AT · 2004. Szep. 25. (Szo), 22.19
Több tartalomkezelő rendszernek van működő magyar webhelye és támogatási oldala, többek között az e107, Mambo, PostNuke, PHP-Nuke is büszkélkedhet ilyenekkel. A Drupal fejlesztői és leendő webhelyek adminisztrátorai számára információk eddig leginkább a Weblaboron jelentek meg, de már máshol is elkezdtek felbukanni magyar leírások vele kapcsolatban. Az sem elhanyagolható, hogy egyre több nyilvános magyar webhely használja a rendszert. A Drupal új magyar weboldala ezen felhasználóknak kíván egy összefogott teret nyújtani.

WinBinder - egy újabb lélegzetelállító projekt

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 25. (Szo), 07.50
Gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne asztali alkalmazást fejleszteni PHP-vel? Szerettél volna már CD-ről telepítés nélkül futtatható programot kínálni ügyfelednek kevés vesződséggel, PHP-ben fejlesztve? Biztos vagyok benne, hogy olvasóink nagy része ezen kérdésekre igennel válaszol. Nos, eddig sem kellett messzire menni, rendelkezésre állt a PHP-GTK, csak hát azt nem lehet állítani, hogy a PHP-GTK jelenlegi megvalósítása felhasználóbarát lenne. Sem a programozó, sem a végfelhasználó számára. Sejthető, hogy készül egy jobb megoldás, mert különben nem korbácsoltam volna fel a kedélyeket. Lássuk!