ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 24, 2004 - Blog bejegyzés

TruStudio 1.0 Milestone 4

ftomi · 2004. Szep. 24. (P), 14.58
A címben a Weblabor korábbi cikkében említett PHPEclipse konkurens, szintén nyílt forráskódú termékéről van szó, amely szintén egy beépülő modul az igen elterjedt, és kedvelt Eclipse fejlesztői környezethez. A program most közeledik 1.0-ás kiadásához.

Az Eclipse használata PHP fejlesztéshez

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 24. (P), 09.30
Shu-Wai Chow a napokban jeletette meg cikkét a PHPBuilder oldalon, mely az Eclipse fejlesztőkörnyezet PHP célú felhasználásáról szól. Nem kell nagyon csillogó részletes bemutatóra számítani, Shu-Wai célja a figyelemfelhívás, és a használható szolgálatatások rövid ismertetése. A PHP támogatást a PHPEclipse kiegészítőn keresztül mutatja be, de szóba kerül a szerkesztő hibamentesítési, SWT böngésző beágyazó és adatbázis illesztő szolgáltatása is.
 

PHP/SWF Charts – szemet gyönyörködtető grafikonok

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 24. (P), 07.41
A PHP/SWF Charts a grafikonok készítését újszerű megközelítésből támogatja. A PHP-hez elérhető különböző diagram generáló programok a megadott adatok alapján általában egy képet állítanak elő, amelyet lementve azt bármikor meg tudjuk jeleníteni. A PHP/SWF Charts azonban ehelyett egy olyan Flash állományt tartalmaz, mely a megszokott diagramoknál sokkal szebb megjelenítést nyújt adatainknak, és ráadásul nagyon sokat tud.