ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 12, 2014 - Fórum téma

Képfájl ellenőrzése javascriptel

vikgfk · 2014. Már. 12. (Sze), 23.13
Sziasztok
Van egy űrlapom ahol szöveges tartalom mellett négy képfájlt is fel lehet tölteni.
A négy képfájl közül csak az első főképet szeretném ellenőrizi hogy a felhasználó betallózott-e képet ha igen akkor simán engedném neki a tartalom feltöltését az adatbázisba.
Ha nem akar vagy netán valami oknál fogva kihagyta volna akkor egy javascriptes felugró ablakkal szeretném figyelmeztetni hogy kép nélkül töltöd fel?
Ha igen akkor az ok gombbal lehetne feltölteni az űrlapot kép nélkül.
Ha netán meg mégis meggondolná hogy még tesz fel képet akkor meg a mégse gomb lenyomását követően vissza tudna lépni az űrlapra anélkül hogy feltöltene valamit is az adatbázisba.
A kódom így néz ki:
<form enctype="multipart/form-data" method="post" >
 
                <td>Kép feltöltése:
                <input type="file" name="kep" />
                </td>
 
<td height="30"><input type="submit" name="form_submit"  value="Mentés" />
                </td>
 
</form>
 
<script>
<!--
    function kerdes()
    {
        if(confirm("Valóban kép nélkül mented?"))
        {
            return true;
        }
        else return false;
    }
-->    
</script>

Miképpen tudnám én a function kerdest() leellenőrzi hogy nem az input mező type="file"-re kellene hivatkoznom mert ugyebár van négy kép feltöltési lehetőség és én csak a főképet szeretném leellenőrizni?
 

Hogy kell telepítőt csinálni egy saját tartalomkezelőnek?

lillilla · 2014. Már. 12. (Sze), 19.39
Próbálok leírni mindent, ami ahhoz kell, hogy egyáltalán segíteni tudjatok nekem, de ha hiányzik valami, kérlek, szóljatok. Van egy nem objektum orientált, saját, nagyon kezdetleges, fapados kis cms-em, egyetlen admin userrel, adatbázissal, pár mappával, admin felülettel. Hogy tudnék ehhez olyan telepítőt készíteni, mint mondjuk a wordpress 5perces telepítője, hogy az adatbázishoz nem hozzáférő felhasználó is tudja -pár adat beírásával, pár kattintással- a remélhetőleg pucér tárhelyére telepíteni. Mi kell ehhez? Hogy kell csinálni? Az a baj, hogy a wordpress vagy az egyéb tartalomkezelők telepítőjének a leírását sem tudom, hogy hol keressem,mert mindenhol csak tutorialok vannak,hogy hogy kell telepíteni,de magáról a háttérfolyamatról semmi. (bár gyanítom,hogy ha megtalálnám, sem sokat értenék belőle, jó lenne, ha valaki részletesen elmagyarázná). Nem kell valami nagy,összetett dologra gondolni, a lényeg, hogy egy szakdolgozat erejéig működjön.

Az eddigi gondolataim alapján van egy zip,amit a tárhelyre ftp-n fel kell tölteni kicsomagolva. Ez tartalmaz mindent. Ebben van egy telepítő fájl (hova kell tenni? mi legyen benne?) ami egyből elindul, ha még nem futott le (már van egy index.php-m, hogy csináljam,hogy előbb induljon el,mint az?) és miután lefutott és megcsinálta a dolgát, törölje le magát. (hogyan?)

Közben: gondolom, az adatok, amiket be kell kérni az elején, azok a következők:
az oldal címe,
az admin neve,
jelszava,

az adatbázis neve,
felhasználója,
jelszava

Milyen adatok kellenek még? Volt szó valami verziószám ellenőrzésről, hogy egyáltalán megengedje telepíteni, ilyet hogy tudok csinálni? Egyáltalán hogy állapítsam meg az innen-onnan összeszedett, iskolában szerzett összevissza tudásom alapján megírt tartalomkezelőmről,hogy mik azok a verziószámok,amik kellenek hozzá? Honnan tudom,hogy milyen verziószámú, milyen összetevők jelenlétében nem működik megfelelően?

Könyvjelző hozzáadása php-be?

Benjamin93 · 2014. Már. 12. (Sze), 13.15
üdv

egy kódra lenne szükségem, amellyel a látogató hozzáadhatja az oldalamat a könyvjelzőkhöz? Van ilyen?