ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 21, 2013 - Fórum téma

webdesigner, honlap készítő... hogy érdemes elkezdeni?

gillan · 2013. Május. 21. (K), 18.29
17 éves vagyok és eddig hobbi szinten próbálkoztam honlap készítéssel (html css megy de programozni egyébként nem tudok). Lassan tovább kell tanulnom, (bme építész a cél) de emellett szeretnék megtanulni honlapokat készíteni és ha elég jól meg egy kis plusz pénzt szerezni az egyetem mellé. Csináltam már pár egyszerű honlapot minimális php használattal hozzá teszem hogy csak félig értettem mit csinálok de a célnak megfelelt. Szóval ahhoz szeretnék segítséget kérni milyen irányba induljak el ha megakarom tanulni a honlap készítést de elsősorban nem fejlesztő, programozó szeretnék lenni ha nem muszáj nem írnék magamtól cms rendszereket. Én működő honlapokat szeretnék létrehozni valami szép designal amit azután a használója is viszonylag könnyen tud kezelni. Az Okj web-programozó képzésről rosszakat hallottam és nem tudom hogy egyetem mellet bele fér-e hogy arra is tanuljak. Találtam pár szimpatikus tanfolyamot persze pénzért csak nem tudom hogy elég hatékonyak-e pl.: http://www.ruander.hu/web-tanfolyamok.html. Ha valaki esetleg végzett ilyen tanfolyamot és tud róla véleményt mondani arra nagyon kíváncsi lennék.
Olvasgattam a blogot a témában és sokan írtátok hogy az a legjobb ha az ember magának szedi össze az információkat a netről. Sajnos nekem ez nem vált be lehet hogy nem vagyok elég kitartó de én programozni pl nem tudok így megtanulni (max a htmlt és csst) nekem mindenképp kell valami út amin elindulhatok aztán később már biztos képes leszek az internetről tovább fejleszteni magam.
 

css menu úgy maradjon

handycam14 · 2013. Május. 21. (K), 16.24
Sziasztok!
Szeretnek egy olyan css menut, hogy tegyuk fel van X menüm, amik hivatkozasok.(sima fekete szinu szoveg).
A menu hover-je legyen: pl: sarga hatterszin.(ha raviszem az egeret)
Ez eddig oké. De ugy szeretnem(maradnek most a peldamnal), hogy ha rakattintottam valamelyik menure, akkor legyen az a menu mind addig narancssarga amig nem kattintok egy masik menure.(szoval hogy tudjam melyik oldalon is vagyok)
itt egy konkret pelda:
A masik kerdes, hogyan adom meg hogy a "főoldal" menü, már alapbol narancssarga legyen(mint ahogy a weblapon amit linkeltem)

Mivel lehet ilyet csinalni?:)
Koszi a valaszokat!
 

js: változó url, oldaltöltés nélkül?

EL Tebe · 2013. Május. 21. (K), 15.52
Sziasztok,

A következő lapozósdiba futottam bele:

http://marco-pivetta.com/doctrine-orm-zf2-tutorial/#/21

Van tippetek, hogyan csinálták meg, hogy a következő "dia"-ra kattintáskor
betöltődik a köv. lap tartalma, majd a betöltés után X mperccel változik
az url (a böngésző címsorában):

http://marco-pivetta.com/doctrine-orm-zf2-tutorial/#/21
-ról
http://marco-pivetta.com/doctrine-orm-zf2-tutorial/#/22
-re