ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 5, 2013 - Fórum téma

Űrlap beküldés megszakítás eseménye

pkadam · 2013. Május. 5. (V), 23.13
Sziasztok!

Hogyan tudható meg JavaScript-ben, ha a felhasználó megszakította egy űrlap beküldését (tehát az elnavigálást)? Jelentésében "onloadcancelled", "onreadyagain" vagy "onunloadstopped", tehát amikor (akár linkre kattintásnál is) a felhasználó Escape-et nyom, vagy a böngésző a megszakítás gombjára kattint, ezáltal az eredeti oldalon marad, az általi beírt űrlapadatokkal.

Űrlap beküldésekor a "submit" gomb gyakran lesz ugye disabled, de ha a felhasználó megszakítja a folyamatot, akkor érdemes lenne újra aktívvá tenni.

A keyup csak félmegoldás, hiszen a böngésző "leállítás" gombjára kattintást is kezelni kellene.

Előre is köszönettel,
pkadam
 

MYSQL probléma ismét és ismét...

fabian.attila · 2013. Május. 5. (V), 19.09
Sziasztok!

Sajnos megint problémába akadtam az adatbázisomba való feltöltéskor, lassan egy órája próbálkozok megkeresni a hibát, de semmi haszonnal...

A táblát létrehozó kódrészlet:

sql_6 = "CREATE TABLE `" . $adatbazis_neve . "`.`megrendeles` (`termek_tipusa` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_hungarian_ci NOT NULL, `meret` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_hungarian_ci NOT NULL, `minta` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_hungarian_ci NOT NULL, `megrendeles_ideje` DATE NOT NULL, `kivant_szallitas_ideje` DATE NOT NULL, `megrendelo` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_hungarian_ci NOT NULL, `mennyiseg` INT NOT NULL, `uveg` INT, `gyartva` INT, `keszaru` INT, `csomagolva` INT, `szallitva` INT, `szallitas_ideje` DATE, `hiany_potlasa` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_hungarian_ci, `id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY) ENGINE = MyISAM;";
mysql_query($sql_6,$csatlakozas);
Majd ezzel a kódrészlettel próbálkozok bepaszírozni adatokat:

$sql_0 = "INSERT INTO megrendeles (termek_tipusa, meret, minta, megrendeles_ideje, kivant_szallitas_ideje, megrendelo, mennyiseg) VALUES ({$termek_tipusa}, {$meret}, {$minta}, {$megrendeles_ideje}, {$kivant_szallitas_ideje}, {$megrendelo}, {$mennyiseg})";		
mysql_query($sql_0,$csatlakozas);
A típusok nem keverednek, ahol az identitás DATE típusú, ott a feltöltött adat is DATE típusú (<input type="date" />-tel), ahol szöveg, ott textbox van.

A program lefut, hibaüzenetet nem ad, viszont az adatbázisban nem jelennek meg a feltöltött adatok...

A segítséget előre is köszönöm!
 

Az álláspiac és az álláshirdetések helyzete, avagy mikor szabadult itt el a pokol, és ki a fene hagyta ezt.

RedPoppy · 2013. Május. 5. (V), 14.25
Nézegetek mostanában álláshirdetéseket, és nem értem, mi történik a piacon. Ha elvonatkoztatok attól a lehetséges verziótól hogy én csinálok valamit rosszul, akkor is egészen furcsa jelenségekkel akadok össze napi szinten, és azt vettem észre, hogy kezd állandósulni a wtf érzésem.

Olyasmikre gondolok, hogy; te küldj részletes önéletrajzot fényképpel, személyi adatokkal, szakmai múlttal, beszámlázós projektmunkára. Mindezt egy nyilvános emailcímre, a hirdető jobbik esetben nem hogy a hr-es (már ahol van), de a cég nevét sem adja meg.

Aztán szintén hasonló kondíciókkal több körös próbamunka (tehát nem egy-két órás feladat), komplett arculat, logóval, weboldallal... megjegyzésbe téve, hogy ez nem lesz felhasználva. Nomost ez nem is tudom, miért jó nekem, ha ingyen dolgozok az időm nem megy-e el vele, az áram nem fogy-e, vagy örülnöm kellene-e annak, hogy még referenciaként is a kukában landol az amúgy normálisan megcsinált anyagom.

Egy másik cégnél a jóember kijelenti, hogy egy napos határidő van egy designra(!!), és nincs olyan, hogy csúszunk, mert akkor ő engem megharap. Mondom mi van, ha meghibásodik valami? "Akarat kérdése, hogy ne hibásodjon meg." Mókuscica, az a fajta akarat amiről te beszélsz, legfeljebb a saját projektjeimnél érvényesül, ha én hozok mindent, akkor maradj már a realitásoknál.
Amellett, hogy ez szvsz önmagában nonszensz, mi a búbánatos lóhere az, hogy ő engem megharap? Most a cselédje/kutyája/gyereke vagyok, vagy az üzleti partnere? Mondjuk ennél a cégnél ez inkább a költség- és adóoptimalizálásról szólt, nem a partnerségről, na de akkor is jobban ügyelhettek volna legalább a látszatra.

Rendszeres az, hogy nem tudják leírni a kért programok nevét. Ugyan indesignnál majdnem mindegy, hogy Mancika indizájnt vagy ondeszgányt ír, az xml és az xhtml már például nem annyira.

4 órás munkára küldjek szintén részletes önéletrajzot, és küldjem el újra a próbamunkát is... mi? Szóval meg sem nézték? És megint, milyen próbamunka?