ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 18, 2013 - Fórum téma

Jogi kérdés

mahoo · 2013. Dec. 18. (Sze), 18.22
Véletlenül bukkantam az alábbi szövegre egy weboldalon, kiemeltem a számomra érdekes részeket. Tudom, hogy nem jogászok olvassák ezt a fórumot, de kíváncsi lennék a véleményetekre.

I. Szellemi tulajdon

A ***.hu honlap egy szerzői jogi védelem alatt álló alkotás és egyúttal egy adatbázis, amelynek a ***.hu a tulajdonosa - hacsak kifejezetten másként nem rendelkezik, és abban az esetben magában foglalja, hogy a márka harmadik személyhez tartozik - a szerzői jog és a kapcsolódó termelési jogok vonatkozásában.

A szövegek, az elrendezés, rajzok, fotók, filmek, grafikák, rutinok és al-rutinok ugyanúgy, mint az oldal összes többi eleme is szerzői jog védelme alatt állnak.

Ezek a jogok semmilyen módon nem engedélyezettek és nem kijelöltek harmadik fél számára. Minden másolat, adaptáció, fordítás, megállapodás, nyilvánosságra hozatal, bérlet vagy egyéb használat, az oldal egészének vagy egy részének megváltoztatása bármilyen formában vagy bármilyen úton, akár elektronikusan, mechanikusan vagy más módon szigorúan tilos, kivéve, ha a ***.hu előzetes írásbeli hozzájárulását adja.

Az adatbázis tartalmát védi a sui generis jog, amely felhatalmazza a szerzőt, hogy megtiltsa a tartalom részbeni vagy egészének kimásolását és / vagy újrahasznosítását.
Ezen jogok, bármelyik fél általi megsértése a magyar jog szerinti polgári vagy büntetőjogi eljárást von maga után.Guglival könnyű rátalálni az oldalra és nem értem, hogy hogyan lehet ilyen írni, mármint, hogy az elrendezés, rutinok, alrutinok szerzői jog védelme alatt állnak.
Kb. nekem ez olyan ha valaki csinál egy termék licitálós oldalt, vagy egy szálláshely foglaló oldalt, akkor már más nem csinálhat ilyet.
 

javascript innerHTML

kalman · 2013. Dec. 18. (Sze), 13.54
Sziasztok! Miért nem jelenít meg fájlt, se html elemet, csak szöveget a
document.getElementById(' ').innerHTML=' '
? Mert nekem pont erre van szükségem. A válaszokat az onlinetudakozojani##kukac##gmail.com -ra kérem, hogy biztos megkapjam.
 

Javascript ESC

toldigabor · 2013. Dec. 18. (Sze), 09.36
Próbáltam lekezeltetni az ESC billentyűt ezzel a kóddal:

document.onkeypress = function(evt) {
    evt = evt || window.event;
    if (evt.keyCode == 27) {
        /* További forráskód */;
    }
};
De Chrome-ba, Safari-ba és Opera-ba nem működik.