ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 27, 2013 - Fórum téma

Milyen laptop-ot vegyek?

inf · 2013. Dec. 27. (P), 21.08
Sziasztok!

Tudtok ajánlani hordozható számítógépet 150k körüli értéken?

Filmezésre, böngészésre, irodai munkákra kellene első sorban.

off:
Nem vagyok tájékozott a témában, és szeretném megspórolni az ezzel kapcsolatos köröket ui nem nekem lesz. Nagyjából tisztában vagyok a használható márkákkal: asus, dell, hp, stb... én asus-ra gondoltam, de várom az ötleteket, véleményeket, mint írtam nem értek a hordozható cuccokhoz...
 

wordpress php

zzrek · 2013. Dec. 27. (P), 17.52
Sziasztok!

Ismerkednék a wordpress-szel, de -- talán a bőség zavara miatt -- eltévedtem, hogy mi lenne a legegyszerűbb megoldás az esetemben. Kérem, hogy segítsetek ki egy-két jótanáccsal.

Adott tehát egy alapsablonos (mondjuk a Twenty Ten) wordpress, és a "best practice"-t keresem a következő esetekhez (természetesen sem a wordpress alapmotorjába, sem a sablon alapelemeibe nem szeretnék belepiszkálni, hiszen frissítéskor ez problémát jelentene):

1. Hogyan tegyek bele egyedi php kódot a betöltési folyamatba? Az ilyen kód hogyan éri el a WP adatbázisát, hogyan fogalmazzak meg egy SQL kérést benne?
2. Ha egy oldalba (page) AJAX-os műveletet illesztenék bele, hogyan biztosítsam, hogy a jquery vagy egyéb, saját JS könyvtáram elérhető legyen? Az AJAX művelet szerveroldali részét hogyan illik megoldani, vannak erre wordpress irányelvek?

Köszönöm!
(Remélem, mindenkinek kellemesen telt a Karácsony :-)
 

PHP - file upload progress

inf · 2013. Dec. 27. (P), 17.08
Sziasztok!

Találtam egy ilyet http://en.alexander-block.net/Business/eZ-Systems/PHP-Upload-Progress, ami pecl uploadprogress kiterjesztést használ, és lehet, hogy én tévedek, de sehol nem írnak arról, hogy több fájl egyszerre történő feltöltésénél mi a helyzet ennél a kiterjesztésnél.

Tudok még a php session-t használó megoldásról, de az jelenleg nem vág profilba.

Érdekelne, hogy ti mit használtok ilyen jellegű probléma megoldására, hátha vannak további lehetőségek, csak átsiklottam felettük. (PHP 5.3.23-ról van szó)
 

textarea átméretezés gond

Blackfriar · 2013. Dec. 27. (P), 00.55
Sziasztok !
Azt szeretném elérni, hogy egy textarea az általam megadott max. mérettel jelenjen meg, de a felhasználó (ha úgy kívánja) csökkenthesse a szélességét.
Íme a kód, amivel próbálkoztam:
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<style type="text/css">
textarea {
	width:100%;
	max-width:100%;
	min-width:450px;
}
</style>
</head>
<body>
<textarea></textarea>
</body>
</html>
Chrome és Opera alatt azt tapasztaltam, hogy a textarea szélessége nem méretezhető át csak a magassága.
Ha a width-et eltávolítom, akkor működik a dolog, viszont a textarea 450px szélességgel indul és nem 100%-kal.
Előre is köszönöm a segítségeteket.