ugrás a tartalomhoz

Milyen laptop-ot vegyek?

inf · 2013. Dec. 27. (P), 21.08
Sziasztok!

Tudtok ajánlani hordozható számítógépet 150k körüli értéken?

Filmezésre, böngészésre, irodai munkákra kellene első sorban.

off:
Nem vagyok tájékozott a témában, és szeretném megspórolni az ezzel kapcsolatos köröket ui nem nekem lesz. Nagyjából tisztában vagyok a használható márkákkal: asus, dell, hp, stb... én asus-ra gondoltam, de várom az ötleteket, véleményeket, mint írtam nem értek a hordozható cuccokhoz...
 
1

1. Szerintem megy be egy

mahoo · 2013. Dec. 27. (P), 21.31
1. Szerintem megy be egy nagyobb kereskedőhöz, ahol van kiállítva több típus, hogy megnyomkodhasd őket. Talán ez a legfontosabb szerintem!

2. "Iroda gépnek" ma már bármelyik új gép megteszi, szerintem még valamivel olcsóbban is kaphatsz.

3. Márka: nálam korábban Dell és Lenovo a befutó, de manapság amilyen minőséget produkálnak ebben az árkategóriában billentyűzet szempontjából, az szerintem siralmas.
Bár a Dell ad 3 év garit a gépre (akkura tudomásom szerint mindegyik csak 1-et) én most Samsungot vettem és ha meg tudod szokni a két ujjas görgetést, akkor szerintem jó választás.

4. "Iroda gépnek" szerintem a matt képernyő jobb, de ez ízlés dolga.

5. Akku üzemidő fontos neked? Ha igen akkor ne a cellák számát, hanem az üzemórát figyeld!

6. Bár minden teszt oldal más véleményt mond egy adott termékről, de itt elég jó kis tesztek vannak: link

7. Elvileg az összes "nevesebb" notiban található alkatrészeket ua. a pár gyártó gyártja, ezért nagy különbségek már nincsenek.

+1. De mindenki azt a márkát dicséri ami bevált neki, és azt szidja amivel szívott... Sok sikert a választáshoz :)
2

Én egy Lenovo IdeaPad U330p-t

Max Logan · 2013. Dec. 27. (P), 23.09
Én egy Lenovo IdeaPad U330p-t tervezek venni a közeljövőben. Bár én kérek még bele memóriát és SSD-t rakatok bele (HDD megy külső keretbe). Hosszú az aksiidő, utolsó szériás Intel proci, USB 3.0, matt kijelző, 2 év gari alapból és most +1 évet ad a LaptopSzalon 1 Ft-ért. (A megadott árnak nettó értéken felel meg...)
3

Laptopszervízes haverok

bamegakapa · 2013. Dec. 28. (Szo), 00.12
Laptopszervízes haverok mindig azt mondják, csak ezeket szabad venni: Dell, Lenovo, Toshiba.

Minden más felejtős.
4

Business class gépet

szjanihu · 2013. Dec. 28. (Szo), 00.48
Business class gépet javaslok. Mivel újonnan 150-ért nem lehet ilyet venni (hirtelen 175-ért találtam Dell Latitude-ot), fontolóra venném a használt - kizárólag ilyen kategóriájú - gép vételét. Egy Dell Latitude E6410-et épp most vettünk 90-ért. Ezekre bár többnyire nincs már garancia (lévén a nagy cégek 3 év után leselejtezik ezeket a garancia lejárta miatt), mégis megbízhatóbbak, mint egy új, consumer laptop.
5

HP

Pepita · 2013. Dec. 28. (Szo), 02.08
Én biztos, hogy kizárólag HP-ben gondolkodnék, utánajárnék a jelenlegi Intel prociknak, hogy milyenek vannak, miben mit kapok.
Memóriát, HDD-t a tulaj igényeihez igazítsd, mivel filmez is, hasznos, ha ezek izmosak (procival együtt).

Nem tudom, hogy ma lehet-e nem integrált, külön álló, saját RAM-os VGA-val laptopot venni, de ha igen, a film miatt javasolnám. (T.i. az integrált VGA ugyanazt a RAM-ot használja - leválasztott részt - emiatt a fizikai RAM elérésében osztoznia kell /időben/ a procival.)
Tehát itt a film lesz a fő játékos, böngészni, irodázni egy 6-8 éves, akkor első kategóriás géppel is lehetne.
Amit a filmezéshez használ, annak nézz utána (hardver, szoftverek, ezek hardverigénye), ha lehet, ezekkel próbálj ki bemutatótermi gépeket.

Szerintem ne vegyél használtat, a gari többet ér. Ma már nem tudok abban hinni, hogy lényegesen túlélnék a gépek a garit, pont ellentétes a véleményem azzal, hogy "jobbat vegyél használtan", inkább alacsonyabb kategóriát, de jó márkát és újat.
6

Az Intel HD Graphics bőven jó

hunkris · 2013. Dec. 28. (Szo), 02.19
Az Intel HD Graphics bőven jó a filmezéshez, és külön videókártya csak játékra kell.

De ha már integrált, akkor egy APU és kész.
7

Nem csak

Pepita · 2013. Dec. 28. (Szo), 02.50
külön videókártya csak játékra kell
És filmfeldolgozáshoz is. Persze attól is függ, milyen szinten filmez, lehet, hogy laptop nem is lesz jó, ha profi.
De ha már integrált, akkor egy APU és kész.
Ha ezt kifejtenéd bővebben, megköszönném, úgy látszik, le vagyok valamiről maradva (ami hardvertéren nem lepne meg).
8

Igen, laptoppal nem fog

hunkris · 2013. Dec. 28. (Szo), 04.46
Igen, laptoppal nem fog filmet szerkeszteni, főleg ha irodai munkára keres egyet (arról nem is beszélve, hogy a renderelés néhány ritka kivételtől eltekintve az erős cpu-t és a sok ramot igényli, nem a videókártyát).

APU = accelerated processing unit, és felfogható egy speciális processzor-videókártya kombinációként is (ezt az AMD heterogén rendszereknek nevezi).
Bővebben nem fejteném ki, ez még az off részlegben is off. Ha érdekel, a Google a barátod.
9

Csak nézésről van szó, nem

inf · 2013. Dec. 28. (Szo), 05.16
Csak nézésről van szó, nem vágásról...
18

Az más,

Pepita · 2013. Dec. 28. (Szo), 17.37
akkor középkategóriás HP-re szavazok.
19

HP-t leszólták eggyel

inf · 2013. Dec. 28. (Szo), 17.40
HP-t leszólták eggyel lejjebb. :-) Én Asus, Lenovo, Dell tengelyen vagyok jelenleg.
12

Hát, a HP-re pont azt mondják

bamegakapa · 2013. Dec. 28. (Szo), 12.01
Hát, a HP-re pont azt mondják a szervízesek, hogy azzal náluk fogsz kikötni.
15

+1, két céges HP laptop már

deejayy · 2013. Dec. 28. (Szo), 15.01
+1, két céges HP laptop már gatter, illetve HP-ről egy kereskedő és több szervizes is próbált már lebeszélni.
20

Hát, ki-ki

Pepita · 2013. Dec. 28. (Szo), 17.41
Nekem személyes jó tapasztalatom van vele, és ismeretségi körömben is, de lehet, hogy a ti infóitok újabbak, és közben leromlott a minőségük. Mindenki a saját tapasztalatát adja, akkor ezen a ponton már inkább nem javaslok márkát, habár én biztos HP-n belül keresgélnék most is. Persze ha engem is sokan lebeszélnének...
21

Nekem úgy nyolc évvel ezelőtt

H.Z. · 2013. Dec. 28. (Szo), 19.11
Nekem úgy nyolc évvel ezelőtt akadt a kezembe először HP notebook (céges).
Az az első nem egészen egy év alatt tönkrement.
Kaptam másikat. Fél év után már olyan állapotban volt, hogy csodálkoztam, hogy még működik. Pedig vigyáztam rá amennyire lehetett, nem hurcolásztam, szinte kizárólag arra használtam, hogy a banki hálóra belépjek vele.

Szóval én is csak lebeszélni tudnék mindenkit a HP-ről. :(
Ráadásul olvastam valami olyan hírt is, hogy le akarnak állni a PC-s vonalról (beleértve a notebookokat is), ami megint csak egy ok, hogy ne azt.
10

Köszönöm a tanácsokat, hát

inf · 2013. Dec. 28. (Szo), 05.17
Köszönöm a tanácsokat, hát egyelőre mindenki mást mond :-) Várok még egy kicsit, hátha kirajzolódik valamilyen minta, amit követni tudok :D
11

Én mondtam... szerintem

mahoo · 2013. Dec. 28. (Szo), 07.36
Én mondtam... szerintem mindenképp nyomkodj meg egy párat mielőtt elköteleződnél egy márka mellett!
13

Én jó nyolc éve Lenovokat

Endyl · 2013. Dec. 28. (Szo), 12.08
Én jó nyolc éve Lenovokat használok. Az elsőt vagy hat évig használtam, amikor lecseréltem a mostanira, mert ideje volt az upgradenek :) De a régit is használom néha tesztelgetésre, nincs semmi baja, csak szegény már egy kicsit idejétmúlt. Eddig panaszom nem lehet rájuk.
14

NotebookSystem.hu

Max Logan · 2013. Dec. 28. (Szo), 13.04
Esetleg a notebooksystem.hu-t érdemes nézegetni, mert náluk folyamatosan vannak használt vagy alig használt gépek 6 vagy 12 hónap garanciával, sokszor gyári garival.

Most éppen van egy Lenovo gépük 139.000 HUF-ért. Na ez kifejezetten jó vétel. (Aki tudja, hogy mi a T sorozat a ThinkPad-nél nem gondolkodna, rohanna érte...)
17

Használt az ki van csukva

inf · 2013. Dec. 28. (Szo), 17.11
Használt az ki van csukva sajnos. Én személy szerint mondjuk megveszem a használtat is, de mindenkinek más a beállítottsága ilyen téren... Eddig vaterás alkatrészekkel még nem volt gondom. kopp-kopp
16

Bőség zavara: 2013-12-15-ös

deejayy · 2013. Dec. 28. (Szo), 15.06
Bőség zavara:

2013-12-15-ös gyűjtés

kb. 13 notebook webshop adatai nyersen, excelben, könnyen szűrhetően. Feldolgozási hibák akadhatnak, de segíthet megtalálni a megfelelő típusokat.
22

Segítség kérés

Mustang · 2016. Május. 28. (Szo), 22.40
Sziasztok!

Eljött az ideje egy új laptopnak. Jelenleg egy Lenovo Thinkpad Edge E525 van, Linux KDE-vel, imádom is, viszont egyrészt idős már, akku kuka benne, másrészt az egyik cicám a billentyűk egy részét tönkre tette. :D Bele akasztja a karmát és kitépdesi, van amit nem bírok visszarakni...

Szóval az új gép felé az elvárások:
1, Mostanában kezdek komolyabban foglalkozni a fotózással. Így a gépnek minél jobb minőségben kell tudnia kezelni a fotókat, videókat. Gondolom a videókártyákat és a felbontás kell néznem válogatáskor, de de nem tudom melyik számít jó minőségnek.
2, Akku bírjon minél többet töltés nélkül.
3, A billentyűzet! Macska-biztosabbnak kell lennie ennél. Itt még én is simán alá tudok nyúlni körömmel és ki tudom pattintani, nem csoda, ha ez izgatja szegény cica fantáziáját.

Ahogy nézegetem neten a kínálatot, főleg Acer és Dell lapokat kínálnak a 150-200 között között árkategóriában. Acer-ről azt hallottam, hogy a billentyűzete gyenge minőség, akár magától is képes kiesni. Ez csak az olcsóbbakra igaz, ha igaz? Vagy tényleg ilyen? Dell-nél is bizonytalan vagyok. Volt egy pici 10-es Dell gépem, a sulihoz vettem, mert könnyebb gépen jegyzetelni, mint kézzel. Iszonyat lassú volt, ebbe nem tudom mennyire játszott szerepet az, hogy win7 volt rajta. A touchpadját képtelen voltam kezelni, szégyenszemre egeret kellett vennem mellé, olyan pocsék volt... Ez csak a piciknél van így? A nagyok gyorsabbak és könnyebben kezelhetők?

Milyen márkákat nézegethetnék még?

Előre is köszönöm a válaszokat!
23

1.) Nem feltétlen ez számít,

inf · 2016. Május. 28. (Szo), 23.47
1.) Nem feltétlen ez számít, a színhűség nagyon fontos tényező, ha médiával akarsz foglalkozni, szóval TN+film helyett legalább IPS paneles kijelző kell.

2.) Esélytelen, sajnos mindegyik gagyi, kevés ideig bírja. Javaslom a vésztöltőt mellé, esetleg plusz egy aksi a DVD lejátszó helyére, ha lehet ilyet?

3.) Márkát általában az alapján választanak, hogy milyen a szervíz minősége. Lenovo bár jó dolgokat csinál, a magyar szervíze fél éve még pocsék volt, és szerintem még mindig az. Szóval az nem ajánlott. Acer az eddigi tapasztalataim alapján nem üti meg a szintet, persze lehet másnak bejött, úgyhogy én a Dell-t ajánlanám, ha csak ezekben gondolkodsz.

150-200 körül ne várj sokat tőle.
24

Laptop

Hidvégi Gábor · 2016. Május. 29. (V), 07.32
Szoktad hozni-vinni, valóban laptopra van szükséged? Csak mert a hordozhatóságnak nagy ára van, ennyi pénzért jóval nagyobb teljesítményű PC-t vehetsz, hatalmas monitorral.