ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2, 2013 - Fórum téma

ASP.NET -es site konfigurálása egy tárhelyen, hogyan?

vary88 · 2013. Dec. 2. (H), 23.18
Van egy microsoftos tárhelyem, amihez kaptam FTP hozzáférést. A projektemet szépen tudtam is ide publisholni (volt ahol faildet nyomott, de kézzel utánamásoltam ami lemaradt :) ). Na most valahogy az iis-el is közölni szeretném, hogy a projektem ott van a tárhelyen, és ezt elvileg a webconfig file-ban tudom megtenni, de soha nem csináltam ilyet sajnos, és nem tudom, mit módosítsak benne. Ehhez kérnék segítséget.

tegyük fel, hogy:
a site címe: www.test.hu,
az adatbázisom neve: testDb,
a connectionStringem: "testConnection"

Sajnos nem igazodok el a sok konfigurációs beállítás között, amit az internet dob nekem. A segítséget előre is köszönöm.
 

Javascript érték növelés bizonyos időközönként

majsko · 2013. Dec. 2. (H), 10.40
Sziasztok!

Hát az előre leszögezném, hogy JS-ből tök kuka vagyok :)
Az lenne a kérdés, hogy valaki tud-e olyan kész és jól működő js kódot, ami bizonyos időközönként növel 1 változót. Valami ilyesmire gondolok a gyakorlatban:
Ha van egy i változóm aminek a kezdő értéke 100 és tudom hogy 0,23-al kell növelnem másodpercenként akkor percenként növeli 14-el az i-t (0,23*60= 13,8 azaz kerekíti is de a maradékot nem felejti el hanem azzal kezdi a következő percet, jelen esetben mínusz 0,2-vel). A kezdő értéket és a növelés értékét PHP-ból kapja. És persze nem kell megemlítenem, hogy mindezt oldal töltés nélkül kellene művelje (pl.: cooldown ott is csak megy lefele az idő és nem tölt újra.)

Nagyon nagy segítség lenne ha valaki tudna ilyet! Nagyon köszönöm!