Archívum - 2009 - Fórum téma
március 4
böngésző típusa
Üdv!
Egy látogató oldalon lekérdem az user agentet, és kiírom, hogy milyen böngészővel, milyen oprendszer alatt nézték az oldalam.IE,Firefox,Chrome stb.
Tegnap ilyen bejegyzést találtam a látogatók log fájlban:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.9.0.6) Gecko/2009020409 Iceweasel/3.0.6 (Debian-3.0.6-1)
a fenti kódból mi olvasható ki? Annyit látok, hogy az oprendszer Linux, de mivel böngésztek? Mozilla rendszerü böngésző, de nem firefox? Linux alatt milyen böngészők vannak?
Ha megkapom a választ, akkor ennek is írok egy szabályt, és legközelebb kiírja a program, hogy ?böngészővel néztek linux alól :)
Üdv! Domel
■ Egy látogató oldalon lekérdem az user agentet, és kiírom, hogy milyen böngészővel, milyen oprendszer alatt nézték az oldalam.
$b = getenv('HTTP_USER_AGENT');
if (eregi('Opera[ \/]([0-9\.]+)' , $b, $a)) {//Opera
$type = 'Opera';}
Tegnap ilyen bejegyzést találtam a látogatók log fájlban:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.9.0.6) Gecko/2009020409 Iceweasel/3.0.6 (Debian-3.0.6-1)
a fenti kódból mi olvasható ki? Annyit látok, hogy az oprendszer Linux, de mivel böngésztek? Mozilla rendszerü böngésző, de nem firefox? Linux alatt milyen böngészők vannak?
Ha megkapom a választ, akkor ennek is írok egy szabályt, és legközelebb kiírja a program, hogy ?böngészővel néztek linux alól :)
Üdv! Domel
Újabb CSS feladvány
Adva vagyon egy (drupal alapú) weboldal, és annak tetején egy "középre igazítatlan" logóként funkcionáló kép. Na már most! :D Hogyan tudnám azt kivitelezni, hogy ez az oldalteteji kép valahogy elfogadhatóan passzoljon legalább 1-2 különböző felbontásra beállított képernyőn. Lehetséges ez egyáltalán? :)
A beküldött válaszokat előre is köszönöm...
Üdv:
Kispi92
/egy nagyon amatőr css programozó/
■ A beküldött válaszokat előre is köszönöm...
Üdv:
Kispi92
/egy nagyon amatőr css programozó/
FF3 + Gmail --> 100% CPU
Én ezt nem értem. Tegnap még minden szép és jó volt, ma meg teljesen meghülyült a gép. Pedig nem is raktam fel rá semmi újat. Vagy lehet, hogy már korábban hülyült meg, csak most vettem észre :?
A lényeg, hogy ha van egy Gmail-es fül, akkor a 2 mag közül az egyik 100%-on fut! A memória folyamatosan nő 50 MB-tal, majd visszaesik, majd megint nő, majd megint vissza ... Ezt játssza. Videólejátszás böngészőben akadozik, oldalmegnyitások lassúak. Kikapcsoltam a Better Gmail-t, akkor visszaesett a procihasználat úgy 60-70%-ra, de a memóriajáték ugyanaz.
Safarival semmi ilyen tünet... Más is tapasztalt ilyesmit esetleg?
■ A lényeg, hogy ha van egy Gmail-es fül, akkor a 2 mag közül az egyik 100%-on fut! A memória folyamatosan nő 50 MB-tal, majd visszaesik, majd megint nő, majd megint vissza ... Ezt játssza. Videólejátszás böngészőben akadozik, oldalmegnyitások lassúak. Kikapcsoltam a Better Gmail-t, akkor visszaesett a procihasználat úgy 60-70%-ra, de a memóriajáték ugyanaz.
Safarival semmi ilyen tünet... Más is tapasztalt ilyesmit esetleg?
március 3
téma
Most szeretnék idejönni egy nagyon nagyon kezdő kérdéssel, én letöltöttem a flash mx 2004-et, de nem nyitja meg ezt: http://www.flashmo.com/preview/flashmo_109_rectangular és nem tudom hogy milyen programmal lenne érdemes nekiállni szerkeszteni?
■ Fórum postok "szálkövetett(?)" nézet
Üdv!
A weblabor fórumához hasonló fórumot készítek. A hozzászólásokat ehhez hasonlóan szeretném megjeleníteni, vagyis az adott hozzászólásra érkezett választ néhány pixellel bentebb kezdeni.
A postokat tároló tábla jelenleg így néz ki:Az order mező szerint szerettem volna a lekérdezést rendezni, az order mezőt így állítom össze:
Ha általános hozzászólás (nem válasz), akkor az üzenet id-je kerül bele. Ha válaszról van szó, akkor a "szülő" hozzászólás id-je, plusz _ és az aktuális hozzászólás id-je.
Így néz ki:Viszont az ORDER BY nem natural order, így pl. a 4_2_13 és 4_2_2 esetében nem jó a visszakapott eredmény.
"Kissé" gány módszer és nem is működik, ezért szeretnék ötleteket, tanácsokat kérni.
Előre is köszönöm.
■ A weblabor fórumához hasonló fórumot készítek. A hozzászólásokat ehhez hasonlóan szeretném megjeleníteni, vagyis az adott hozzászólásra érkezett választ néhány pixellel bentebb kezdeni.
A postokat tároló tábla jelenleg így néz ki:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `forum_posts` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`post` text NOT NULL,
`created_by` int(11) NOT NULL COMMENT 'user_id',
`created_date` datetime NOT NULL,
`parent_topic_id` int(11) NOT NULL,
`sub_topic_id` int(11) NOT NULL,
`level` int(11) default '0',
`order` text NOT NULL,
`active` tinyint(4) default '1',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ;
Ha általános hozzászólás (nem válasz), akkor az üzenet id-je kerül bele. Ha válaszról van szó, akkor a "szülő" hozzászólás id-je, plusz _ és az aktuális hozzászólás id-je.
Így néz ki:
id post order
----------------------------------
1 test 1
2 test-re valasz 1_2
3 test-re masik valasz 1_3
3 2-es id-jure valasz 2_3
"Kissé" gány módszer és nem is működik, ezért szeretnék ötleteket, tanácsokat kérni.
Előre is köszönöm.
'system popup' böngészőből
Sziasztok!
van egy kedves megrendelőnk, aki azt szeretné, hogy olyasmit varázsoljunk neki, mit amit a népszerű levelezőprogramok csinálnak új üzenet érkezésekor. tehát az összes ablak fölé valami kis dobozka, néhány soros üzenettel.
még akkor is, ha le van minimalizálva / nem látszik a böngésző. és nem popup ablakot szeretne, hanem ilyen kis sexy boxot, ami feljön és eltűnik.
nos ez html-lel lehetetlen ugye. létezhet-e hogy egy java applet képes volna ilyesmire, esetleg active-x szel meg lehet oldani hasonlót?? mindkettőtől irtózom, active-x től főleg.
mi egyáltalán ezeknek a boxoknak a hivatalos angol megnevezése?
köszi a segítséget,
jimi
■ van egy kedves megrendelőnk, aki azt szeretné, hogy olyasmit varázsoljunk neki, mit amit a népszerű levelezőprogramok csinálnak új üzenet érkezésekor. tehát az összes ablak fölé valami kis dobozka, néhány soros üzenettel.
még akkor is, ha le van minimalizálva / nem látszik a böngésző. és nem popup ablakot szeretne, hanem ilyen kis sexy boxot, ami feljön és eltűnik.
nos ez html-lel lehetetlen ugye. létezhet-e hogy egy java applet képes volna ilyesmire, esetleg active-x szel meg lehet oldani hasonlót?? mindkettőtől irtózom, active-x től főleg.
mi egyáltalán ezeknek a boxoknak a hivatalos angol megnevezése?
köszi a segítséget,
jimi
Valós konverzió mérés, de hogyan?
Egy érdekes problémába ütköztem és eddig értelmes megoldást nem nagyon találtam.
Adott egy webáruház vagy egy leadeket generáló oldal. Beállítom goalnak a thankyou oldalt. A konverzióban azt fogom látni, hogy hányan jutottak el az adott pontra.
A probléma, hogy vannak olyan vásárlók, akik visszamondják a vásárlást, illetve leadeknél is csak viszonylag kisebb arányban válik valóban ügyféllé az illető.
Ergo van-e ötletetek arra ,hogyan lehet ezt valamilyen úton módon az analyticsban vagy bárhogy máshogy mérni? Jó lenne pl azt is mérni milyen csatornán mennek végig javarészt a "nem jó" vevők/leadek?
Tehát egy adat arról, hogy hány konverzió van a weben és a valóságban nem elég, tudni kell azt is, hogy a webről átcsöppenő lead/vevő útja visszakövethető legyen a weben!
Így kiszűrhetővé válik, hogy melyek a rossz vevőket vonzó látogatóforrások.
Ötlet?
■ Adott egy webáruház vagy egy leadeket generáló oldal. Beállítom goalnak a thankyou oldalt. A konverzióban azt fogom látni, hogy hányan jutottak el az adott pontra.
A probléma, hogy vannak olyan vásárlók, akik visszamondják a vásárlást, illetve leadeknél is csak viszonylag kisebb arányban válik valóban ügyféllé az illető.
Ergo van-e ötletetek arra ,hogyan lehet ezt valamilyen úton módon az analyticsban vagy bárhogy máshogy mérni? Jó lenne pl azt is mérni milyen csatornán mennek végig javarészt a "nem jó" vevők/leadek?
Tehát egy adat arról, hogy hány konverzió van a weben és a valóságban nem elég, tudni kell azt is, hogy a webről átcsöppenő lead/vevő útja visszakövethető legyen a weben!
Így kiszűrhetővé válik, hogy melyek a rossz vevőket vonzó látogatóforrások.
Ötlet?
HTML5: postMessage letezesenek vizsgalata
Hali,
jelenleg egy iFrame-n alapulo cross-domain szolgaltatason dolgozom es eljutottunk arra a pontra, ahol dinamikusan allithatova kell tennunk az iFrame-t a tartalom meretenek valtozasa miatt.
Mar eljutottam addig a szintig, hogy megvan a megoldas, ami javascript alapu es bizonyos bongeszokben <FF3, <IE8, <O8, <S4 hacke-t kell hasznalni, viszont az ujjabb bongeszok mar tamogadjat a Cross-Domain Messaging technikat. HTML mod
A kerdesem az lenne, hogyan tudom megallapitani, hogy egy bongeszo tamogatja e ezt a technikat? Tehat addEventListener vagy attachEvent segitsegevel hozza lehet e adni egy esemeny figyeleset vagy a hack-t kell hasznalnom?
-cs-
Sanyi
■ jelenleg egy iFrame-n alapulo cross-domain szolgaltatason dolgozom es eljutottunk arra a pontra, ahol dinamikusan allithatova kell tennunk az iFrame-t a tartalom meretenek valtozasa miatt.
Mar eljutottam addig a szintig, hogy megvan a megoldas, ami javascript alapu es bizonyos bongeszokben <FF3, <IE8, <O8, <S4 hacke-t kell hasznalni, viszont az ujjabb bongeszok mar tamogadjat a Cross-Domain Messaging technikat. HTML mod
A kerdesem az lenne, hogyan tudom megallapitani, hogy egy bongeszo tamogatja e ezt a technikat? Tehat addEventListener vagy attachEvent segitsegevel hozza lehet e adni egy esemeny figyeleset vagy a hack-t kell hasznalnom?
-cs-
Sanyi
Táblázat előtt nagy üresség ie alatt
Üdv!
Táblázattal formáztam egy oldalt, és tartalmaz még egy táblázatot az egyik cellája, amibe a tartalom jelenik meg. Minden tartalom teljesen korrektül jelenik meg, kivéve, ha a tartalom egy másik táblázat, mert akkor a egy nagy üresség jelenik meg a táblázat előtt, amit nem tudok eltüntetni, de ez a probléma csak ie 6 alatt jön elő.
Táblázattal formáztam egy oldalt, és tartalmaz még egy táblázatot az egyik cellája, amibe a tartalom jelenik meg. Minden tartalom teljesen korrektül jelenik meg, kivéve, ha a tartalom egy másik táblázat, mert akkor a egy nagy üresség jelenik meg a táblázat előtt, amit nem tudok eltüntetni, de ez a probléma csak ie 6 alatt jön elő.
március 2
Űrlap feltöltése és lekérdezése
Sziasztok!
Egy php űrlapot szeretnék készíteni, ami a kitöltött mezőket feltölti egy adatbázis adott táblájába, majd ezeket a feltöltött adatokat egy másik php oldalon (admin oldalon) kilistázza.
Az űrlapom ennyi:
Az adatbázis azonosításához szükséges fájl:
És a bonyodalmak (a php oldal, aminek az adatokat fel kellene dolgozni és feltölteni az sql-be):
Ezt példa alapján csináltam és ha bár az űrlapba bevitt adatokat ki tudom íratni a php oldalra, nem tudom a módját, hogyan tudnám felölteni a táblába. Csak szövegről meg számokról lenne szó, semmi komolyabb. Nagyon fontos lenne a segítség.
Üdv
■ Egy php űrlapot szeretnék készíteni, ami a kitöltött mezőket feltölti egy adatbázis adott táblájába, majd ezeket a feltöltött adatokat egy másik php oldalon (admin oldalon) kilistázza.
Az űrlapom ennyi:
<form action="siker.php" method="get" enctype="application/x-www-form-urlencoded" name="form1" id="form1">
<input type="text" name="nev" id="nev" />
<input type="submit" name="gomb" id="gomb" value="Submit" />
</form>
<input type="text" name="nev" id="nev" />
<input type="submit" name="gomb" id="gomb" value="Submit" />
</form>
Az adatbázis azonosításához szükséges fájl:
<?php
$host ="localhost";
$user ="9139";
$pass ="******";
$database = "9139";
?>
$host ="localhost";
$user ="9139";
$pass ="******";
$database = "9139";
?>
És a bonyodalmak (a php oldal, aminek az adatokat fel kellene dolgozni és feltölteni az sql-be):
<?php
include "sql_eleres.php";
$kapcsolat = mysql_connect($host, $user, $pass);
mysql_select_db($database,$kapcsolat);
$parancs = "SELECT*FROM ajanlat";
$eredmeny = mysql_query($parancs, $kapcsolat);
while ($egy_sor = mysql_fetch_array($eredmeny))
{
$sorszam[] = $egy_sor["sorszam"];
$szoveg[] = $egy_sor["szoveg"];
}
mysql_close($kapcsolat);
?>
include "sql_eleres.php";
$kapcsolat = mysql_connect($host, $user, $pass);
mysql_select_db($database,$kapcsolat);
$parancs = "SELECT*FROM ajanlat";
$eredmeny = mysql_query($parancs, $kapcsolat);
while ($egy_sor = mysql_fetch_array($eredmeny))
{
$sorszam[] = $egy_sor["sorszam"];
$szoveg[] = $egy_sor["szoveg"];
}
mysql_close($kapcsolat);
?>
Ezt példa alapján csináltam és ha bár az űrlapba bevitt adatokat ki tudom íratni a php oldalra, nem tudom a módját, hogyan tudnám felölteni a táblába. Csak szövegről meg számokról lenne szó, semmi komolyabb. Nagyon fontos lenne a segítség.
Üdv