ugrás a tartalomhoz

'system popup' böngészőből

szabo.b.gabor · 2009. Már. 3. (K), 18.17
Sziasztok!

van egy kedves megrendelőnk, aki azt szeretné, hogy olyasmit varázsoljunk neki, mit amit a népszerű levelezőprogramok csinálnak új üzenet érkezésekor. tehát az összes ablak fölé valami kis dobozka, néhány soros üzenettel.

még akkor is, ha le van minimalizálva / nem látszik a böngésző. és nem popup ablakot szeretne, hanem ilyen kis sexy boxot, ami feljön és eltűnik.

nos ez html-lel lehetetlen ugye. létezhet-e hogy egy java applet képes volna ilyesmire, esetleg active-x szel meg lehet oldani hasonlót?? mindkettőtől irtózom, active-x től főleg.

mi egyáltalán ezeknek a boxoknak a hivatalos angol megnevezése?

köszi a segítséget,
jimi
 
1

nem lehet

gex · 2009. Már. 3. (K), 18.23
és ne is lehessen. elég népszerű módszer lenne a reklám-popup-készítők körében, nem gondolod?
3

oh

szabo.b.gabor · 2009. Már. 4. (Sze), 11.34
hát ha jól sejtem a popup is feljön, még ha minimalizálva is van a böngésző (vagy a fene tudja), de azokat is lehet tiltani. olyan esetre gondoltam, amikor a felhasználó kifejezetten engedélyezi a dolgot. úgyhogy nem gondolom :P
2

FF Plugin

N0r3i · 2009. Már. 3. (K), 20.49
Esetleg Firefox plugint lehetne írni, ami tud ilyesmit, lásd pl. a Forecastfox plugint, ami az aktuális időjárást néha kis ablakocskában felcsúsztatja, ha jól emléxem, még minimalizált böngészőnél is.
4

köszi a tippet

szabo.b.gabor · 2009. Már. 4. (Sze), 11.36
ha jól sejtem inkább azt kell letolni a megrendelő torkán, hogy nem lehet, mert így minden böngészőhöz külön plugint készíteni (már amelyikhez lehet) űber szívás. sajnos nem egy vállalati belső izé része lenne a dolog, így muszáj volna cross-browsernek lennie..