Archívum - 2009 - Fórum téma
március 2
több (3) táblából történő lekérdezés (drupal5)
sziasztok!
van egy weboldalam, ahol különböző anyagokat lehet letölteni.
a következőképpen vannak tárolva az anyagok: (drupal 5 cms-ről van szó)
NODE tábla:
nid,type,title,status oszlopok kellenek
CONTENT_TYPE_PRODUCT tábla:
nid,product_id,area oszlopok kellenek
a táblákból így kérdeztem le az adatok:
ez eddig rendben is van, viszont szeretnék vhogy beletenni ebbe a listába egy oszlopot ami azt mutatná, h melyik anyagot hányszor töltötték le.
viszont ez egy 3. (DOWNLOADS) táblában van tárolva.
DOWNLOADS tábla:
id,nid,timestamp
itt minden sor 1-1 letöltés, szval a COUNT(nid) kellene nekem, és ezt szeretném egy új oszlopként megjeleníteni.
2 lépésben megoldottam:
amikor a fenti query eredmémyét fetch_object-el feldolgozom, minden körben csinálok egy sima SELECT COUNT(nid) FROM downloads WHERE ... lekérdezést.
a probléma az, h az eredményt egy rendezhető táblázatban jeleníti meg, és amikor a "letöltések száma" oszlop szerint rendezném, akkor leakad, mert az eredeti query-ben nincs "letöltések száma" oszlop.
tehát a kérdés az lenne, h van vmi mód arra, h 3 különböző táblából kérdezzek le adatok egy query-ben?
előre is köszönöm!
■ van egy weboldalam, ahol különböző anyagokat lehet letölteni.
a következőképpen vannak tárolva az anyagok: (drupal 5 cms-ről van szó)
NODE tábla:
nid,type,title,status oszlopok kellenek
CONTENT_TYPE_PRODUCT tábla:
nid,product_id,area oszlopok kellenek
a táblákból így kérdeztem le az adatok:
$query = "SELECT n.nid, n.title, n.status, p.field_updatetime_value, p.field_area_value, p.field_product_id_value
FROM node n INNER JOIN content_type_product p
USING(nid)
".$conditionsString." ".tablesort_sql($header);
FROM node n INNER JOIN content_type_product p
USING(nid)
".$conditionsString." ".tablesort_sql($header);
ez eddig rendben is van, viszont szeretnék vhogy beletenni ebbe a listába egy oszlopot ami azt mutatná, h melyik anyagot hányszor töltötték le.
viszont ez egy 3. (DOWNLOADS) táblában van tárolva.
DOWNLOADS tábla:
id,nid,timestamp
itt minden sor 1-1 letöltés, szval a COUNT(nid) kellene nekem, és ezt szeretném egy új oszlopként megjeleníteni.
2 lépésben megoldottam:
amikor a fenti query eredmémyét fetch_object-el feldolgozom, minden körben csinálok egy sima SELECT COUNT(nid) FROM downloads WHERE ... lekérdezést.
a probléma az, h az eredményt egy rendezhető táblázatban jeleníti meg, és amikor a "letöltések száma" oszlop szerint rendezném, akkor leakad, mert az eredeti query-ben nincs "letöltések száma" oszlop.
tehát a kérdés az lenne, h van vmi mód arra, h 3 különböző táblából kérdezzek le adatok egy query-ben?
előre is köszönöm!
Div-ből Div-be
Sziasztok!
Arra szeretnék megoldást, hogyan lehet egy div-be hivatkozást illeszteni. Van két divem az oldalon. Egyik a menühöz, a másik a tartalomhoz. Oldalváltás nélkül szeretném a hivtkozást megoldani. Azt szeretném, ha az oldalt lévő dives menüben ha, rákattintok egy bizonyos menüpontra, akkor a középső div elemben jelenjen meg annak a menünek a tartalma.
■ Arra szeretnék megoldást, hogyan lehet egy div-be hivatkozást illeszteni. Van két divem az oldalon. Egyik a menühöz, a másik a tartalomhoz. Oldalváltás nélkül szeretném a hivtkozást megoldani. Azt szeretném, ha az oldalt lévő dives menüben ha, rákattintok egy bizonyos menüpontra, akkor a középső div elemben jelenjen meg annak a menünek a tartalma.
Session tartalmána fájlba naplózása
Sziasztok!
Fejlesztek egy alkalmazást, és debaug céljából szeretném a session tartalmát fájlba tenni.
Kiírva nem elengendő, mert a tesztelés során a felhasználói észrevételek a legfontosabbak. A print_r($_SESSION) kiírja nekem hogy mikor mi van a sessionbe, de fájlba szeretném ezt látni. Van valami megoldás erre? fwrite_r? :D
Köszönöm előre is.
Üdv. TTSZ
■ Fejlesztek egy alkalmazást, és debaug céljából szeretném a session tartalmát fájlba tenni.
Kiírva nem elengendő, mert a tesztelés során a felhasználói észrevételek a legfontosabbak. A print_r($_SESSION) kiírja nekem hogy mikor mi van a sessionbe, de fájlba szeretném ezt látni. Van valami megoldás erre? fwrite_r? :D
Köszönöm előre is.
Üdv. TTSZ
március 1
CSS feladvány
Adott egy, egy fix szélességű blokkot és annak fejlécét tartalmazó, középre igazított oldal. A fejléckép szélesebb, mint a fix blokk, azaz kétoldalt kilóg belőle.
A vízszintes görgetősáv csak akkor jelenik meg, ha a böngészőablakot keskenyebbre húzom, mint a fix blokk szélessége, akkor nem, ha a fix blokknál szélesebb, de a kilógó fejlécnél szűkebb. Ha a böngészőablak keskenyebb, mint a fix blokk szélessége, akkor a fejléc ugyanúgy megáll, mint a fix blokk, nem tolódik tovább.
Tehát voltaképpen a fejléc nem középre van igazítva, hanem a középre igazított blokkot követi, viszont nem okozhat görgetősávot, görgetősávot csak a blokk okozhat.
Mi a megoldás?
■ A vízszintes görgetősáv csak akkor jelenik meg, ha a böngészőablakot keskenyebbre húzom, mint a fix blokk szélessége, akkor nem, ha a fix blokknál szélesebb, de a kilógó fejlécnél szűkebb. Ha a böngészőablak keskenyebb, mint a fix blokk szélessége, akkor a fejléc ugyanúgy megáll, mint a fix blokk, nem tolódik tovább.
Tehát voltaképpen a fejléc nem középre van igazítva, hanem a középre igazított blokkot követi, viszont nem okozhat görgetősávot, görgetősávot csak a blokk okozhat.
Mi a megoldás?
február 28
CSS, menüfüggő menü kialakítása
Sziasztok!
Igen régóta olvasgatok nálatok, rengeteg apró hasznos trükköt ellesve a hozzászólóktól. De most olyan problémába akadtam, amire egyelőre nincs ötletem.
A környezet: klasszikus "holy grail", fejlécben adott egy <ul><li> tipusú menü, 8 menüponttal.
A cél: a baloldali hasábban a fenti menüpontokhoz tartozó menük megjelenítése.
Másképp fogalmazva: olyan 2 szintes menü, aminek az alszintje nem lokálisan "lenyílik", hanem teljesen más helyen jelenik meg.
Próbálkoztam layer jelleggel, onclick show-hide beállítással, de baromi bonyolult lett, és a megjelenítés nem működik rendesen, meg navigációs bajok is előállnak, + a szokásos IE témakör...
Ha esetleg valaki csinált vagy látott már ilyet, megköszönném ha súgna valamit!
■ Igen régóta olvasgatok nálatok, rengeteg apró hasznos trükköt ellesve a hozzászólóktól. De most olyan problémába akadtam, amire egyelőre nincs ötletem.
A környezet: klasszikus "holy grail", fejlécben adott egy <ul><li> tipusú menü, 8 menüponttal.
A cél: a baloldali hasábban a fenti menüpontokhoz tartozó menük megjelenítése.
Másképp fogalmazva: olyan 2 szintes menü, aminek az alszintje nem lokálisan "lenyílik", hanem teljesen más helyen jelenik meg.
Próbálkoztam layer jelleggel, onclick show-hide beállítással, de baromi bonyolult lett, és a megjelenítés nem működik rendesen, meg navigációs bajok is előállnak, + a szokásos IE témakör...
Ha esetleg valaki csinált vagy látott már ilyet, megköszönném ha súgna valamit!
Google Chrome-ban szétcsúszik az oldal
Üdv mindenkinek!
csináltam egy oldalt (XHTML, CSS), firefox-ban, ie7-ben, operában nagyon frankón jelenik meg, azonban a Chrome teljesen bénán jeleníti meg az oldalt.
kérdés, hogy ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? miféle szabványokat használ a Chrome...
esetleg új stílust kell írnom rá?
■ csináltam egy oldalt (XHTML, CSS), firefox-ban, ie7-ben, operában nagyon frankón jelenik meg, azonban a Chrome teljesen bénán jeleníti meg az oldalt.
kérdés, hogy ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? miféle szabványokat használ a Chrome...
esetleg új stílust kell írnom rá?
február 27
Apache viselkedése %2F esetén a címsorban.
Sziasztok!
Van egy .htaccess fájlom:Az url-ben átadásra kerülő paramétereket javascript-tel készítem és az encodeURIComponent függvényt használom hozzá.
Ha például azt az adatot akarom átadni hogy: 1/4", akkor az ilyen formába kerül: "http://localhost/folder/1%2F4%22/"
Valamiért a
The requested URL /folder/// was not found on this server.
Találtam itt egy kis olvasmányt a témában: http://issues.apache.org/activemq/browse/CAMEL-162. Ha jól értelmezem, ez szerver oldali beavatkozást igényel.
Létezik olyan megoldás, amivel egy átlag user is képes megoldani ezt a helyzetet?
■ Van egy .htaccess fájlom:
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteBase /folder
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(^index.php$)
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.(js|css|ico|gif|jpg|png)$)
RewriteRule (.*) index.php
</IfModule>
Ha például azt az adatot akarom átadni hogy: 1/4", akkor az ilyen formába kerül: "http://localhost/folder/1%2F4%22/"
Valamiért a
The requested URL /folder/// was not found on this server.
Találtam itt egy kis olvasmányt a témában: http://issues.apache.org/activemq/browse/CAMEL-162. Ha jól értelmezem, ez szerver oldali beavatkozást igényel.
Létezik olyan megoldás, amivel egy átlag user is képes megoldani ezt a helyzetet?
PHP --> PDF generálása
Sziasztok!
Van egy html oldal (Proformaszámla) és szeretném hogy a lap aljáról le is tudják ezt tölteni PDF formátumban [generálja le, és mentse el a USER mappájába], milyen PHP scriptel lehet ezt megtenni?
Köszi: SimiSoma
■ Van egy html oldal (Proformaszámla) és szeretném hogy a lap aljáról le is tudják ezt tölteni PDF formátumban [generálja le, és mentse el a USER mappájába], milyen PHP scriptel lehet ezt megtenni?
Köszi: SimiSoma
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by
Sziasztok!
Én csak kezdő szinten foglalkozom php-vel, a problémám az hogy amikor bejelentkezem a login ablakomon, sikerül belépnem és megjelenik a védett tartalom, viszont az ablak tetején ez a hiba üzenet is.
Utána néztem a neten, és egyesek szerint ez azt jelenti hogy szóköz van az adott sorban, viszont én sehol nem találtam. Úgy sejtem valami banális hiba, ezért is kérlek benneteket ha valaki tud segítsen, mert nagyon fontos lenne hogy sikerüljön kiküszöbölnöm. Előre is köszönöm.
Üdv: SYA
■ Én csak kezdő szinten foglalkozom php-vel, a problémám az hogy amikor bejelentkezem a login ablakomon, sikerül belépnem és megjelenik a védett tartalom, viszont az ablak tetején ez a hiba üzenet is
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /documents/termkeink.php:9) in /documents/protection.php on line 26
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /documents/termkeink.php:9) in /documents/protection.php on line 27
Utána néztem a neten, és egyesek szerint ez azt jelenti hogy szóköz van az adott sorban, viszont én sehol nem találtam. Úgy sejtem valami banális hiba, ezért is kérlek benneteket ha valaki tud segítsen, mert nagyon fontos lenne hogy sikerüljön kiküszöbölnöm. Előre is köszönöm.
Üdv: SYA
február 26
kettős háttér nekem nem sikerült
Üdv!
Van egy weblap, ahol kettős háttér van, van egy teteje-háttér, és egy normál háttér
A weblap: www.gamechannel.hu
A felső háttér: http://www.gamechannel.hu/design/orange/bg_top.png
A normál háttér: http://www.gamechannel.hu/design/orange/bg.png
Na most én ezt megpróbáltam ellopikálni, de ez lett belőle:
http://www.domel.atw.hu/hindex.htm
egy ronda keret, pedig mindent úgy csináltam, ahogy a firebugban láttam, vagyis egy <div háttere a background repeat-x -el, de nem tudom, hogy a weboldal készítői hogyan csinálták, hogy ne legyen keret, mert ha position:absolute left:0 és width:100%, akkor minden böngészőben másképp jelenik meg :(
Tudom én vok béna, lécci segítsetek!
üdv -domel
■ Van egy weblap, ahol kettős háttér van, van egy teteje-háttér, és egy normál háttér
A weblap: www.gamechannel.hu
A felső háttér: http://www.gamechannel.hu/design/orange/bg_top.png
A normál háttér: http://www.gamechannel.hu/design/orange/bg.png
Na most én ezt megpróbáltam ellopikálni, de ez lett belőle:
http://www.domel.atw.hu/hindex.htm
egy ronda keret, pedig mindent úgy csináltam, ahogy a firebugban láttam, vagyis egy <div háttere a background repeat-x -el, de nem tudom, hogy a weboldal készítői hogyan csinálták, hogy ne legyen keret, mert ha position:absolute left:0 és width:100%, akkor minden böngészőben másképp jelenik meg :(
Tudom én vok béna, lécci segítsetek!
üdv -domel