Archívum - 2009 - Fórum téma
április 30
jquery tab daterangepicker
Hali!
Van egy kis problemam a jquery tab-al!
Ajax-al betoltok egy html-t:
A javascript itt es beallitom a daterangepicker-t:
A felugro div a bongeszo aljan lesz es a pos-k is nullak a ff debugban!!
Mit rontok el a jquery tab-nal? A tab-ban levo elemek pos-ja is null!!
koszi!
■ Van egy kis problemam a jquery tab-al!
Ajax-al betoltok egy html-t:
<div id="tabs">
<ul>
<li><a href="#currenttab">1</a></li>
<li><a href="#datetab">2</a></li>
</ul>
..
..
..
<div id="datetab" class="box">
<ul>
<li><INPUT id="date" type="text" value=""></li>
<li><BUTTON id="button" type="button">BTN</BUTTON></li>
/ul>
</div>
</div>
<ul>
<li><a href="#currenttab">1</a></li>
<li><a href="#datetab">2</a></li>
</ul>
..
..
..
<div id="datetab" class="box">
<ul>
<li><INPUT id="date" type="text" value=""></li>
<li><BUTTON id="button" type="button">BTN</BUTTON></li>
/ul>
</div>
</div>
A javascript itt es beallitom a daterangepicker-t:
$.ajax({
cache: false,
async: false,
type: 'POST',
url: 'getTabs',
data: '',
dataType: 'html',
success: function(html){
$('#mydiv').html(html);
var pos = $('#date').offset();
console.log('pos left: ' + pos.left);
console.log('pos top: ' + pos.top);
$('#date').daterangepicker({ dateFormat: 'yy-mm-dd', firstDay: 1 });
}
});
cache: false,
async: false,
type: 'POST',
url: 'getTabs',
data: '',
dataType: 'html',
success: function(html){
$('#mydiv').html(html);
var pos = $('#date').offset();
console.log('pos left: ' + pos.left);
console.log('pos top: ' + pos.top);
$('#date').daterangepicker({ dateFormat: 'yy-mm-dd', firstDay: 1 });
}
});
A felugro div a bongeszo aljan lesz es a pos-k is nullak a ff debugban!!
Mit rontok el a jquery tab-nal? A tab-ban levo elemek pos-ja is null!!
koszi!
mysql count on multiple tables, group by date
Sziasztok!
Adott két MySQL tábla TIMESTAMP mezőkkel. Szeretném egy lekérdezésben összeszámolni mindkét táblában a bejegyzéseket napi bontásban, tehát egy ilyet szeretnék látni:
A lényeg, hogy mindkét oldalon lehetnek NULL-ok.
Ezekkel próbálkoztam sikertelenül:Tehát a kérdés az hogy hogyan lehetne a két lekérdezést szimmetrikusan összekapcsolni, illetve van-e más lehetőség a megvalósításra?
■ Adott két MySQL tábla TIMESTAMP mezőkkel. Szeretném egy lekérdezésben összeszámolni mindkét táblában a bejegyzéseket napi bontásban, tehát egy ilyet szeretnék látni:
date table1 table2
2009-04-16 5 NULL
2009-04-17 1 3
2009-04-18 NULL 2
2009-04-19 NULL 4
2009-04-20 4 NULL
2009-04-21 3 6
2009-04-16 5 NULL
2009-04-17 1 3
2009-04-18 NULL 2
2009-04-19 NULL 4
2009-04-20 4 NULL
2009-04-21 3 6
A lényeg, hogy mindkét oldalon lehetnek NULL-ok.
Ezekkel próbálkoztam sikertelenül:
select * from
(select date(`time`) 'date', count(*) 'table1' from `table1` group by date(`time`)) t1
[left|right|left outer|natural|...] join
(select date(`time`) 'date', count(*) 'table2' from `table2` group by date(`time`)) t2
using (date)
order by date;
április 29
Filenév kinyerése ideiglenesen tárolt útvonalból
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni, hogyan lehet megoldani a következő problémát.
Szeretnék egy olyan kinyerő függvényt írni, ami egy ideiglenesen tárolt file nevet ad vissza. Talán példával érthetőbb lesz:
"C:\\Documents and Settings\\user\\Local Settings\\Temp\\php88.tmp"
Ebből kellene nekem a php88.
És itt találkoztam a problémával. Az rendben van, hogy ez win alatt megy, de linux alatt mi a helyzet. Nem ismerem annyira a php-t hogy tudjam, milyen elven tárolja el az ideiglenes filokat. A végcél az legyen, hogy visszaadja a függvény a akármi.tmp filet.
Nagyon köszönöm segítségeteket!
■ Szeretném a segítségeteket kérni, hogyan lehet megoldani a következő problémát.
Szeretnék egy olyan kinyerő függvényt írni, ami egy ideiglenesen tárolt file nevet ad vissza. Talán példával érthetőbb lesz:
"C:\\Documents and Settings\\user\\Local Settings\\Temp\\php88.tmp"
Ebből kellene nekem a php88.
És itt találkoztam a problémával. Az rendben van, hogy ez win alatt megy, de linux alatt mi a helyzet. Nem ismerem annyira a php-t hogy tudjam, milyen elven tárolja el az ideiglenes filokat. A végcél az legyen, hogy visszaadja a függvény a akármi.tmp filet.
Nagyon köszönöm segítségeteket!
április 28
csak X sor
Sziasztok.
Ha kilistázok egy mysqltáblából vmit... és X+ sorból állna de nekem csa X sort kéne kiíratnom. (pl első 5) azt hogyan tudnám megoldani?
válaszokat köszönöm.
■ Ha kilistázok egy mysqltáblából vmit... és X+ sorból állna de nekem csa X sort kéne kiíratnom. (pl első 5) azt hogyan tudnám megoldani?
válaszokat köszönöm.
MySql SharePointos munkakövetés
Sziasztok!
Munkakövetést kellene készítenem (Sharepoint-os ki,mikor,melyik mezőt) mysql adatbázishoz.
Tehát ha X.Y felvisz új adatokat akkor verzió1 összes felvitt adat szerepel.
Ha Y.X módosít az adatokon akkor verzió2 a módosított mezők szerepelnek.
Erre keresek ötleteket.
Köszönöm.
■ Munkakövetést kellene készítenem (Sharepoint-os ki,mikor,melyik mezőt) mysql adatbázishoz.
Tehát ha X.Y felvisz új adatokat akkor verzió1 összes felvitt adat szerepel.
Ha Y.X módosít az adatokon akkor verzió2 a módosított mezők szerepelnek.
Erre keresek ötleteket.
Köszönöm.
Adatfeltöltés MySQL táblába
Üdvözlök mindenkit!
Remélem jó kategóriába tettem
Extrás tárhelyemen létrehoztam egy SQL táblát, ezt szeretném én feltölteni egy űrlappal (pontosabban a szövegbeviteli mezők értékeivel), de nem sikerül sehogy sem, pedig már több módon is próbáltam.
A kapcsolódás sikeres, a feltöltendő táblát is kiválasztja, de a beviteli mezők értékei nem maradnak meg benne.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek!
■ Remélem jó kategóriába tettem
Extrás tárhelyemen létrehoztam egy SQL táblát, ezt szeretném én feltölteni egy űrlappal (pontosabban a szövegbeviteli mezők értékeivel), de nem sikerül sehogy sem, pedig már több módon is próbáltam.
A kapcsolódás sikeres, a feltöltendő táblát is kiválasztja, de a beviteli mezők értékei nem maradnak meg benne.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek!
Kép áttűnés js-flash?
Sziasztok!
Nagy divat lett ez a dolog a siteokon amikor a főoldalon lévő vezércikk képe elhalványodik, és egy új jön elő. Googlebe próbáltam rákeresni, de igazából nem jöttem rá milyen keresőszót használjak. Esetleg tudtok egy kész scriptet, flasht?
Köszönöm
■ Nagy divat lett ez a dolog a siteokon amikor a főoldalon lévő vezércikk képe elhalványodik, és egy új jön elő. Googlebe próbáltam rákeresni, de igazából nem jöttem rá milyen keresőszót használjak. Esetleg tudtok egy kész scriptet, flasht?
Köszönöm
április 28
Keresőmotor fejlesztése saját kezüleg PHP-ben
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy PHP-val lehet készíteni keresőt? Ha nem akkor milyen programnyelv kell egy keresőmotor írásához?
Előre is köszönöm a segítséget!
Dzsijszi
■ Arra lennék kíváncsi, hogy PHP-val lehet készíteni keresőt? Ha nem akkor milyen programnyelv kell egy keresőmotor írásához?
Előre is köszönöm a segítséget!
Dzsijszi
Kulcsszó/keyword rendszer kérdés
Szeretnék egy kulcsszó/keyword rendszert kialakítani aminek a lényege hogy adatokat tárolnék amelyekhez tartozhatna 1 vagy több kulcsszó. A kulcsszavakat egy külön táblában tárolom és egy azonosító alapján kapcsolnám a másik táblában tárolt adatokhoz. A problémát az adja hogy egy adathoz több kulcsszó is tartozhat és nem tudom hogyan lenne érdemes az adatbázisban a tárolást úgy megoldani hogy sorba rendezés különböző szempontok szerint és a listázás/keresés megoldható legyen külön php macera nélkül, tehát az adatbázis segítségével megtudjam oldani már queryben. Ehhez kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm.
■ linkkattintás számláló
Ez félig php félig mysql végülis.
Nos az oldalamon linkek vannak kilistázva. Azt szeretném megtudni hogy ha rákattintok valamelyik linkre akkor az adatbázisomban annál a bejegyzésnél egy cellában számoljon egyet.
Tehát tudjam hogy a bejegyzésemet hányszor nézték meg.
Ez azért kell nekem mert szeretnék egy top 10 listát a megjelenítések számának megfelelően. És a phpvel a 10 legtöbbet megjelenített bejegyzést listáznám ki.
Előző hozzászólásomnál kérték az adatbázis felépítését...
Egy táblából áll.
a táblában van egy ID egy NEV egy URL egy CAT és egy DATE mező. Nah meg ha ezt megtudnánk oldani akkor lenne egy VIEWS mező is. a VIEWS mező típusa ugye BIGINT lenne.
És ugye azt szeretném számolni hogy az URL hivatkozásra hányan kattintanak rá.
Remélem tud valaki segíteni.
köszi előre is üdv!
■ Nos az oldalamon linkek vannak kilistázva. Azt szeretném megtudni hogy ha rákattintok valamelyik linkre akkor az adatbázisomban annál a bejegyzésnél egy cellában számoljon egyet.
Tehát tudjam hogy a bejegyzésemet hányszor nézték meg.
Ez azért kell nekem mert szeretnék egy top 10 listát a megjelenítések számának megfelelően. És a phpvel a 10 legtöbbet megjelenített bejegyzést listáznám ki.
Előző hozzászólásomnál kérték az adatbázis felépítését...
Egy táblából áll.
a táblában van egy ID egy NEV egy URL egy CAT és egy DATE mező. Nah meg ha ezt megtudnánk oldani akkor lenne egy VIEWS mező is. a VIEWS mező típusa ugye BIGINT lenne.
És ugye azt szeretném számolni hogy az URL hivatkozásra hányan kattintanak rá.
Remélem tud valaki segíteni.
köszi előre is üdv!