Archívum - 2009 - Fórum téma
április 21
jQuery bind DOM változásra
Sziasztok!
Egy weboldalon, utólag, ajax-szal injektált (appendChild) div tartalmára kell stílusokat aggatnom. Ismerem az azonosítókat, kizárólag abban akadtam el, hogy hogyan tudok jQuery-vel a DOM változására eseményt kreálni!
Segítsetek egy kicsit, merre kutakodjak?
■ Egy weboldalon, utólag, ajax-szal injektált (appendChild) div tartalmára kell stílusokat aggatnom. Ismerem az azonosítókat, kizárólag abban akadtam el, hogy hogyan tudok jQuery-vel a DOM változására eseményt kreálni!
Segítsetek egy kicsit, merre kutakodjak?
április 20
Automatikus újratöltődés: IE7 bug?
Sziasztok!
Egy több éve működő oldalamról érkezett egy olyan visszajelzés, hogy IE7-ben pár másodpercenként automatikusan újratöltődik. Egy kicsit csodálkoztam, mert a saját gépemen ilyet nem tapasztaltam, bármelyik böngészővel próbáltam (az IE/FF/Chrome/Opera négyessel szoktam tesztelni), és a forráskódban se változtattam mostanában semmi olyasmit, aminek ilyen hatása lenne. Végül más gépeken megnézve találtam egy különbséget. Az Én Explorerem verziószáma (ahol tökéletesen működik az oldal) 7.0.5730.13, azon Explorereké viszont, ahol gond van, 7.0.5730.11, tehát az enyém egy minimális frissítésnyivel újabb, mint a hibajelenséget produkálók. Elképelhető, hogy egy IE bug okozza problémát? Tudok én ez ellen tenni valamit azon kívül, hogy azt javaslom a felhasználóknak, hogy frissítsenek a legújabb verziókra?
Előre is köszi a tippeket.
■ Egy több éve működő oldalamról érkezett egy olyan visszajelzés, hogy IE7-ben pár másodpercenként automatikusan újratöltődik. Egy kicsit csodálkoztam, mert a saját gépemen ilyet nem tapasztaltam, bármelyik böngészővel próbáltam (az IE/FF/Chrome/Opera négyessel szoktam tesztelni), és a forráskódban se változtattam mostanában semmi olyasmit, aminek ilyen hatása lenne. Végül más gépeken megnézve találtam egy különbséget. Az Én Explorerem verziószáma (ahol tökéletesen működik az oldal) 7.0.5730.13, azon Explorereké viszont, ahol gond van, 7.0.5730.11, tehát az enyém egy minimális frissítésnyivel újabb, mint a hibajelenséget produkálók. Elképelhető, hogy egy IE bug okozza problémát? Tudok én ez ellen tenni valamit azon kívül, hogy azt javaslom a felhasználóknak, hogy frissítsenek a legújabb verziókra?
Előre is köszi a tippeket.
április 20
PHPUnit és a konstansok
Sziasztok,
Egy olyan osztályt szeretnék egységtesztelni, mely alapvető beállításait konstansokban tárolja. A problémám az, hogy a jobb lefedettség érdekében szeretnék olyan konstansokat is beállítani, amelyek végeredményben hibás működést produkálnak. Vagy természetükből kifolyólag, vagy a környezet kegyetlensége miatt.
Ehez sajnos a konstansok újradefiniálására lenne szükség. Elfogadható megoldás ebben az esetben runkit használata? Van valami bevett gyakorlat a problémakörre?
Elgondolkoztam azon is, hogy a (tesztenként és telepítésenként)változó konstansok hibás tervezésre utalhatnak, de ezt elvetettem. Azzal érveltem, hogy a környezet bármikor visszadobhatja őket, és ezt kelzelni kell. (Egy DB rétegről van szó, a konstansokban kapcsolatinformáció van)
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat ötleteket. Ezentúl kérem, ha valakinek van megosztható phpunit és webalkalmazásokkal kapcsolatos doksija, mely a problémásabb eseteket mutatja be, kérem ne tartsa vissza.
■ Egy olyan osztályt szeretnék egységtesztelni, mely alapvető beállításait konstansokban tárolja. A problémám az, hogy a jobb lefedettség érdekében szeretnék olyan konstansokat is beállítani, amelyek végeredményben hibás működést produkálnak. Vagy természetükből kifolyólag, vagy a környezet kegyetlensége miatt.
Ehez sajnos a konstansok újradefiniálására lenne szükség. Elfogadható megoldás ebben az esetben runkit használata? Van valami bevett gyakorlat a problémakörre?
Elgondolkoztam azon is, hogy a (tesztenként és telepítésenként)változó konstansok hibás tervezésre utalhatnak, de ezt elvetettem. Azzal érveltem, hogy a környezet bármikor visszadobhatja őket, és ezt kelzelni kell. (Egy DB rétegről van szó, a konstansokban kapcsolatinformáció van)
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat ötleteket. Ezentúl kérem, ha valakinek van megosztható phpunit és webalkalmazásokkal kapcsolatos doksija, mely a problémásabb eseteket mutatja be, kérem ne tartsa vissza.
Mappa Bongeszese es letoltes
En egy mappat akarok listazni ugy ,hogy a mapaba levot tartalmat le lehessen tolteni is .Az en konyvtaramba .zip alomanyok vannak .
pl. Ez a Weboldal
■ pl. Ez a Weboldal
Táblázat mögötti kép nyomtatása
Sziasztok,
Egy érdekes problémára keresem a megoldást. Adott egy táblázat, ami mögött nyomtatásban egy háttérképet kéne megjeleníteni. Mivel a böngészők a háttereket nem nyomtatják, ezért úgy próbálkozom, hogy beteszek egy div-be egy képet, majd a táblázatot relatív pozicionálással rácsúsztatom.
Egy érdekes problémára keresem a megoldást. Adott egy táblázat, ami mögött nyomtatásban egy háttérképet kéne megjeleníteni. Mivel a böngészők a háttereket nem nyomtatják, ezért úgy próbálkozom, hogy beteszek egy div-be egy képet, majd a táblázatot relatív pozicionálással rácsúsztatom.
április 18
Elmozdul a div-be helyezett kép, ha belinkelem
Sziasztok!
Készítettem egy layoutot, kivágtam a képeket, és css-el összeállítottam az oldalt.
El is készült, csak ott a bibi, hogy amikor a div-ben elhelyezett képet belinkelem, elmozdul a kép jobbra/lefelé kb. 1 pixelt, és lila keret jelenik meg körülötte. Tudna valaki segíteni abban, hogy mi a hiba oka? (A kép és a konténer mérete ugyanaz.)
body {
text-align: center;
background-image: url(img/pagebg.gif);
background-repeat: repeat;
margin: 0px;
background-attachment: fixed;
}
#foContaneir {
position: relative;
height: 768px;
width: 1024px;
padding: 0px;
margin-top: 0px;
margin-right: auto;
margin-bottom: 0px;
margin-left: auto;
background-image: url(img/bg.gif);
background-attachment: scroll;
}
#balKepdoboz {
overflow: hidden;
position: absolute;
visibility: visible;
height: 223px;
width: 264px;
left: 31px;
top: 294px;
}
■ Készítettem egy layoutot, kivágtam a képeket, és css-el összeállítottam az oldalt.
El is készült, csak ott a bibi, hogy amikor a div-ben elhelyezett képet belinkelem, elmozdul a kép jobbra/lefelé kb. 1 pixelt, és lila keret jelenik meg körülötte. Tudna valaki segíteni abban, hogy mi a hiba oka? (A kép és a konténer mérete ugyanaz.)
body {
text-align: center;
background-image: url(img/pagebg.gif);
margin: 0px;
background-attachment: fixed;
}
#foContaneir {
position: relative;
height: 768px;
width: 1024px;
padding: 0px;
margin-top: 0px;
margin-right: auto;
margin-bottom: 0px;
margin-left: auto;
background-image: url(img/bg.gif);
background-attachment: scroll;
}
#balKepdoboz {
overflow: hidden;
position: absolute;
visibility: visible;
height: 223px;
width: 264px;
left: 31px;
top: 294px;
}
ATW képhiba
Sziasztok!
Atw-s oldalamra ha feltöltök képeket nem tudom őket megnyitni. Cyberduck megjeleníti magát a filet, tudom, hogy fent van, de ha megpróbálom megnyitni böngészővel akkor azt írja ki, hogy "Az oldal tulajdonosa még nem töltötte fel kezdőlapját.". Az oldalon belül külön kezelem azt az esetet, hogy mi történjen akkor, ha van kép és mi történjen akkor, ha nincs és a php tudja, hogy van kép, csak egyszerűen nem jelenik meg.
Van valaki másnak ilyen problémája? Mit lehet ilyenkor tenni?
■ Atw-s oldalamra ha feltöltök képeket nem tudom őket megnyitni. Cyberduck megjeleníti magát a filet, tudom, hogy fent van, de ha megpróbálom megnyitni böngészővel akkor azt írja ki, hogy "Az oldal tulajdonosa még nem töltötte fel kezdőlapját.". Az oldalon belül külön kezelem azt az esetet, hogy mi történjen akkor, ha van kép és mi történjen akkor, ha nincs és a php tudja, hogy van kép, csak egyszerűen nem jelenik meg.
Van valaki másnak ilyen problémája? Mit lehet ilyenkor tenni?
április 18
az újratöltés hibája
Órák óta azon szenvedek, hogy egy hibát hogyan tudnák nektek szimulálni, mert az olyan aljas dolog, mikor valami működik, de néha nem :(
1. indítsd el az Internet Explorert (nekem 8-as)
2. másold be a címsorába: http://www.spessart.hu/02balfifelvonulas/index.php nyomj entert
3. várd meg, míg teljesen betöltődik a lap
4. újra másold be a böngésző címsorába a fenti linket, és nyomj újra entert
Ha nálatok is leszálltak az ufók, akkor másodszorra nem indul el a javascript képgaléria. Operában is előfordul ritkán, de ott nem sikerült szimulálni.
Szóval az a lényeg, hogy a fejléc betöltődése után kezdje töltögetni a kisképeket, mert csúnya az oldal, amíg nincs fejléc.
A javascriptet a fejléc img onload= eseménye indítja, és szerintem az lehet a hiba, hogy az IE másodszorra a képet már a gyorsítótárból tölti be, és nem fut le az img onload eseménye. De néha meg lefut, ezért vok tiszta ideg. A Body onload= eseménye azért nem jó a javascriptet indítani, mert IE alatt a html tartalom betöltése után lefut a body onload= és nem várja meg, amíg a képek is betöltődtek.
Remélem sikerült a bemutató, és találunk valami megoldást a problémámra :) Egyáltalán miért van egy png képnek majdnem bmp mérete? 700x250-es png kép majdnem fél mega, ami hosszú másodpercek, és ezért kell a betöltődéskor a javascriptnek várakoznia.
Üdv!
Domel
■ 1. indítsd el az Internet Explorert (nekem 8-as)
2. másold be a címsorába: http://www.spessart.hu/02balfifelvonulas/index.php nyomj entert
3. várd meg, míg teljesen betöltődik a lap
4. újra másold be a böngésző címsorába a fenti linket, és nyomj újra entert
Ha nálatok is leszálltak az ufók, akkor másodszorra nem indul el a javascript képgaléria. Operában is előfordul ritkán, de ott nem sikerült szimulálni.
Szóval az a lényeg, hogy a fejléc betöltődése után kezdje töltögetni a kisképeket, mert csúnya az oldal, amíg nincs fejléc.
A javascriptet a fejléc img onload= eseménye indítja, és szerintem az lehet a hiba, hogy az IE másodszorra a képet már a gyorsítótárból tölti be, és nem fut le az img onload eseménye. De néha meg lefut, ezért vok tiszta ideg. A Body onload= eseménye azért nem jó a javascriptet indítani, mert IE alatt a html tartalom betöltése után lefut a body onload= és nem várja meg, amíg a képek is betöltődtek.
Remélem sikerült a bemutató, és találunk valami megoldást a problémámra :) Egyáltalán miért van egy png képnek majdnem bmp mérete? 700x250-es png kép majdnem fél mega, ami hosszú másodpercek, és ezért kell a betöltődéskor a javascriptnek várakoznia.
Üdv!
Domel
PDF dokumentum FLASHbe konvertálása
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy ismer e valaki olyan ingyenes programot, ami egy pdf dokumentumot egy flashbe konvertál amit aztán egy könyvhöz hasonlóan lehet lapozgatni. Pl. mint itt
■ április 16
Adatok és PDF dokumentum egybe illesztése
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek megoldható-e az, hogy miután egy felhasználó kitölt egy online igénylés során egy csomó adatmezőt, és elküldi az igénylést, akkor ezek az adatok automatikusan rámásolódjanak egy előre elkészített PDF dokumentumra, és így lehessen azt kinyomtatni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Miki
■ Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek megoldható-e az, hogy miután egy felhasználó kitölt egy online igénylés során egy csomó adatmezőt, és elküldi az igénylést, akkor ezek az adatok automatikusan rámásolódjanak egy előre elkészített PDF dokumentumra, és így lehessen azt kinyomtatni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Miki