ugrás a tartalomhoz

ATW képhiba

amikor · 2009. Ápr. 18. (Szo), 18.29
Sziasztok!
Atw-s oldalamra ha feltöltök képeket nem tudom őket megnyitni. Cyberduck megjeleníti magát a filet, tudom, hogy fent van, de ha megpróbálom megnyitni böngészővel akkor azt írja ki, hogy "Az oldal tulajdonosa még nem töltötte fel kezdőlapját.". Az oldalon belül külön kezelem azt az esetet, hogy mi történjen akkor, ha van kép és mi történjen akkor, ha nincs és a php tudja, hogy van kép, csak egyszerűen nem jelenik meg.
Van valaki másnak ilyen problémája? Mit lehet ilyenkor tenni?
 
1

Türelem vagy jogosultságok

erenon · 2009. Ápr. 18. (Szo), 19.28
Lehet, hogy várnod kell egy keveset, ameddig elérheted http-n keresztül. Ha ezt már megtetted, ellenőrizd, hogy nem írtad-e el a kép címét, (kis-nagybetű számít), valamint van-e olvasási jog a mappán.

Mit jelent, hogy a php "tudja" hogy van kép?
2

misztikum

amikor · 2009. Ápr. 18. (Szo), 22.18
Vártam 1 egész napot, de nem történt semmi. Ellenőriztem a kép címét, minden kicsi, a kiterjesztésre is figyeltem. Más képeket lát, csak azokat nem amiket újonnan töltök fel.
A php megnézi, hogy létezik-e a file, ha nem létezik akkor beszúr egy másik képet (nincskép kép :)), ha pedig létezik akkor azt a képet szúrja be. Nem szúrja be a nincskép képet, az eredetit sem, csak egy kérdőjel jelenik meg. Ha pedig megpróbálom beírni a kép elérési útját úgy sem nyílik meg. Ráadásul az az érdekes, hogy ha alapból egy nem létező képet akarok megnyitni, akkor az a válasz, hogy "404 - az oldal nem található", ha viszont a létező de nem működő képet akaorm megnyitni akkor a válasz: "Az oldal tulajdonosa még nem töltötte fel kezdőlapját".
Mivel sürgős a probléma kezelése, ezért bütyköltem délután kicsit a képekkel és találtam egy ideiglenes megoldást.
A képet elmentem valamivel "mentés máskénttel" és úgy működik..
Gondolkoztam, hogy esetleg a filenévvel van a gond, átírtam, nem lett jó.
Egyébként a file nevét is php-vel adom, és azzal eddig nem volt gond az extrán. Most költöztem át az atw-re.
3

látatlanban

erenon · 2009. Ápr. 19. (V), 11.17
Sajnos így látatlanban nincs ötletem, de ha tényleg mindent ellenőriztél, és logikátlan a hibaüzenet, akkor talán írj az atw-nek.
4

Milyen formátum!

TashiHonlapfejlesztés · 2009. Ápr. 28. (K), 22.41
A képek milyen formátumban vannak? Nem lehet, hogy az a baj, hogy a képek nem jók webre? Pl. JPEG
5

jpeg?

gex · 2009. Ápr. 29. (Sze), 02.05
a jpeg nem jó a webre?
6

vagy - vagy

TashiHonlapfejlesztés · 2009. Ápr. 29. (Sze), 08.16
Most hirtelen nem vagyok benne biztos, hogy a jpeg rossz netre, de az biztos, hogy vagy a jpeg vagy a jpg rossz. Ha jól emlékszem nekem jpeg-es képet kellett volna felraknom, de csak átkonvertálva png-be sikerült.
7

rossz?

gex · 2009. Ápr. 29. (Sze), 10.37
mit jelent a rossz? nem jeleníti meg a böngésző? :)
8

pontosan

TashiHonlapfejlesztés · 2009. Ápr. 29. (Sze), 15.56
Igen, pontosan! Nem jeleníti meg a böngésző. Közben megnéztem és kiderült, hogy jót mondtam. A jpeg-eket nem tudja megjeleníteni a böngésző.
9

jpg=jpeg

gex · 2009. Ápr. 29. (Sze), 16.13
a jpeg és a jpg ugyanaz, csak más kiterjesztéssel. a jpg csak a dosos formátum miatt van.

mime típusból is csak image/jpeg van (meg az image/pjpeg, amit ie küld :D).

rakd fel valahova azt a jpeg fájlt amit nem jelenít meg a böngésződ. ránéznék.
10

böngésző?

eashlon · 2009. Ápr. 29. (Sze), 20.35
nem tudja megjeleníteni a böngésző

Kifejtenéd mit is értesz ez alatt pontosan? Szerintem egyszerűsödne a téma, és hatékonyabban tudnánk tippeket adni a hiba okára.
Szerintem kapásból 3-4 olyat tudok, aminek nem feladata a képek megjelenítése, ergo nem is teszi. Meg vagy 10et ami elterjedt "alap" böngésző és biztos, hogy png, gif, jpg(jpeg:),ico , esetleg bmp, tiff formátumokat megjelenít korrektül.
Te konkrétan melyikre gondolsz?
Persze az is lehet, h a te esetedben konkrétan a képpel van valami hiba. Csak az az egy kép? Avagy másik is? volt valamilyen (freeware) progival mahinálva? Biztos, h jpg kép, vagy csak ez van a pont után?
Ha a kép jó, amikor feltöltötted, próbáltad letölteni, újra megnyitni? Nem lehet, h feltöltés közben sérült? Avagy serverjogok, egyéb apróságok nem kavarhattak be?

Szóval a lehetőségek száma sok. Tehát ilyen formában, azt, h a jpg nem való netre, elég erős kijelentésnek érzem. Szerintem, ha ezt az oldalt látod min 3 jpg képet is látnod kell. (Sőt mondhatni, h alapvetően a jpg egy netes formátum, átmenetet képez a gif és a png között :)
A nicked alapján arra is következtet(het)ek, h cégszerűen foglalkozol webfejlesztéssel, így pláne nem értem a kijelentést. Az átlag user fényképez, lementi gépre, esetleg forgatja, vagy alap mahinériák, és mindezt jpgben. Ha neki kerek perec kijelented, h felejtse el, mert nem való az így netre, valószínű, h megijed, és otthagy => bukta. Ha komolyabb ügyféllel hoz össze a sors, és neki sütsz el ilyet, akkor hidd el, helyből kiszúrja, és amatőrnek néz => bukta.
Javaslom, h nézz utána kicsit a dolognak. És ha legközelebb ilyennel találkozol fogalmazz árnyaltabban: "adódhatnak problémák, de igyekszünk megoldani, stb...". Hidd el nem bántani akarlak, csak egy tanács, de így egyszerűbb lesz az élet.
11

válasz

amikor · 2009. Május. 1. (P), 17.57
Nem nekem szól a válasz, de úgy gondoltam a probléma szempontjából előnyös lehet ha válaszolok én is :).

Szóval én fényképezőgéppel készített jpg képeket próbáltam feltölteni, mindenféle maherálás nélkül. Itt egy példa: http://www.ellenben.atw.hu/94_c.jpg. Php-vel ellenőrzöm, hogy létezik-e a file: http://www.ellenben.atw.hu/vane.php

<img src="94_c.jpg">

<?php
if (file_exists("94_c.jpg"))
{
print "létezik a file";
}
else
{
print "a file nem létezik";
}
?>

Az, hogy tényleg jpg kép e.. Szerintem igen, a filekezelőben file típusként ez van megadva: "JPEG image". Több képpel is ez a helyzet sajnos. Olyan képpel is történt ilyen, amit a netről töltöttem le. Egy másik gépről töltődtek fel a képek és a saját gépemre ftp-n keresztül le tudtam őket menteni és meg tudtam őket nyitni.
12

TashiHonlapfejlesztés: Nézz

frenzy · 2009. Május. 22. (P), 16.06
TashiHonlapfejlesztés: Nézz körben itt

amikor Neked meg azt tanácsolom, hogy nézd meg, nem sérült-e a fileod. Könnyen meglehet, és akkor feleslegesen keresed a hibákat. Netán feltöltés közben megszakadt a kapcsolat, vagy betelt a tárhely. Ezeket is nézd meg!
13

ez komoly?

zakzag · 2009. Jún. 18. (Cs), 12.45
kedves TashiHonlapfejlesztés!

te mióta is fejlesztesz webre?
14

a php tulajdonos jogaival

kiuka · 2009. Jún. 18. (Cs), 17.22
a php tulajdonos jogaival töltöd fel, ami miatt az apache nem tudja olvasni. mikor feltöltöd php-n keresztül utána chmod-old a fájlt (php.net/chmod) és máris jo lesz.