ugrás a tartalomhoz

Egy tárhelyen két domain?

Anonymous · 2005. Aug. 4. (Cs), 19.31
Szóval, megvalósítható? Vagy ez a tárhelyszolgáltatótól függ?
(Nem aldomainre gondolok.)
 
1

díja lesz

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 4. (Cs), 19.39
Tetszőleges számú domain mutathat ugyanarra a konkrét fájlrendszerben található mappára. Ezért kérni fognak valamennyi díjat nyilván.
2

Megvalósítható

Ralley · 2005. Aug. 20. (Szo), 22.24
Pl az én szolgáltatómnál nekem 3 doaminem van 1 tárhelyen és ugyan annyit fizetek, mintha 1 domain lenne a tárhelyemen.
3

Biztos kéne az címe is:)

Ralley · 2005. Aug. 20. (Szo), 22.28
www.intrex.hu
Ha megrendeled vmelyik szolgáltatásukat, akkor én szakítok majdnem egy éves tárhely díjat:)) Remélem ez alapján a link alapján rendeled ;)

bye
4

Tárhely

Anonymous · 2005. Aug. 21. (V), 17.53
Szia Ralley!

Megnéztem első olvasatra nekem tetszik, regisztráltam egy basic tárhelyet a linkeden keresztül, ja és két domain átregisztrálás is volt., persze azért lehet hogy nem kapsz semmit. Ja és próbából most csak havi fizetést választottam, ha oké és tényleg tetszik akkor átváltom évesre.

bye
5

Látom :)

Ralley · 2005. Aug. 22. (H), 11.21
Köszi!!

Már küldték az e-mail-t, hogy valaki rendelt rajtam keresztül. Úgy látszik, te voltál.

Király vagy;)

bye
6

Bevált az intrex?

papi · 2006. Már. 14. (K), 09.54
Szia Anonymous!
Meg szeretném kérdezni, hogy végülis meghosszabbítottad-e a tárhelybérlést az intrex-nél? és ha igen, mi a véleményed róluk!
Köszönöm a tájékoztatást!
papi
7

intrex

Karesz76 · 2009. Május. 15. (P), 20.50
Látom ez már igen régi hozzászólás, de azért én leírnám az intrexes tapasztalatomat. Kb: 2006-2008 májusig báreltem nálluk tárhelyet.
kezdetben semmi probléma nem volt, annyit leszámitva hogy árúházunk feltöltése közben meghalt a szerver, és az adatok elvesztek, mikor vissztöltötték az anyagokat 3 nappal korábbi mentést raktak vissza, igy amit 2 nap alatt feltöltöttünk termékeket mind elvesztek, és a munkát kezdhetűk előröl. 2008 ban már szinte napi szinten előfordult olyan hogy 1-2 órára nem volt elérhető az oldalam.
Ez már annyira kellemetlen volt hogy a google is visszasorolta az oldalt 4 es ről 3 as pagerankra. A látogatók száma ezzel együtt visszaesett, napi 800-ról kb:300-ra.
Ezekután írtam nekik egy felmondó levelet + azért telefonon is bejelentettem.
A legjobb az volt amikor 3 hónap múlva jött egy levél hogy tartozásom van és fizessem be különben behajtókat küldenek...

Most a webdigital.hu nál bérlem a tárhelyet. Eddg 2008.május óta 1x volt egy napos kiesés. Jah az árak szerintem jobbak mint az intrexnél, és a tárhely mérete 5GB!!! (aszem ez a legkisebb csomag)
8

Mentés

janoszen · 2009. Május. 16. (Szo), 08.47
Figy, én a helyedben örülnék, hogy volt mentés. Rengeteg helyen vagy egyáltalán nincs mentés, vagy ugyanarra a gépre készül. A 3 nap pedig igen barátságos intervallum, egy nagyobb tárhely esetén ennyi idő alatt nem ér körbe a mentést végző algoritmus.

A kiesés más téma. Redundáns tárhely-szolgáltatást kiépíteni _nagyon_ drága. Innentől kezdve szinte az összes hosting cég önálló PC-kkel dolgozik (vagy ha jól megy a bolt, akkor vesz rendes szerver vasat) és ha nem döglik be, akkor jónak tűnik. Ha nem jó hardver-szériát fogott ki, akkor kevésbé. Nekem is volt egy cégnél bérelt tárhelyem, eleinte úgy tűnt, hogy jó, aztán egyre rosszabb lett.

Ha megnézed a webdigital.hu NS bejegyzéseit, kiderül, hogy a web és a mail kiszolgálás ugyanazon a gépen van. Ergó valszeg kb 1 gépük van. Vagy használnak valamilyen szofisztikált terhelés-elosztót, de ezt nehezen tudom elképzelni, ez nem ez a kaliber.

Miért mondom el ezeket? Azért, hogy csinálj mentést. Egy gép nem gép, a hosting cégeknél sem.

U.i. a tárhely mérete meg nagy szemfényvesztés. Tapasztalat szerint az emberek 99%-a elvan egy 50 mb-os tárhelyen is, baromira nincs szüksége végtelen gigabájtokra. Innentől kezdve akkora számot lehet odaírni, amekkorát nem szégyellsz, úgyse használja ki szinte senki. Max meggebed a gép a disk IO-kba.
13

webdigital.hu mentés

Karesz76 · 2009. Jún. 22. (H), 15.18
Szia !

A kiváncsiság kedvéért megkérdeztem a webdigitalt, hogy történik a mentés, mert az tényleg gáz lenne ha egy gépen történne a mentés is.
Azt a választ kaptam, hogy jelenleg 2+ mentés készül, az egyik tényleg úgy van ahogy írtad, az éles szerverre mentik az adatokat másik lemezre tömöritve. De van ugynevezett tartalékszerverük is, amire minden este szinkronizálják az éles szerver teljes tartalmát.
igy ha meghalna a szerver és nem lehet életrekelteni rögtön, akkor 1-2 óra alatt a tartalék szervert állitják be.
És azt is írta még a hapi, hogy az adatbázisokról + mentés készülegy harmadik szerverre.

A mugy azóta az intrexes eset ota rendszeressen csinálok mentést, persze sajnos nem rendszeressen, csak mikor hogy jut eszembe, kb havonta 1x. De mondjuk ha most omlana össze az egész, nem jelenetene akkora gondot hogy csak 1 hónappal ezelőttit tudok vissaálitani mint amikor feltöltés alatt volt a rendszer, mert most max az árakat kellene csak ujra átnézni.
16

Korrekt

janoszen · 2009. Jún. 22. (H), 16.45
Ez így egész korrekt felállás. A másik gép elég biztonságot ad arra, amire Neked kell. Mindig vesd össze a mentés költségeit az esetleges incidens kezelés költségeivel (presztízsveszteséget is beleértve). :)
9

szerintem külföld

nemalevi · 2009. Május. 16. (Szo), 14.15
Nem tudom miért ragaszkodnak sokan a magyar tárhelyekhez?!
Összehasonlítva egy-két külföldi szolgáltató ajánlatait az itthoniakkal számomra rejtély, hogy hogyan tudnak az itthoniak versenyképesek maradni. Igaz a legtöbb honlaphoz nem igazán kell 50 MB-tól több hely, de azért jó érzés a tudatában lenni, hogyha mégis szükség van rá, akkor nem kell újabb ezreket kifizetni érte.
Ezenkívül a külföldi szolgáltatók ajánlatai minden szempontól jobbak. Korlátlan domain, email-fiók, MySQL adatbázis, script installer, Google hirdetési kupon, mentés stb ez mind-mind van a jobb helyeken, de van ahol bármikor visszafizetik a kifizetett összeget, ha nem vagyunk megelégedve velük. Nem beszélve arról, hogyha nem hu-s domain-t akarunk akkor nem kell heteket várni rá, hanem azonnal igénybe lehet venni.

Én a Hostmonster-nél vagyok érdemes megnézni az oldalukat. Náluk csak egy csomag van $5.99-ért. 600.000 domaint futtatnak, úgyhogy náluk valószínűleg nem fog meghalni a szerver :)
Ha valakinek ez sok, akkor van már hasonló szolgáltatásokat nyújtó cég $1.99-ért: Webhostingpad, mindenesetre nem halottam még olyan szolgáltatót itthon, ami havi 400 Ft-ért szinte mindent korlátlanul biztosítana ingyen domainnel, pénzvisszafizetéssel stb.
De ha valakinek csak egy ingyenes tárhely kell, ahol nincs reklám, felbukkanó ablak stb. és még működik is, akkor én a 000webhost-ra szavazok. 1500MB-ot adnak ingyen, ezért már itthon annyit kellene fizetni, mint külföldön a jobb tárhelyekért. Igaz kell hozzá domain, de ha nem ragaszkodunk a hu-s hoz, akkor a Goddady-nél .info-s domaint pl 200 Ft-ért már lehet vásárolni.
18

Szempontok

janoszen · 2009. Jún. 22. (H), 16.48
Vannak szempontok, amik nem elhanyagolhatóak. Pl:
  • magyar nyelvű ügyintézés
  • telefonos ügyfélszolgálat (ez külföldön, ha van egyáltalán, pénzbe kerül)
  • jogi érdekérvényesítés (Kajmán szigetek törvényhozása pl biztos érdekes)
  • számlaelfogadás problémássága
  • sávszélesség vs network latency (USAból ez már számottevő)


Namost ezeket vesd össze azzal, hogy nyerni az egészen évi 5-6000 ftot lehet. Megéri? Cégnél ez nem tétel. A gépek meg ugyanúgy meghalnak, max jobb vasakat vesznek, de itthon is van ilyen szolgáltató.
14

külföldi tapasztalatok

Karesz76 · 2009. Jún. 22. (H), 15.56
Nos meglátásm szerint ami minden korlátlanak látszik sokszor kiderül nem is az.
A barátom 2db forumot üzemeltet phpBB alapokon, mondjuk rá hogy nagy látogatotságú az oldala (persze itt kérdés mihez képest- napi 5000 egyedi látogató, és kb: 60.000 oldaletöltés van naponta)
Mondjuk ebből csak az egyik számotevő, a második oldal még új alig látogatják.

Eddig két külföldi tárhelyet probált ki, az egyik a hostmonster a másik a servage.net

Hihetetlen, de mindkét helyen pár hónap után leálitották az oldalát mondván elérte a napi maximálsi adatbázis lekérdezések számát.
Persze nem ugy állitották le hogy kész ennyi volt hanem, minden este 6-8 óra között leállt a tárhely és csak egy üzenet volt látható. Aztán 00:00 kor ujra elindult.

A hostmonsternél augy az aatbázisok száma max: 100db persze átlag felhasználónak ez is több mint kellene.

Másik haver, a hostmonsteren probált meg valami videómegosztot csinálni, eg darabig jó is volt, de amikor a látogató szám felfutott
és napi pár ezer videot néztek meg (1-5 perces filemk) a szolgáltató szintén lekorlátozta, a nagy terhelésre hivatkozva.

Amugy érdemes elolvasni az apróbetűt is, mert jól hangzik a pénzvisszafizetés, de ha jól emlékszem ha kedvezményes áron vetted igénybe (kifizettél x évet) de te ugy döntesz hogy 3 hónap után viszamondod, akkor a 3 hónapot alapáron a hostmonster esetében 9,99$/hó+30$ telepitési dij+ domain ára számolják. vagyis te kifizetsz 6$*12 = 72$ Ha visszalépsz akkor a 3 hónapra fizetsz: 3*10$+30$=60$ + hozzájön a domain ára amit szintén teljes áron számolnak ami kb: 7$
Vagyis 72$ - 67$= Viszakapsz kerek 5$!!!! Váúúú jeahh, lehet örülni.

Szal kivan ez találva.
Ez utobbit több cégnél is olvastam, de nem vagyok benne biztos hogy a hostmonsternél is pont igy volt (bár valószinű igen) mielött a jelenlegi szolgáltatót válaszottam volna ellvastam az öszes nagyobb külföldi cég szerződését.
17

Yeah

janoszen · 2009. Jún. 22. (H), 16.48
Na ezaz. A videómegosztós példa kicsit extrém, azt nem csoda, hogy kivágták, de egyébként ez sajnos "benne van a pakliban". Ha üzembiztonságot akarsz, akkor valószínűleg fizetni is kell érte.
10

Összehasonlítás

nemalevi · 2009. Május. 17. (V), 11.06
Megnéztem egy hazai szolgáltatót, ami tudja kb azt, amit 10.000-18.000 Ft-ért egy jobb külföldi alap csomagja.
Szerintem ez a jobbak közé tartozhat itthon, a szolgáltatás nem teljesen korlátlan, de legalább nem dobálódznak a számokkal.
Profi extra csomag: 48.000 FT
Ez már nem 5-6000 Ft különbség egy évre.

Ennek ellenére gondolom egy cégnél 30.000 Ft se tétel. De, aki nem nagyban űzi az ipart, akinek nem okoz gondot egy-két angol nyelvű emailt elküldeni ha van valami kínja és akinek fontos a megbízhatóság az lehet, hogy elgondolkodik azon, hogy hol tárolja az oldalait.
11

+1

janoszen · 2009. Május. 17. (V), 14.15
Valóban, magánszemélynek/vállalkozónak megérheti. Amely cégnél viszont nincs éves szinten 10-20 ezer forint a honlap üzemben tartására, ott el kell gondolkozni, hogy minek a cégnek honlap.

Azt látni kell, hogy technológiailag külföldön se tudnak jobb hardverrel dolgozni. Azt sem garantálja Neked senki, hogy egy külföldi szolgáltatónál biztonságban lesznek az adataid, mert nem tudhatod. Nem nagyon láttam a külföldiek oldalán architektúráról leírást. Lehet, hogy csak be van hányva egy rakás gép nulla redundanciával és ha egy megdöglik, pár ember szomorú lesz, de hozzád nem jut el az infó, mert hogy is jutna.

Ami kis hazánkat illeti, itthon lehet még nincs jelen olyan szolgáltató, aki ilyet tudna. A hangsúly a mégen. Majd ha aktuális lesz, lelövöm a poént.

Egyébként ha már kiszámoltad, a nevekkel és számokkal dobálózás helyett beszéljünk konkrétumokban. Az extra profi csomag mit takar? Mennyi volt külföldön ugyanez? Mennyi az össz/szabad sávszél Magyarország fele? Mennyire vannak leterhelve a gépek? (Kiolvasol egy nagyobb fájlt pl PHP-val, az mennyi ideig tart?)

Szerk: ha a tarhelymost.com-ra gondolsz, az pont nincs Magyarországon, a traceroute-ja szerint az USAban lakik és nagy valószínűséggel bérelt gép.
A GeoIP ezt mondja róla:
ISP: SoftLayer Technologies, Org: Biggest-Hosting.com

Szerintem, ez nem reprezentatív szolgáltató. Főleg, hogy egy olyan csomagot néztél ki, amit értelmes ember nem vesz (60 GB tárhely). Az ilyesmit már inkább viszonteladói konstrukcióban szokás megoldani, úgy meg egész más a leányzó fekvése.
12

ott a pont

nemalevi · 2009. Május. 17. (V), 14.53
Nem tudok veled vitatkozni, de szerintem mindkét oldal mellett vannak érvek és ellenérvek.
A lemaradásról annyit, hogy kis hazánk mindig mindenben késés szindrómában szenved és ha már itt lesz olyan, amilyen most ott van, akkor ott meg már olyan lesz, amilyen itt még nem lesz. És ez nem a technológia kérdése, hanem kint tudják, hogy mi az az üzlet, verseny van és jobban megértik, hogy $pénz=="szolgáltatás", magyarországon meg van az $ugyse_tudja_a_paraszt_hogy_van_jobb_is=="50MB statikus tárhely 10.000-ért".
A sávszélességről azt gondolom, hogy van jópár oldal, amit naponta használunk és amit lehet, hogy nem belföldön hosztolnak, de egy átlag juzer nem veszi észre a különbséget, ami a másodperc töredéke lehet optimális esetben.
15

külföld

Karesz76 · 2009. Jún. 22. (H), 16.22
Azért azt se felejtsükel hogy magyarország lakosága 10 milla,ebből csak pár ezer ember hostingoltat, angol nyelvereületeken azért ez a szám kicsivel nagyobb.
Gondoljatok bele: 2 db minőségi szerver, legyen ocsó kategória 1,5 milla. Ezt 2 évre számolva havi lebontásban= 65.000 Ft
3 alalmzott ocsó pénzért mindennel! együtt havi: 600.000 Ft (de rendszergazdát nem kapsz havi 120.e ért)
Aztán a havi költségek (hosting dij, áram, gáz) legyen e is nagyon olcson havi: 100.e Ft (iroda saját tulajdon.

Vagyis havi kiadás egy ilyen cégnél: 765.000 Ft (minimál áron)
Ha megpróbálna a hostmonsterrel versenyezni, akkor 510 db ügyfél kellene 1500 Ft/hó ért. és akkor még nyereséget nem termeltek.
De 510 usert 2 szerveren nem tudna kiszolgálni szerintem, persze ebbe lehet tévedek, annyira nem értek hozzá.
És szerintem 510 ügyfelet öszeszedni akor amikor sok cég: 500 Ft ért ad tárhelyet, nagyonnehéz.

Külföldön kicsit más a helyzet, 510 ügyfél szerintem 2-3 hónap alatt összejön. Jah és hogy a versenyzés még nehezebb legyen a külföldi sávszéleség arany árban van.
19

510

janoszen · 2009. Jún. 22. (H), 16.51
Két szerver röhögve kiszolgál 510 usert mert ebből 500 user honlapja az 50 MB-ot se éri el. Az más kérdés, hogy backup, mailszerver, miegymás mint infrastrukturális költség jelentkezik. Ezt nagyban éri meg csinálni.
20

no igen ám de ne ugy számold

Karesz76 · 2009. Jún. 23. (K), 15.30
Az 510 user azért nem egyenlő 510 weboldallal.
mert ugye itt vagyok én is, nekem is van vagy 5 oldalam.
És az összes ismerősöm aki weboldalt csinál minimum 2-3 oldalt csinálnak.
vegyünk egy alig működő oldalt napi 100 látogatóval, úgy gondolom abban mindenki egyetért ez nem nagy forgalom, és vegyük azt alapul hogy minden előfizetőnek van 2 oldala. Ez napi 102.000 egyedi látogató/nap és minden látogató csak 5 oldalt nézzen meg naponta = 510.000 oldalletöltés/nap.

Ahogy számolom ez 350oldal/perc, mint mondtam nem vagyok szakember, de ez nekem soknak tűnik, és itt szerintem nagyon kis számokkal számoltam, ha a haverom forumát veszem alapul az hozta ennek a 10%-át (igaz én egy szerverre gondoltam most)
Persze mondjuk egy szerver 2db 3,6Ghz xeon procival gyorsabban feldolgozza az adatokat mint az én asztali gépem.

jah és szerintem egy weboldalnál nem az a lényeg hogy hány MB tárhelyet foglal el, mert Pl az én egyik oldalam több mint 3GB nyi helyet foglal el (falsh játékok vannak rajta) de ha nem játszanak a játékokkal csak böngészik a képeket akkor semmiben nem különbözik egy kis oldaltól.

A lényeget lefelejtettem, hogy pont az a baj amit írtál, hogy nagyban éri meg csinálni, már én is gondolkodtam hosting cégben, de Magyarországon ilyen nyomott árak mellett, viszonylag (külföldhöz képest) kis létszámú potenciális ügyfél mellett nagyban csinálni nagyon nehéz.
21

Nem éri meg

janoszen · 2009. Jún. 23. (K), 18.20
Ha nem tudsz legalább 10 millióval és egy flancos admin panellel beleugrani, akkor a hosting cég nagyon keserves lesz.
A 400 oldalletöltést egyébként egy normális vasnak azért bőven ki kéne bírnia.