Archívum - 2009 - Fórum téma
május 12
div frissítése
Sziasztok!
Még új vagyok az oldalon és a témákban is így kérném válasznak ne a guglit írjátok meg mert onnan már megjöttem. :-)
egy iframe-es oldalt készítek
az index oldalon dinamikusan a tartalommal változó diveket kreáltam
a "fő tartalom dobozba" van téve az iframe, ide töltöm a betöltendő oldalakat...
melyek szépent tolják is a tárolódobozt.
Még új vagyok az oldalon és a témákban is így kérném válasznak ne a guglit írjátok meg mert onnan már megjöttem. :-)
egy iframe-es oldalt készítek
az index oldalon dinamikusan a tartalommal változó diveket kreáltam
a "fő tartalom dobozba" van téve az iframe, ide töltöm a betöltendő oldalakat...
melyek szépent tolják is a tárolódobozt.
nem tudom kitörölni a vonalat!
hali mindenki,
gondoltam írok egy egyszerű progit amivel egy kis koordináta rendszerben lehet vonalakat rajzolni.A kirajzolás az müködik is viszont nem tudom kitorolni.:P
Arra kérlek titeket, hogy valaki aki ért hozzá fussa már át legyen szives fejtse meg nekem mi a baj vele mert én már vagy két hete gyökölök rajta és nem tudtam megfejteni.
[colorer=javascript]
<html>
<head>
<title>Medve™ vektorgrafika 2.</title>
<script type="text/Javascript">
var i=1;
function rajzol(x1,y1,x2,y2){
var p0,px,A,B,p;
r=Math.round(Math.random()*250+1);
g=Math.round(Math.random()*250+1);
b=Math.round(Math.random()*250+1);
szin="rgb("+r+","+g+","+b+")";
p0=document.createElement('DIV');
p0.setAttribute('id','p0'+i);
p0.setAttribute('style','position:absolute;left:'+(parseInt(x1)-2.5)+'px;top:'+(parseInt(y1)-2.5)*(-1)+'px;width:5px;height:5px;background-color:'+szin+';');
p0.appendChild(document.createTextNode('P'+i));
document.getElementById('origo').appendChild(p0);
br=document.createElement('BR');
Padat=document.createElement('DIV');
Padat.setAttribute('id','Padat'+i);
Padat.appendChild(document.createTextNode('P'+i+'('+x1+';'+y1+')'));
Padat.appendChild(br);
document.getElementById('pontok').appendChild(Padat);
px=document.createElement('DIV');
px.setAttribute('id','px'+i);
px.setAttribute('style','position:absolute;left:'+(parseInt(x2)-2.5)+'px;top:'+(parseInt(y2)-2.5)*(-1)+'px;width:5px;height:5px;background-color:'+szin+';');
px.appendChild(document.createTextNode('P'+(i+1)));
document.getElementById('origo').appendChild(px);
Padat.setAttribute('id','Padat'+i+1);
Padat.appendChild(document.createTextNode('P'+(i+1)+'('+x2+';'+y2+')'));
Padat.appendChild(br);
line=document.createElement('HR');
line.setAttribute('sty
gondoltam írok egy egyszerű progit amivel egy kis koordináta rendszerben lehet vonalakat rajzolni.A kirajzolás az müködik is viszont nem tudom kitorolni.:P
Arra kérlek titeket, hogy valaki aki ért hozzá fussa már át legyen szives fejtse meg nekem mi a baj vele mert én már vagy két hete gyökölök rajta és nem tudtam megfejteni.
[colorer=javascript]
<html>
<head>
<title>Medve™ vektorgrafika 2.</title>
<script type="text/Javascript">
var i=1;
function rajzol(x1,y1,x2,y2){
var p0,px,A,B,p;
r=Math.round(Math.random()*250+1);
g=Math.round(Math.random()*250+1);
b=Math.round(Math.random()*250+1);
szin="rgb("+r+","+g+","+b+")";
p0=document.createElement('DIV');
p0.setAttribute('id','p0'+i);
p0.setAttribute('style','position:absolute;left:'+(parseInt(x1)-2.5)+'px;top:'+(parseInt(y1)-2.5)*(-1)+'px;width:5px;height:5px;background-color:'+szin+';');
p0.appendChild(document.createTextNode('P'+i));
document.getElementById('origo').appendChild(p0);
Padat.setAttribute('id','Padat'+i);
Padat.appendChild(document.createTextNode('P'+i+'('+x1+';'+y1+')'));
Padat.appendChild(br);
px=document.createElement('DIV');
px.setAttribute('id','px'+i);
px.setAttribute('style','position:absolute;left:'+(parseInt(x2)-2.5)+'px;top:'+(parseInt(y2)-2.5)*(-1)+'px;width:5px;height:5px;background-color:'+szin+';');
px.appendChild(document.createTextNode('P'+(i+1)));
document.getElementById('origo').appendChild(px);
Padat.setAttribute('id','Padat'+i+1);
Padat.appendChild(document.createTextNode('P'+(i+1)+'('+x2+';'+y2+')'));
Padat.appendChild(br);
line=document.createElement('HR');
line.setAttribute('sty
Flash menű linkelés
Sziasztok!
Van egy flash fejléces websablonom, melynek a fejlécén vannak a menűpontok. A sablont átszerkesztettem, azonban nem tudom hogyan lehet összelinkelni az egyes flash menűket. Flash szerkesztésben minimális szinten vagyok jártas, így kérlek benneteket részletesen leírni a menetét. Köszönöm!
■ Van egy flash fejléces websablonom, melynek a fejlécén vannak a menűpontok. A sablont átszerkesztettem, azonban nem tudom hogyan lehet összelinkelni az egyes flash menűket. Flash szerkesztésben minimális szinten vagyok jártas, így kérlek benneteket részletesen leírni a menetét. Köszönöm!
Mikorra várható az idei web konferencia?
Sziasztok!
Röviden és tömören az alábbi kérdés érlelődik bennem március vége óta:
Anno márciusban rátaláltam a twitteren a webkonfra, ott akkor azt írták - már nem tudom pontosan mikor - hogy április 25.
Aztán az a csirip eltünt róla jóval a nevezett dátum előtt és azóta síri csend.
Mit lehet tudni róla? Lesz, nem lesz, ha lesz mikor, hol, stb...
■ Röviden és tömören az alábbi kérdés érlelődik bennem március vége óta:
Anno márciusban rátaláltam a twitteren a webkonfra, ott akkor azt írták - már nem tudom pontosan mikor - hogy április 25.
Aztán az a csirip eltünt róla jóval a nevezett dátum előtt és azóta síri csend.
Mit lehet tudni róla? Lesz, nem lesz, ha lesz mikor, hol, stb...
május 12
Cikkíró tájékozottsága?
Üdv,
Egy mai indexes cikkben azt írják, hogy a Mozilla Labs lemásolta a Google Chrome böngészőjében megjelent funkciót, miszerint weboldalakat Windows parancsikonnak lehet lementeni.
Javítsatok ki ha tévedek, de emlékeim szerint úgy 1-1,5 éve már kipróbáltam a Prizm-t, amikor a Chrome még fasorban sem volt. Most akkor ki másolt kit? Illetve nem is ez a problémám, hanem a cikkíró tájékozottsága.
Köszi, Pali
Ui.: ja, találtam is egy bejegyzést 2007-ből: http://labs.mozilla.com/2007/10/prism/
■ Egy mai indexes cikkben azt írják, hogy a Mozilla Labs lemásolta a Google Chrome böngészőjében megjelent funkciót, miszerint weboldalakat Windows parancsikonnak lehet lementeni.
Javítsatok ki ha tévedek, de emlékeim szerint úgy 1-1,5 éve már kipróbáltam a Prizm-t, amikor a Chrome még fasorban sem volt. Most akkor ki másolt kit? Illetve nem is ez a problémám, hanem a cikkíró tájékozottsága.
Köszi, Pali
Ui.: ja, találtam is egy bejegyzést 2007-ből: http://labs.mozilla.com/2007/10/prism/
dokumentum kezelő rendszer
Sziasztok!
Egy olyan (lehetőleg PHP alapú) megoldást keresek, amely képes dokumentumokat online kezelni (másolás, törlés), esetleg szerkeszteni (mondjuk .doc-okat), esetleg keresni, indexelni is képes (ha szótövezni is tudna - magyar nyelven -, teljesen oda lennék, és vissza, bár félek, hogy erre kevés az esély :-( ).
Nézegettem a neten, elég sokféle név alatt "futnak"; dms, document library/repository, stb.
Megfordult a fejemben, hogy esetleg valamilyen tartalom kezelő rendszer (pl.: Drupal) segítségével írok egy sajátot, de szerintem biztosan létezik erre már egy kész megoldás.
A kérdésem az lenne, hogy találkoztatok már ilyen rendszerrel? Ha igen, mik a tapasztalatok, milyet érdemes választani, stb. ?
Előre is köszönök minden választ!
■ Egy olyan (lehetőleg PHP alapú) megoldást keresek, amely képes dokumentumokat online kezelni (másolás, törlés), esetleg szerkeszteni (mondjuk .doc-okat), esetleg keresni, indexelni is képes (ha szótövezni is tudna - magyar nyelven -, teljesen oda lennék, és vissza, bár félek, hogy erre kevés az esély :-( ).
Nézegettem a neten, elég sokféle név alatt "futnak"; dms, document library/repository, stb.
Megfordult a fejemben, hogy esetleg valamilyen tartalom kezelő rendszer (pl.: Drupal) segítségével írok egy sajátot, de szerintem biztosan létezik erre már egy kész megoldás.
A kérdésem az lenne, hogy találkoztatok már ilyen rendszerrel? Ha igen, mik a tapasztalatok, milyet érdemes választani, stb. ?
Előre is köszönök minden választ!
JavaScript futtatása veszélyes az IE szerint
Köszöntök Mindenkit!
Elhatároztam, hogy a passzív oldalak után dinamikus interaktív lapokat is fogok készíteni.
Be is szereztem néhány könyvet (JavaScript, PHP) a könyvtárból.
Már az elején elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e JavaScripteket írni, mert amint beteszem az oldalamba, megnyitáskor máris jelez a böngészőm, hogy ez veszélyes lehet. Ha engedélyezem neki, akkor persze futtatja, de azt nem várhatom el, hogy minden látogató átállítsa emiatt a biztonsági rendszerét, vagy folyton bajlódjon az engedélyezéssel. Egyébként más oldalak megnyitásánál ilyennel még nem találkoztam, amiből arra következtetek, hogy mások már nem használnak az oldalaikhoz JS-eket. Lehet, hogy kiment a divatból? Vagy lehet, hogy létezik valami trükk arra, hogy akadály nélkül fussanak ezek az oldalak, már megnyitáskor is?
Hozzászólásotokat előre is köszönöm.
■ Elhatároztam, hogy a passzív oldalak után dinamikus interaktív lapokat is fogok készíteni.
Be is szereztem néhány könyvet (JavaScript, PHP) a könyvtárból.
Már az elején elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e JavaScripteket írni, mert amint beteszem az oldalamba, megnyitáskor máris jelez a böngészőm, hogy ez veszélyes lehet. Ha engedélyezem neki, akkor persze futtatja, de azt nem várhatom el, hogy minden látogató átállítsa emiatt a biztonsági rendszerét, vagy folyton bajlódjon az engedélyezéssel. Egyébként más oldalak megnyitásánál ilyennel még nem találkoztam, amiből arra következtetek, hogy mások már nem használnak az oldalaikhoz JS-eket. Lehet, hogy kiment a divatból? Vagy lehet, hogy létezik valami trükk arra, hogy akadály nélkül fussanak ezek az oldalak, már megnyitáskor is?
Hozzászólásotokat előre is köszönöm.
május 10
OFF: Haladunk a korral :)
Ma futottam bele egy ilyen figyelmeztetésbe, gondoltam megosztom, ti is mosolyogjatok rajta egy jót:
Figyelem!
Az Ön böngészője nem tartozik az alábbi,***rendszernév*** által támogatott verziók közé:
* Microsoft Internet Explorer 5.5 vagy 6.0 * Mozilla Firefox 1.4-től, 1.9-es verzióig
Amennyiben lehetséges, kérjük, támogatott böngészőt használjon.
A nem támogatott böngészők használata esetén kérjük fokozottan ügyeljen az alábbi korlátozásokra:
* Nem szabad több ablakban, több böngészőlapon párhuzamosan használni a rendszert. * A munka befejezésekor ki kell lépni a rendszerből.
Felhívjuk figyelmét, hogy a nem támogatott böngészőkben egyes funkciók nem, vagy nem megfelelően működnek valamint bizonyos esetekben, a nem támogatott böngésző használata adathibát okozhat a pályázatában.
Múlthéten, még nem figyelmeztettek, ez új fejlesztés lehet :)
■ Figyelem!
Az Ön böngészője nem tartozik az alábbi,***rendszernév*** által támogatott verziók közé:
* Microsoft Internet Explorer 5.5 vagy 6.0 * Mozilla Firefox 1.4-től, 1.9-es verzióig
Amennyiben lehetséges, kérjük, támogatott böngészőt használjon.
A nem támogatott böngészők használata esetén kérjük fokozottan ügyeljen az alábbi korlátozásokra:
* Nem szabad több ablakban, több böngészőlapon párhuzamosan használni a rendszert. * A munka befejezésekor ki kell lépni a rendszerből.
Felhívjuk figyelmét, hogy a nem támogatott böngészőkben egyes funkciók nem, vagy nem megfelelően működnek valamint bizonyos esetekben, a nem támogatott böngésző használata adathibát okozhat a pályázatában.
Múlthéten, még nem figyelmeztettek, ez új fejlesztés lehet :)
Hogyan tudok tarhelyet Limit-alni ?
Hogyan tudok tarhelyet Limit-alni ?
Kulombozo szemelyeknek szeretnek tarhelyet biztositani , valakinek 10 gb valakinek 2 gb tarhelyet !!! Hoggyan tudom ezt megcsinalni ? (Xp, Xampp -ot hasznalok)
■ Kulombozo szemelyeknek szeretnek tarhelyet biztositani , valakinek 10 gb valakinek 2 gb tarhelyet !!! Hoggyan tudom ezt megcsinalni ? (Xp, Xampp -ot hasznalok)
május 9
MySQL - user jogok összegyűjtése
Sziasztok!
A felhasználók jogait egy összekötő táblában tárolom, ami az users és a rights táblákat köti össze, és a neve user_rights.
Az user táblában található adatok alapján megkapom az uid-t, és ezzel lekérdezem az user_rights-ból, hogy a felhasználónak milyen jogai vannak, majd a rights táblából az rid alapján kikeresem, hogy a jogok milyen kategóriákba, és a kategórián belül milyen folyamathoz tartoznak.
A lényeg, hogy a végeredményben az uid-t és a jogokat összegyűjtve szeretném megkapni.
Ez megy is nagyjából az alábbi kóddal:A kimenete valami ilyesmi:Arra lennék kíváncsi, hogy lehetséges e olyan sql-el, hogy az összes jogot összeszedjem valamilyen tömbben, vagy stringben, hogy csak egy mezőt foglaljanak el, mert nekem kicsit zavaró, hogy minden sor elején ott van az uid, meg persze majd az uid-n kívül mást is szeretnék majd még odatenni.
■ A felhasználók jogait egy összekötő táblában tárolom, ami az users és a rights táblákat köti össze, és a neve user_rights.
Az user táblában található adatok alapján megkapom az uid-t, és ezzel lekérdezem az user_rights-ból, hogy a felhasználónak milyen jogai vannak, majd a rights táblából az rid alapján kikeresem, hogy a jogok milyen kategóriákba, és a kategórián belül milyen folyamathoz tartoznak.
A lényeg, hogy a végeredményben az uid-t és a jogokat összegyűjtve szeretném megkapni.
Ez megy is nagyjából az alábbi kóddal:
SELECT user_rights.uid,user_rights.access,rights.controller,rights.action
FROM user_rights INNER JOIN rights
ON user_rights.rid=rights.rid
AND user_rights.uid IN
(SELECT uid FROM users WHERE email='cim##kukac##gmail.com' AND password='blah')
uid | controller | action | access
1 | article | write | 1
1 | article | update | 1
1 | users | read | 1
.
.
.