Archívum - 2009 - Fórum téma
augusztus 22
Képek korlátozása felhasználók szerint
Php - Mysql alapú saját fejlesztésű oldalamon azt szeretném elérni, hogy ha egy felhasználóm bejelentkezés után feltölt egy képet a szerverre, akkor azt a saját fiókjában bármikor megtekinthesse, de más felhasználó ne láthassa, még akkor se ha ugyan azt az url-t beírja a böngészőbe.
Nem tudom hogyan lehet a fájlokat ilyen módon korlátozni, valami ötlet?
■ Nem tudom hogyan lehet a fájlokat ilyen módon korlátozni, valami ötlet?
augusztus 21
Picasa API furcsaság
Sziasztok,
A picasa webalbumokba feltöltött képeket hívok le és a lehívott kisképekre kattintva szeretném megjeleníteni a hozzájuk tartozó normál méretű képet is.
A kisképek lehívása rendben van, de ha a kisképre kattintok, akkor néha nem találja a hozzá tartozó nagy képet. És ami még furcsább, ha a nagykép urljében kitörlök egy karaktert, akkor azonnal megmutatja a képet.
pl:
ezt nem találja így
kép
De ha az utolsó perjel után (a fenti példában a "IMG_0947.JPG" szövegrészből) kitörlök egy karaktert, akkor rögtön látható lesz a kép.
Mitől lehet ez?
Itt lehet próbálgatni.
A segítséget előre is köszönöm.
■ A picasa webalbumokba feltöltött képeket hívok le és a lehívott kisképekre kattintva szeretném megjeleníteni a hozzájuk tartozó normál méretű képet is.
A kisképek lehívása rendben van, de ha a kisképre kattintok, akkor néha nem találja a hozzá tartozó nagy képet. És ami még furcsább, ha a nagykép urljében kitörlök egy karaktert, akkor azonnal megmutatja a képet.
pl:
ezt nem találja így
kép
De ha az utolsó perjel után (a fenti példában a "IMG_0947.JPG" szövegrészből) kitörlök egy karaktert, akkor rögtön látható lesz a kép.
Mitől lehet ez?
Itt lehet próbálgatni.
A segítséget előre is köszönöm.
php post hiba
Hello!
Adott a következő HTML oldal:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>Form</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="feldolgoz.php">
email: <input name="email" type="text"/><br>
<input type="submit" value="Mehet" />
</form>
</body>
</html>
Ez pedig a feldolgoz.php:
<html>
<head></head>
<body>
<?php
if(!empty($_POST['email')){
echo "Ez a postolt adat:".$email;
}
else{
echo "Hiba történt: Nincs postolt adat";
}
?>
</body>
</html>
A probléma pedig a következő: folyamatosan a nincs postolt adat ágra fut rá! Akármit csinálok nem küldi át az adatot a feldolgozó oldalnak! Mellesleg se localhostról nem működik, (win 7-es iis szerver,mysql 5) sem pedig két ingyenes tárhelyről(cjb, extra).Mind a két helyen ugyan az a probléma. Próbálkoztam már "enctype" változtatással is, és gettel is átadni adatokat, de semmi siker. Valakinek van ötlete,hogy mi a hiba?
■ Adott a következő HTML oldal:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>Form</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="feldolgoz.php">
email: <input name="email" type="text"/><br>
<input type="submit" value="Mehet" />
</form>
</body>
</html>
Ez pedig a feldolgoz.php:
<html>
<head></head>
<body>
<?php
if(!empty($_POST['email')){
echo "Ez a postolt adat:".$email;
}
else{
echo "Hiba történt: Nincs postolt adat";
}
?>
</body>
</html>
A probléma pedig a következő: folyamatosan a nincs postolt adat ágra fut rá! Akármit csinálok nem küldi át az adatot a feldolgozó oldalnak! Mellesleg se localhostról nem működik, (win 7-es iis szerver,mysql 5) sem pedig két ingyenes tárhelyről(cjb, extra).Mind a két helyen ugyan az a probléma. Próbálkoztam már "enctype" változtatással is, és gettel is átadni adatokat, de semmi siker. Valakinek van ötlete,hogy mi a hiba?
augusztus 20
blogmark
Sziasztok,
tegnap délelőtt beküldtem egy blogmarkot (egy nicholas zakas írást a web worker-ről) és miután tegnap este se jelent meg, arra gondoltam, hogy lehet nem is küldtem be, csak álmodtam :D. Viszont amikor próbáltam újra beküldeni, akkor a wl jelezte, hogy ezt már duplabe - tehát én - beküldte. Viszont az oldalon nem látom. Annyira nem fontos írás volt (bár érdekes :)), tehát nem reklamálok, csak gondoltam jelzem, hogy valami nem stimmel.
Üdv: Balázs
■ tegnap délelőtt beküldtem egy blogmarkot (egy nicholas zakas írást a web worker-ről) és miután tegnap este se jelent meg, arra gondoltam, hogy lehet nem is küldtem be, csak álmodtam :D. Viszont amikor próbáltam újra beküldeni, akkor a wl jelezte, hogy ezt már duplabe - tehát én - beküldte. Viszont az oldalon nem látom. Annyira nem fontos írás volt (bár érdekes :)), tehát nem reklamálok, csak gondoltam jelzem, hogy valami nem stimmel.
Üdv: Balázs
Wanted: Flash sound recorder
Sziasztok,
keresek olyan beágyazható Flash alkalmazást, ami a Windowsban található sound recorderrel ekvivalens tudással rendelkezik és képes a fölvett hangot valamilyen formában egy szervernek feltölteni (RTMP nem játszik sajnos). Lehetséges-e ezt egyáltalán megvalósítani Flashel?
Köszönöm
János
■ keresek olyan beágyazható Flash alkalmazást, ami a Windowsban található sound recorderrel ekvivalens tudással rendelkezik és képes a fölvett hangot valamilyen formában egy szervernek feltölteni (RTMP nem játszik sajnos). Lehetséges-e ezt egyáltalán megvalósítani Flashel?
Köszönöm
János
augusztus 19
autocomplette backspace probléma ie7 alatt
Sziasztok!
Most kezdtem el ajaxszal foglalkozni, és kapásból belefutottam egy problémába. A progi, egy adatbázisból olvassa ki az elemeket, és van egy textfield, aminek a tartalma a szűrő, lényegében autocomlete, csak nem egészen:). A dolog tökéletesen működik firefox alatt, viszon ie7 alatt, ha backspace-t ütök a textfieldben, akkor az új szöveg nem kerül átadásra. Tud valaki segíteni, hogy mit kell kijavítsak? A javascript fgv-t a onkeyup-pal hívom meg a textfieldben.
Köszi
■ Most kezdtem el ajaxszal foglalkozni, és kapásból belefutottam egy problémába. A progi, egy adatbázisból olvassa ki az elemeket, és van egy textfield, aminek a tartalma a szűrő, lényegében autocomlete, csak nem egészen:). A dolog tökéletesen működik firefox alatt, viszon ie7 alatt, ha backspace-t ütök a textfieldben, akkor az új szöveg nem kerül átadásra. Tud valaki segíteni, hogy mit kell kijavítsak? A javascript fgv-t a onkeyup-pal hívom meg a textfieldben.
Köszi
Ciklusban elmaradó függvényhívások
Sziasztok!
Van egy kódom, ami elvileg egy táblázatot ír ki úgy, hogy az osztály példányok az oszlopok, a sorokat pedig az oszlopKiir() írja ki. Egyébként egy egyenes kieséses rendszert jelenít meg, változó résztvevővel, rosszul.Az oszlopKiir() függvénybe tettem egy kiírást a legelejére, ami megmutatja, hogy valamiért nem minden sorban hívódik meg a függvény. Valamiért minden 2. sorban elhagy valamennyi függvényhívást.
Egész pontosan ezt a kimenetet adja:
o: 0 | s: 1
o: 1 | s: 1
o: 2 | s: 1
o: 3 | s: 1
o: 0 | s: 2
o: 2 | s: 2
o: 3 | s: 2
o: 0 | s: 3
o: 1 | s: 3
o: 2 | s: 3
o: 3 | s: 3
o: 0 | s: 4
o: 3 | s: 4
o: 0 | s: 5
o: 1 | s: 5
o: 2 | s: 5
o: 3 | s: 5
o: 0 | s: 6
o: 0 | s: 7
o: 1 | s: 7
o: 2 | s: 7
o: 3 | s: 7
o: 0 | s: 8
(o oszlop, s sor, jelenlegi adatokkal ($i=3) mindegyikből 4-et kellene, hogy adjon).
Az $i változót is kiírattam, nem változik a futás során.
Ha valakinek van ötlete, hogy miért lehet, azt nagyon megköszönném.
Misi
■ Van egy kódom, ami elvileg egy táblázatot ír ki úgy, hogy az osztály példányok az oszlopok, a sorokat pedig az oszlopKiir() írja ki. Egyébként egy egyenes kieséses rendszert jelenít meg, változó résztvevővel, rosszul.
echo"<table><tr>";
for($k=0;$k<=$i;$k++)
{
echo "<th>$k. oszlop</th>\n";
${"o".$k}=new Oszlop($i,$k);
if($k!=$i) echo"<th>pontok</th><th>eredmény</th>";
}
echo"</tr>";
$hatar=pow(2,$i);
for($sor=1;$sor<=$hatar;$sor++)
{
echo"<tr>\n";
//végigmegy az összes soron
for($oszlop=0;$oszlop<=$i;$oszlop++)
{
${"o".$oszlop}->oszlopKiir($string);
}
echo"\n</tr>\n";
}
echo "</table>";
Egész pontosan ezt a kimenetet adja:
o: 0 | s: 1
o: 1 | s: 1
o: 2 | s: 1
o: 3 | s: 1
o: 0 | s: 2
o: 2 | s: 2
o: 3 | s: 2
o: 0 | s: 3
o: 1 | s: 3
o: 2 | s: 3
o: 3 | s: 3
o: 0 | s: 4
o: 3 | s: 4
o: 0 | s: 5
o: 1 | s: 5
o: 2 | s: 5
o: 3 | s: 5
o: 0 | s: 6
o: 0 | s: 7
o: 1 | s: 7
o: 2 | s: 7
o: 3 | s: 7
o: 0 | s: 8
(o oszlop, s sor, jelenlegi adatokkal ($i=3) mindegyikből 4-et kellene, hogy adjon).
Az $i változót is kiírattam, nem változik a futás során.
Ha valakinek van ötlete, hogy miért lehet, azt nagyon megköszönném.
Misi
augusztus 19
subversion eclipse jelszó és username változtatás
Sziasztok!
Az a helyzet állt elő, hogy egy készülő gxt projektbe anno bekapcsolódtam betanulni, akkor kaptam egy ideiglenes felhasználónevet és jelszavat. Ezzel szépen checkoutoltam is a projekteket, és nézgélődtem :-). Telt az idő, a projekt elkészült, én betanultam (és tanulok) a javaba, és én lettem a belső fenntartó, egyelőre a projekt felügyelőjének neve alatt tevékenykedtem, a régi accountomat törölték. (Szerintem azóta eclipse reinstall is volt, de erre nem vennék mérget). Most, hogy jutottunk egy szusszanásnyi időhöz, kaptam új felhasználónevet, és jelszavat a szerverhez, és itt kezdődtek a gondok!
Tehát, hogy lehet eclipse - svn párossal a régi felhasználónevet és jelszavat megváltoztatni?
Arra jutottam a neten, hogy a ~/.subversion/auth/svn-simple/ könyvtárban plain text ként van tárolva az account. Ránéztem, ott is volt, ám a régi nevem, melyet már a szerveren töröltek! Viszont az svn a projektfelügyelő nevén futott, ugye a verziók (fájlnevek) után az Ő neve szerepel, és ez így oké is. Szóval, hiába törlöm a fájlt, nem történik semmi, nem kér új autentikációt. (kipróbáltam az új workspace -> új chechkout -> új repository, hiába, ott is azonnal checkoutol, kérdés nélkül az ismert névvel) Ám a .subversion könyvtárat mégis használja, mert az svn.ssl.server részről ha kitörlöm a fájlokat, akkor jelzi az update-nél hogy gond van. Teljesen tanácstalan vagyok!
Az oprendszer ubuntu, az eclipse ganymede 3.4.2 verzió
Ötlet?
Köszönöm
Gábor.
■ Az a helyzet állt elő, hogy egy készülő gxt projektbe anno bekapcsolódtam betanulni, akkor kaptam egy ideiglenes felhasználónevet és jelszavat. Ezzel szépen checkoutoltam is a projekteket, és nézgélődtem :-). Telt az idő, a projekt elkészült, én betanultam (és tanulok) a javaba, és én lettem a belső fenntartó, egyelőre a projekt felügyelőjének neve alatt tevékenykedtem, a régi accountomat törölték. (Szerintem azóta eclipse reinstall is volt, de erre nem vennék mérget). Most, hogy jutottunk egy szusszanásnyi időhöz, kaptam új felhasználónevet, és jelszavat a szerverhez, és itt kezdődtek a gondok!
Tehát, hogy lehet eclipse - svn párossal a régi felhasználónevet és jelszavat megváltoztatni?
Arra jutottam a neten, hogy a ~/.subversion/auth/svn-simple/ könyvtárban plain text ként van tárolva az account. Ránéztem, ott is volt, ám a régi nevem, melyet már a szerveren töröltek! Viszont az svn a projektfelügyelő nevén futott, ugye a verziók (fájlnevek) után az Ő neve szerepel, és ez így oké is. Szóval, hiába törlöm a fájlt, nem történik semmi, nem kér új autentikációt. (kipróbáltam az új workspace -> új chechkout -> új repository, hiába, ott is azonnal checkoutol, kérdés nélkül az ismert névvel) Ám a .subversion könyvtárat mégis használja, mert az svn.ssl.server részről ha kitörlöm a fájlokat, akkor jelzi az update-nél hogy gond van. Teljesen tanácstalan vagyok!
Az oprendszer ubuntu, az eclipse ganymede 3.4.2 verzió
Ötlet?
Köszönöm
Gábor.
shtml + rövid webcím
Sziasztok!
Tudom hogy a problémára már jó sok kérdés érkezett, olvastam párat, de nem nagyon sikerült megértenem a dolgot, szóval nem működik, ezért ha lenne valaki olyan kedves hogy egyből a megoldást írná azt nagyon megköszönném.
Egy weblapon SSI kódot használok, ezért a weblap fájljai .shtml kiterjesztésűek.
Azt szeretném elérni, hogy ha pl. van egy index.shtml és egy kapcsolat.shtml lapom, hogy a webcím begépelésére az index.shtml nyitódjon meg (de az URLben ne látszódjon), ezen kívül ha azt írom be hogy domain.hu/kapcsolat, akkor a kapcsolat.shtml nyíljon meg, de domainben csak az előbb leírt sor maradjon.
Tehát ha jól értem azt kellene megvalósítani hogy a .htaccess-t buherálva .html helyett .shtml legyen az alapértelmezett kiterjesztés, valamint hogy rövidítve legyenek a webcímek (viszont ha pl. van egy kep.jpg, akkor a domain.hu/kep-re ne nyissa meg a kep.jpg-t..)
Remélem ez a problémám nem túl nagy kérés, és valaki lesz olyan kedves hogy segít nekem.
■ Tudom hogy a problémára már jó sok kérdés érkezett, olvastam párat, de nem nagyon sikerült megértenem a dolgot, szóval nem működik, ezért ha lenne valaki olyan kedves hogy egyből a megoldást írná azt nagyon megköszönném.
Egy weblapon SSI kódot használok, ezért a weblap fájljai .shtml kiterjesztésűek.
Azt szeretném elérni, hogy ha pl. van egy index.shtml és egy kapcsolat.shtml lapom, hogy a webcím begépelésére az index.shtml nyitódjon meg (de az URLben ne látszódjon), ezen kívül ha azt írom be hogy domain.hu/kapcsolat, akkor a kapcsolat.shtml nyíljon meg, de domainben csak az előbb leírt sor maradjon.
Tehát ha jól értem azt kellene megvalósítani hogy a .htaccess-t buherálva .html helyett .shtml legyen az alapértelmezett kiterjesztés, valamint hogy rövidítve legyenek a webcímek (viszont ha pl. van egy kep.jpg, akkor a domain.hu/kep-re ne nyissa meg a kep.jpg-t..)
Remélem ez a problémám nem túl nagy kérés, és valaki lesz olyan kedves hogy segít nekem.
Szép, felülről beúszó "üzenő csík"
Egyszer, vhol találtam egy leírást, talán jQuery kiegészítés volt, de nem biztos. Ott üzenetek megjelenítésére használták (hiba és rendszer üzenetek), be lehetett állítani, hogy hány ms-ig látszódjon, mi legyen a tartalma és még jól is nézett ki (akárcsak itt ez a tooltip: http://flowplayer.org/tools/tooltip.html )
Tud vki ilyenről (a lényeg, hogy szépen néz ki!) ? Vagy írjam és designe-oljam meg én... Már másfél napja keresem, de úgy látszik nem mentettem el sehova :-/
Egy oldalnál használnám, ahol nem nagyon tudjuk hova tenni a rendszer és hibaüzeneteket, ezért vmi ilyen módszerhez folyamodnánk.
■ Tud vki ilyenről (a lényeg, hogy szépen néz ki!) ? Vagy írjam és designe-oljam meg én... Már másfél napja keresem, de úgy látszik nem mentettem el sehova :-/
Egy oldalnál használnám, ahol nem nagyon tudjuk hova tenni a rendszer és hibaüzeneteket, ezért vmi ilyen módszerhez folyamodnánk.