ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2009 - Fórum téma

augusztus 31

Reguláris kifejezések

whiteman0524 · 2009. Aug. 31. (H), 21.19
Üdv

Csak annyi lenne a problémám, hogy nagyon szeretnék megszerezni egy könyvet egész pontosan ezt : Friedl, Jeffrey E. F.: Reguláris kifejezések mesterfokon. Sok jót olvastam a könyvről és nagyon érdekelne, továbbá már számtalanszor botlottam olyan problémába amit igazán jól csak reguláris kifejezésekkel lehetett volna megoldani de sajnos nem értek hozzá, ezért szeretném megtanulni. Kerestem a Google-ban de sajnos minden egyes helyen azt írják hogy már kifutott, és hogy keressem antikváriumban. Tudom elég "régi" könyv, 2003 - mas de szerintem azóta nem igen változtak ezek a dolgok, szóval nekem tökéletes lenne. Valakinek nincs ötlete hogy honnan lehetne ezt beszerezni ? Vagy ha esetleg tudna a témában hasonló nagyon jó (és hangsúlyozom nagyon jó) könyvet ajánlani akkor azt is szívesen fogadnám. A segítséget előre is kösz. (Jah és tudom hogy vannak online leírások is a témáról de őszintén szólva nem vagyok ezeknek a híve. Nem szeretek monitorról tanulni :) Plusz bocs ha rossz témába tettem a kérdésemet, de máshova se illett volna be igazán...)

Aktivációs hiba

robin97 · 2009. Aug. 31. (H), 17.32
Az a kérdésem van hogy egy oldalór megírtam egy aktivációs scriptet úgy ahogy írták és amikor regisztrálni akartam azt írta ki hogy:

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /disk/raid0/r/o/robinszerogtasa/verify.php on line 42

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /disk/raid0/r/o/robinszerogtasa/verify.php on line 42

Két fáljból áll az egyik register.php:
<html>
<body>
<form action="verify.php" method="post" name="register">
Felhasználónév: <input type="text" name="username" />
Jelszó: <input type="text" name="password" />
Email: <input type="text" name="email" />
<input type="hidden" name="Regisztrálás" value="1"/>
<input type="submit" />
</form>
</body>
</html>

A másik verify.php:
<?php

mysql_connect("sql","ezt most nem írom be","ide most nem íróm be") or die(mysql_error());

mysql_select_db("robinszerogtasa") or die(mysql_error());

if ($_POST['form_submitted'] == '1') {
##User is registering, insert data until we can activate it

$activationKey = mt_rand() . mt_rand() . mt_rand() . mt_rand() . mt_rand();
$username = mysql_real_escape_string($_POST[username]);
$password = mysql_real_escape_string($_POST[password]);

$email = mysql_real_escape_string($_POST[email]);

$sql="INSERT INTO users (username, password, email, activationkey, status) VALUES ('$username', '$password', '$email', '$activationKey', 'verify')";

if (!mysql_query($sql))

{

die('Error: ' .

PHP, MySQL és checkbox

szpistomi · 2009. Aug. 31. (H), 14.25
Hali!

Ismét problémába futottam...
A problémám a checkbox-okkal adódott. Eléggé kezdő szinten állok ezekkel a dolgokkal, de próbálok haladni...
Adott egy adatbázis, benne felhasználók adatai. A felhasználó admin is, ezt az adatbázisban "tinyint" típussal tárolom egy rekordban, NULL vagy 1 értékkel.

Így kellene működnie:
Amikor megnyitom a formot, az kitöltődik a kiválasztott user adataival, köztük checkboxokkal jelölve az adott tagságokat. Ha módosítok valamelyik boxon (kiveszem, azaz törlöm a tagságot, vagy bejelölöm, azaz létrehozom a tagságot), akkor azt a feldolgozó beírja az adatbázisba (a "$bg_admin" változó értékét NULL vagy 1-re állítja).

Ez a form részlete. A lekérdezés, és a többi szöveges mező működik, azt nem írom.

BG Admin: <input type="checkbox" name="bg_admin" value="be" checked="
<?php
if ($adatok['bg_admin'] = 1) {
echo 'yes';
} else {
echo 'no';}
?>"><br><br>
<input type="hidden" name="bg_admin_ki" value="ki">
A rejtett mező elvileg a kikapcsolás miatt kell, azt hiszem ilyesmit olvastam...
Önmagában ez se működik, mert mindenhol bejelöltet ad vissza.

Ez a feldolgozó része, de már az adatok beolvasásánál hibás...

if (isset($_POST['bg_admin']))
$bg_admin= "1";
else
{$_POST['bg_admin_ki'] = "ki";
$bg_admin= "NULL")};
Tudna valaki egy kis segítséget adni a hibajavításhoz, vagy esetleg korrekt kódot? Köszi!

Weblap látogatók kijelzése

tomi255 · 2009. Aug. 31. (H), 13.02
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy valamelyik menüsorban megjelenjen az hogy jelenleg kik tartózkodik az oldalon?Ez fontos lenne tudna valaki segíteni?

augusztus 30

Autojump

stan · 2009. Aug. 30. (V), 16.32
Egy olyan javascriptre lenne szükségem, hogy ha van mondjuk egy bankszámlaszám megadási lehetőség, ahol 3 x 8 számot lehet beírni három egymás utáni input boxba, akkor automatikusan átugorjon az első boxból a másodikba a kurzor, illetve a másodikból a harmadikba, amint beírtam a nyolcadik számot. Találtam is egy ilyen scriptet itt: http://www.htmlcodetutorial.com/forms/index_famsupp_162.html

De sajnos valamiért nem működik, de magán az oldalon sem, ahol ezt leírják. :) Legalábbis nálam, pedig be van kapcsolva a javascript, és nem jövök rá, hogy miért nem működik.

Van valami ötletetek, hogy miért nem működik?

Flash gomb png.-vel

imokli · 2009. Aug. 30. (V), 14.55
Nem tudom volt már e ilyen téma, sajnos nem találtam. A gondom annyi lenne hogy flashben a gombjaim alapból png-fájlok, ezek vannak movie clippé konvertálva. A lényeg a lényeg, az mitől lehet hogy amikor az egérmutatót a gomb legszéléhez finoman mozgatom, az egész gomb elkezd rázkódni mintha 100szor gyorsabban játszaná le az animációját. Segítségeteket előre is köszönöm.

Hírkezelő probléma

peter9228 · 2009. Aug. 30. (V), 13.00
Hello!
Az lenne a problémám, hogy letöltöttem egy Max News newű hírkezelőt és minden működik is. De ha kiteszem a főoldalra ezzel a kóddal: <?php include "MaxNews/index.php"; ?>
akkor kiírja, hogy Szabálysértés történt! Nem távolíthatod el a szerzői jogi hivatkozást! Semmit nem változtattam a kódba. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma? Előre is kösz.

Action Script 3.0 és Flashplayer 10 beállításokkal linkelés

ildi · 2009. Aug. 30. (V), 12.13
Helló! Lenne egy kis problémám!!!
Nem vagyok nagyon jártas a Flashekben. Csináltam egy menüt flashel de nem tudom belinkelni Adobe Flash Cs4-et használok!!(ha ez fontos)

augusztus 29

Segítség kéne egy PHP szkriptben

radioactive12 · 2009. Aug. 29. (Szo), 21.29
Sziasztok!

Tehát abban kéne segítenetek hogy van egy PHP scriptem amivel MySQL-ből veszek ki adatokat.

A MySQL táblába 2 mező van.
Az egyik mező a cim a másik az hogy tartalom.

Azt akarom hogy a PHP script a cim-et h1-ben irja ki és a tartalmat pedig rendesen!!

Itt van a PHP script:

<?php

include 'conf.php';

$eredmeny = mysql_query( "SELECT * FROM page WHERE id='$id'");
$sorok_szama = mysql_num_rows( $eredmeny );
while ( $egy_sor = mysql_fetch_row( $eredmeny ) )
{
foreach ( $egy_sor as $cim )
echo "$cim <br><br>";
}

if ($sorok_szama == 0){ echo "A kért oldal nem található!"; return;}

?>

offsetHeight és offsetWidth

whiteman0524 · 2009. Aug. 29. (Szo), 21.25
Üdv mindenkinek!

Van egy nagyon idegesítő problémám. Szóval csináltam magamnak kis lenyíló listákat JavaScript-tel. Olyanokat mint a HTML <select> eleme, de azért nem azzal mert az nem tetszett nekem.(Tudom hogy CSS-sel lehet alakítani azt is, de az se volt jó megoldás) Szóval alapvetően vannak gombjaim, melyekre kattintva előugranak ezek a listák. Ezeket a listákat előre beszúrtam a HTML dokumentumba csak a display értéküket CSS-ben "none" -ra állítottam ezért nem látszanak. A script azt csinálja, hogy megkeresi az x és y koordinátát ahonnan a lista gombja kezdődik és ahhoz viszonyítva (alatta) jeleníti meg a listát.(Ez azért jó, mert a gombokat akárhova áthelyezhetem a listák "követni fogják" őket). Nah ez volt a bemelegítő csak hogy tisztában legyen mindenki hogy miért kell nekem az ami kéne :-)

Szóval ezek a listák ugye position: absulute; - helyzetmegadásúak, hogy takarják az alattuk levő tartalmat. Egyébként hibátlanul működnek, ezekkel nincs baj. Viszont én szeretnék alájuk "árnyékot" is, hogy jobban nézzenek ki :-) És ezzel van a bajom. A listáimnak nincsen megadva a magasságuk és a szélességük, hanem csak akkorák amekkora a tartalmuk. Így ha azt megváltoztatom nem kell ezekkel az értékekkel bajlódnom. Az árnyékot úgy képzeltem el, hogy egy <div id='lista_arnyek'></div> elemmel valósítom meg, aminek a helyzete szintén position: absolute; lesz, és z-index értéke 1 -el kisebb lesz a listákénél, mivel alájuk kéne kerülnie. (és mondjuk szürke színű lesz de ez most lényegtelen) Idáig minden működik is, csak az a baj hogy a magasságát és a szélességét nem tudom hozzáigazítani a listák dinamikus magasságához és szélességéhez. Tudom hogy van az object.offsetHeight és offsetWidth tulajdonság de ezek sajnos 0 -át adnak vissza mikor lekérdezem velük a lista magasságát és szélességét, és azt nem értem hogy miért ? Ha valaki tudja a megoldást akkor szivesen várom, és a segítséget előre is köszönöm :-) (meg bocs a hosszú problémáért :D )