ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 5, 2009 - Fórum téma

CSS hiba: Float-olt Flash mellett Számozott Lista

Eirun · 2009. Szep. 5. (Szo), 16.05
Üdv mindenkinek!

Kellemetlen CSS hibába botlottam egy weboldal fejlesztése közben, és nem találtam rá neten magyarázatot. :(

Valamiért IE alatt és Firefox alatt is a flash thumbnail mindig betakar a lista sorszámozásába, viszont szeretném a sorszámokat kiemelve hagyni. Azt szeretném, hogy a szöveggel egyvonalban kezdje a listát is, és onnan tolja még beljebb.

Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!

Készletkövetés, termék költségének kiszámo

Barkóczi Roland · 2009. Szep. 5. (Szo), 11.02
Sziasztok!

Az alábbi problémával fordulok Hozzátok, hogy ti hogy oldanátok meg a feladatot, mert lehet, hogy az én elképzelésem rossz.

A feladat az, hogy van egy gép, amibe n különböző fajtájú nyersanyag tölthető, ezekből a nyersanyagokból a gép különböző termékeket állít elő.

A nyersanyag inputot egy táblában tárolom, aminek a szerkezete:
id | nyersanyag_id | betoltes_datuma | betoltott_mennyiseg | egysegar

Van egy másik tábla, ami tárolja, hogy egy termék milyen és mennyi nyersanyagból áll össze. A termék eladási ára szintén le van tárolva egy táblában, mégpedig úgy, hogy dátumhoz van kötve, azaz pl.: 2009.01.01 után 2100 Ft, 2009.04.01 után pedig 2200 Ft, stb.

A gépből kijövő késztermékeket egy output táblában rögzítem:
id | termek_id | datum | kivett_mennyiseg
(A kivett mennyiség a kivételt meglező mennyiséghez képest van számolva). Ezáltal ragyogóan ki tudom számítani a bevételt.

Viszont a ráfordítások számítása már macerásabb, mert eladáskor nem tudom megmondani, hogy az adott termék összetevői közül melyiknek mennyi az ára, mert betölthetnek A nyersanyagból olyat is ami 2000 forintért vettek, meg olyat is amit 2100 forintba került.
Namost a problémám a következő:
Hogyan lehetne a leghatékonyabban kiszámítani az egyes eladott termékek összetevőinek a költségét? Esetleg ti milyen más adatmodellt használnátok?

Üdv: Roland
 

.htaccess rewriterule, de rewritecond bizonyos fájl típusokra

killroy · 2009. Szep. 5. (Szo), 09.22
Sziasztok!

Apache2 szerveren dolgozom + Ubuntu op rendszer. Felhasználó barát url-eket szeretnék létrehozni, úgy, hogy htaccess-be mindent átírányítok az index.php-re és itt egy osztállyal lekezelem az URI-kat de ez most annyira nem is fontos, tehát:

RewriteRule ^(.*)$ index.php

ez működik is, ezzel már elértem azt hogy a domain.hu/valami/megvalami-re ne könyvtárakat keressen hanem ugyanúgy jelenjen meg az index.php, én pedig a /valami/megvalami URI-t szépen feldolgozom.

A problémám az hogy megadtam kivétel kezelést css fájlokra, hogy ha azt szeretné elérni az oldal akkor ebben az esetben ne az index.php-ra dobja át hanem valóban keresse meg ezt a css fájlt a megadott elérési útvonalon és töltse be.

A kivétel kezelésem így néz ki:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(.*)css/layout.css$

természetesen a .htaccess-ben a cond előbb van mint a rule.

Ez URI nélkül működik is de ha a domain után megadok valami URI-t, pl.: /valami/megvalami/ akkor már nem tölti be a css-t.

Valószínűleg a szintaxis rossz a cond esetében, illetve nem rossz csak nem egészen megfelelő. :) Valaki le tudná írni nekem hogy ilyenkor mi a tuti cond-os sor? Előre is köszönöm!
 

Visszalépés AJAX-os oldalra - hogyan célszerű?

tisch.david · 2009. Szep. 5. (Szo), 00.23
Sziasztok!

Egy webáruházban pl. a kereső oldal AJAX-szal töltődik be. Egy talált termékre kattintva a termék oldalára jutunk, majd innen kéne visszanavigálni oda, ahonnan érkeztünk. Van erre valamilyen megoldás azon kívül, hogy a termékoldal megkap minden paramétert ahhoz, hogy visszalépési igény esetén az előző oldalt újra lehessen generálni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv:
Dávid