ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 17, 2009 - Fórum téma

Teljes html oldal behúzása egy div-be

SargaRigo · 2009. Szep. 17. (Cs), 23.22
Üdv!

Adott a most készülő oldalam, amihez szeretnék hozzácsatolni egy külső fórumot.
Az oldal címe:perseus1.fw.hu, míg a fórumé: ez.
Abban kérem a segítségeteket, hogy miként lehetne egy "frame" jellegű megoldást összehozni erre?
Ha nem egyértelmű hogy mi a gondom, akkor csak kattints az oldalamon a fórum gombra, és rögtön látni fogod :)

A segítséget előre is köszönöm!

u.i: Nem vagyok nagy webfejlesztő, igazából a tartalmára koncentrálnék, csak ehhez kellene egy működő felület is..

Krisz
 

tabindex

zsozsinnyo · 2009. Szep. 17. (Cs), 21.34
Sziasztok!

Lehet, hogy user kérdés, de egyenlőre nem találtam rá megoldást. Miért nem müködik a tabindex egy select-nél? Ha nem tabindex-el, akkor hogy kell megoldani?

Köszi
 

Default RewriteRule

darklight9 · 2009. Szep. 17. (Cs), 18.20
Helló, van egy félig működő kódom. Amit el akarok érni, hogy az előre beállított oldalak elérhetőek legyenek (ez OK), de azon kívül ugorjon egy standard oldalra (evvel van probléma). A következő kód az utolsó (problémás) sor elrejtése miatt működik:

RewriteBase /

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on

#ErrorDocument 403 /stand/stand/stand
#ErrorDocument 404 /stand/stand/stand

#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}  -U

RewriteRule ^script/(.*)/?$ /script/$1 [L]
RewriteRule ^style/(.*)/?$  /style/$1 [L]

RewriteRule ^admin/?$       /admin.php [L]
RewriteRule ^admin/(.+)/?$  /admin.php?p=$1 [L]

RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)/?$   /index.php?l=$1&t=$2&p=$3 [L]


#RewriteRule ^.*$           /stand/stand/stand [R,L]


Ha kiveszem a kommentet, "átirányítási hurok" jelzést kapok FireFox-tól, ha az Redirect R-jét is kiveszem (tehát csak [L] -t hagyok), akkor meg Internal Server Error-t kapok Apache-tól.

Kérlek, segítsetek megoldani a problémát, már ez a 4. fórum ahova írok, mert eddig napok óta nem kaptam választ az előző fórumokról (gondolom nem kompetensek), és fontos lenne, hogy megoldódjon!

Előre is Köszönöm a Válaszokat!!!
Üdv, DarkLight
 

Szűrő készítése (hogy optimalizáljak?)

TIV · 2009. Szep. 17. (Cs), 15.16
Sziasztok!

Van egy jó kis feladatom, de mielőtt nekiesnék próbálkozni, gondoltam beírok, mert úgyis akad egy két segítő cimbora, aki jártas ezen a téren. Szóval szűrő. A példa kedvéért motorokkal és alkatrészekkel fogom magyarázni a dolgot.

van három táblám, motorok, alkatreszek, alkatreszkategoriak
motorok: ahány sor annyi motor, gyártóval, modellel, cm3vel
alkatreszek: ahány sor annyi alkatrész, alkatrésznévvel és hogy melyik fő és alkategóriába tartozik (mármint azok id-je)
alkatreszkategoriak: a kategórianevek

Az alkatreszek és alkatreszkategoriak táblát nem kellene piszkálnom, mert régóta működik így, más is csatlakozik hozzá stb. A kategóriák id-je sajnos változik amikor újat adnak hozzá vagy törölnek. Ami fix, az az alkatrészek id-je! Bármi történjék, egy alkatrész id-je sosem változik, ha törlik, akkor nem kerül a helyére semmi.

Namost... a felhasználó kiválaszthatná a motor márkát, modelt, cm3-t, ezekkel szűkíthetne. de nem lenne kötelező minden kiválasztani-a, tehát elég lenne a márkát, és az oldalon már is csak azok a termékeke szerepelnének, amik az adott motorhoz jók. a gond az, ha csak pl. a márkát választja ki. Az APRILIA motorból vagy 160 féle van. Hogyan kapcsolnátok össze a motorokat és az alkatrészeiket?

ELSŐ HÜLYE GONDOLATOM
Gondoltam arra, hogy minden motorhoz megadom az alkatrész id-ket... belenyomom az egyik mezőbe tömbként (serialize), kiolvasom php-val őket, egybegyúrom és kiszűröm h 1 alkatrész csak többször forduljon elő. (1 alkatrész több motorhoz is tartozhat) Mondjuk így lenne 400 alkatrész. Ezután neki kellene ezzel ugranom az alkatreszek táblának, hogy megszerezzem a kategória ID-ket, hogy aztán elmehessek az alkatreszkategoria táblába a nevekért, amikből aztán a lapon a menüket csinálom. Jajjaj!

MÁSODIK HÜLYE GONDOLATOM
Mi lenne csinálnék egy közbülső táblát, amiben motorid-k és alkatrészid-k lennének párokban.

Oracle és a '0.'-tal kezdődő számok

Chaar-Lee · 2009. Szep. 17. (Cs), 13.17
Nem tudom más is belefutott-e már ebbe a problémába, de az Oracle a -1 és 1 közötti számokat úgy adja vissza, hogy a 0-át lecsapja az elejéről azaz a 0.32 helyett azt kapom vissza, hogy .32. A megrendelőnél ez kivágja a biztosítékot, ő mindenképp látni szeretné azt a nullát is.
A problémám az, hogy nem egy tábla egy attributumát éritni ez a probléma, hanem legalább 50 táblát. Valahogy adatbázis oldalon szeretném ezt megoldani, és nem a rengeteg SQL lekérdezést átheggeszteni, illetve azt se tartom szerencsés megoldásnak, hogy a lekérdezés eredményeivel mielőtt foglalkozni kezdenék lefuttatok rajtuk egy függvényt, ami átalakítja a helytelen értékeket. Szóval valaki tudja mit kell állítani Oracle-nél, hogy ne legyen ez probléma?
 

Php - ORM rendszerek

inf3rno · 2009. Szep. 17. (Cs), 04.06
Sziasztok!

Érdekelne, hogy ORM redszerekkel kapcsolatban kinek milyen tapasztalatai vannak?
Ez az a része a dolgoknak, amit nagyon nem szeretnék saját kezűleg megírni. :-) Én egyelőre a doctrinet kezdtem el nézegetni, és elég szimpatikus a megközelítésük.
 

Php konfig fájlok

inf3rno · 2009. Szep. 17. (Cs), 02.40
Sziasztok!

Azon agyalok éppen, hogy a gyakorlatban mi haszna van a konfig fájloknak.
Konkrétan példának az adatbázis eléréseket vettem.

Ha mondjuk csinálok egy alap osztályt, ami képes lekérni az adatbázisból:

class DataAccess
{
	protected $dsn;
	protected $password;
	.
	.
	.
	protected function query($sql)
	{
		...
	}
}

aztán azt kiterjesztem,

class MyDataAccess extends DataAccess
{
	protected $dsn='mysql://root@localhost/mydata';
	protected $password='Test789Xyz';
	
	public function getSomeInfo()
	{
		return $this->query('...');
	}
	.
	.
	.
}
akkor szerintem teljesen felesleges kigyűjteni külön fájlba az accountot, ami az adott osztályhoz tartozik.
Ha meg mondjuk több osztály van azonos beállításokkal, akkor azokat egy azonos osztályból kell származtatni, és ennyi. Szerintem egy nagyon picivel lesz csak bonyolultabb így megtalálni a jelszavakat.

Ti mit mondtok?