Archívum - Ápr 8, 2009 - Fórum téma
Mappa listázása PHPvel
Hello!
Abban szeretném a segitségeteket kérni hogy van egy mappa listázó scriptem aminél txt-be elvannak tárolva hogy weben mi legyen a link neve, de valamiért nem akar még müködni.
index.php:
<?php
$adat=file("valami.txt");
$kulcs=array();
foreach($adat as $sor)
{
$r=explode(",",$sor);
$kulcs[$r[0]]=$r[1];
}
?>
<?php
$dir = "./auto";
$dh = opendir($dir);
while (false !== ($filename = readdir($dh))) {
if (!is_dir($dir."/".$filename)) {
echo "<a href=".$dir."/".$filename.">".$adat[$filename]."</a><br>";
}
}
?>
Valami.txt:
auto.jpg,Autózás
car.bmp,Autók
Ez a két fájl benne is van az auto mappába. Előre is köszi: Norbi
■ Abban szeretném a segitségeteket kérni hogy van egy mappa listázó scriptem aminél txt-be elvannak tárolva hogy weben mi legyen a link neve, de valamiért nem akar még müködni.
index.php:
<?php
$adat=file("valami.txt");
$kulcs=array();
foreach($adat as $sor)
{
$r=explode(",",$sor);
$kulcs[$r[0]]=$r[1];
}
?>
<?php
$dir = "./auto";
$dh = opendir($dir);
while (false !== ($filename = readdir($dh))) {
if (!is_dir($dir."/".$filename)) {
echo "<a href=".$dir."/".$filename.">".$adat[$filename]."</a><br>";
}
}
?>
Valami.txt:
auto.jpg,Autózás
car.bmp,Autók
Ez a két fájl benne is van az auto mappába. Előre is köszi: Norbi
ie6 figyelmeztető
üdv mindenkinek!
egy olyan megoldást szeretnék (szkriptet), amit már több oldalon is láttam, hogy ha ie6-tal nézzük az oldalt, akkor előjön egy figyelmeztetés, hogy frissítsük a böngészőnket egy frissebb verzióra. (hasonlóra gondoltam, mint ami a videosmart.hu oldalon van)
remélem tudtok segíteni!
előre is köszönöm!
■ egy olyan megoldást szeretnék (szkriptet), amit már több oldalon is láttam, hogy ha ie6-tal nézzük az oldalt, akkor előjön egy figyelmeztetés, hogy frissítsük a böngészőnket egy frissebb verzióra. (hasonlóra gondoltam, mint ami a videosmart.hu oldalon van)
remélem tudtok segíteni!
előre is köszönöm!
php --> pdf
Sziasztok, - php -ből generálom a pdf dokumentumot, s időnként nem jelenik meg, az Acrobat Reader azt írja ki, hogy a fájl sérült, s nem sikerült megjavítani. De van amikor tökéletesen müködik...
Mintha többször fordult volna elő ha sok oldalt akarok megjeleníteni.
Mintha többször fordult volna elő ha sok oldalt akarok megjeleníteni.
PHP PERL PECL extension
Sziasztok,
PERL-t kene futtatnom phpbol, talatam is ra egy kiraly pecl extensiont, viszont a galad nem hajlando elindulni. Debian Lenny az oprendszer, sima php5 a debian repobol. Php error log:
Mikor kezzel probalom forgatni, akkor ez tunik fel:
Talan nem lenne problema, ha talalna ilyet, nem? :)
Google nem nagyon tudott segiteni.
Hasznal valaki ilyesmit? Valami otlet esetleg?
Koszi,
efpe
■ PERL-t kene futtatnom phpbol, talatam is ra egy kiraly pecl extensiont, viszont a galad nem hajlando elindulni. Debian Lenny az oprendszer, sima php5 a debian repobol. Php error log:
[07-Apr-2009 15:51:04] PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php5/20060613+lfs/perl.so' - /usr/lib/php5/20060613+lfs/perl.so: undefined symbol: boot_DynaLoader in Unknown on line 0
Mikor kezzel probalom forgatni, akkor ez tunik fel:
checking for perl support... yes, shared
Note (probably harmless): No library found for -lperl
Note (probably harmless): No library found for -lperl
Talan nem lenne problema, ha talalna ilyet, nem? :)
Google nem nagyon tudott segiteni.
Hasznal valaki ilyesmit? Valami otlet esetleg?
Koszi,
efpe
Beágyazott képekkel mail küldés
Üdvözlet mindenkinek!
Szeretnék egy képekkel tarkított HTML válaszlevél-küldőt készíteni PHP alatt. Egyszerű HTML-t már most is kezel, de arra lenne szükségem, hogy csatolt képekkel küldje a levelet, mert különben a legtöbb levelező nem tölti be őket, tekintve, hogy külső oldalra mutatnak.
Szeretnék egy képekkel tarkított HTML válaszlevél-küldőt készíteni PHP alatt. Egyszerű HTML-t már most is kezel, de arra lenne szükségem, hogy csatolt képekkel küldje a levelet, mert különben a legtöbb levelező nem tölti be őket, tekintve, hogy külső oldalra mutatnak.
Awstats
Megpróbálom beállítani az awstats úgy hogy mind a www.domain.hu esetére mint a www nélkül is működjön... Eddig kevés sikerrel. Nem csináltam a statisztikának külön aldomaint és nem is szeretném, hanem minden domain/stats/ ként működjön. www nélkül jól működik. Túl téve magam azon a traumán hogy nem lehet DirectoryIndex-et a cgi-bin könyvtárnak megadni és csak a fájlnév beírására reagál tehát /stats/awstats.pl (ezt köztes megoldásként úgy kezeltem hogy magát az awstats.pl-t adtam meg aliasként, de itt is van egy bökkenő ha /stats - / nélkül akkor megint nem működik) az awstats.www.domain.hu.conf fájlokat egyáltalán nem olvassa be :(. Teljesen elakad... Megáll
Megpróbáltam mod_rewrite-ttal de semmi reakció :(
RewriteEngine on
RewriteRule ^www\.(.*)\.hu/stats/*(.*)$ $1.hu/stats/$2 [R=301,L]
Tudna valaki segíteni?...
Előre is millió köszönet!
■ Megpróbáltam mod_rewrite-ttal de semmi reakció :(
RewriteEngine on
RewriteRule ^www\.(.*)\.hu/stats/*(.*)$ $1.hu/stats/$2 [R=301,L]
Tudna valaki segíteni?...
Előre is millió köszönet!
Szindikált tartalom
Sziasztok,
Arról tud-e esetleg valaki, hogy egy olyan oldal, aminek az anonymous tartalmai 80%-ban szindikáltak mennyire kiszolgáltatottak a keresőmotorok duplikált tartalomszűrésének? Lehet-e egy aggregált hírekből álló oldalt üzemeltetni úgy hogy a keresőmotorok ne büntessék (nagyon) az oldalt? Ha igen, akkor ez hogyan is oldható meg?
Előre is köszi!
■ Arról tud-e esetleg valaki, hogy egy olyan oldal, aminek az anonymous tartalmai 80%-ban szindikáltak mennyire kiszolgáltatottak a keresőmotorok duplikált tartalomszűrésének? Lehet-e egy aggregált hírekből álló oldalt üzemeltetni úgy hogy a keresőmotorok ne büntessék (nagyon) az oldalt? Ha igen, akkor ez hogyan is oldható meg?
Előre is köszi!