ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 3, 2009 - Fórum téma

Safari JavaScript hibákat dob

reteses · 2009. Ápr. 3. (P), 15.36
Sziasztok.

Szeretném egy profi iPhonoe-s segítségét kérni.
Adott egy T-Mobile-s előfizetéssel rendelkező iphone és van egy számítógép amihez van csatlakoztatva egy Vivotek 7132-s ip kamera.A kamera tudja a webböngészőn keresztül a 3gps telefonnal történő megfigyelést.
Minden rendben is lenne, számítógépről sikerül belépni és jól megy a dolog.iPhone-rol is be lehet lépni de csak állóképet kapok.A Safari folyamatosan 7 hibakódot dob ki Java hibával.Esetleg valakinek valami ötleted, hogy működjön a dolog?

Ezeket írja ki.

HTML Hiba a következő sorba 13
http://80.98.192.142:1100/main.html
Unmatched </head>encountered.ignoring tag.

HTML Hiba a következő sorba 14
http://80.98.192.142:1100/main.html
Extra<body> encountered.
Migrating attributes back to the original<body>element and ignoring



HTML Hiba a következő sorba 22
http://80.98.192.142:1100/main.html
Unmatched </head encountered. ignoring tag.


HTML Hiba a következő sorba 24
Extra<body> encountered.
Migrating attributes back to the original<body>element and ignoring


HTML Hiba a következő sorba 56
<form>cannot act as a container inside<tr>table. The children of the <form>…….


JavaScript Hiba a következő sorba 22
http://80.98.192.142:1100/main.html
TypeError: Undefined value

JavaScript Hiba a következő sorba 31
http://80.98.192.142:1100/main.html
TypeError: Undefined value


Előre is köszönöm. Tisztelettel reteses
 

Cake Php kérdések

Ustak · 2009. Ápr. 3. (P), 15.08
Üdv!

Arra az elhatározásra jutottam, hogy jó lenne kipróbálni és megszeretni valamely php framework-ot. Gyors kutakodás végeredményeként felmerültek a CodeIgniter valamint a CakePHP. Mivel a CakePHP példái között jQuery-s példák is voltak, és én jQuery fan vagyok, ezért e mellet döntöttem.
Ám pár kérdés kikristályosodott már az első tutorial közepette:
  • A ...calling undefined function mysql_connect... hibaüzenetet kaptam. Gyorsan után is néztem, hogy a CakePhp php-cli-t használ, melyben engedélyezni kell a mysql extensiont. Mivel piciny ubuntu szerveremen "csak" a php5 volt fent, gyorsan fel is raktam a php5-cli-t és minden normálisan működött. Ám kérdésem: Ez triviális dolog webszerver szolgáltatóknál, hogy fent van mind a két fajta php, és engedélyezve a megfelelő extensionok? Tehát ha itthon megcsinálom az oldalam, akkor számíthatok rá hogy a www.oldal.hu-n is fog működni?
  • Másik a mod_rewrite. Azt írja, a cookbook, hogy megfelelő könyvtárra az AllowOverride All beállítást kell alkalmazni, melyet a httpd.conf -file ban találok. És fel is hívja rá a figyelmemet hogy a "megfelelő httpd.conf -ot állítsam be!" No, én találtam egyet az /etc/apache2 könyvtárban, mely üres. Ez normális? Esetleg egy példát tudnátok ide írni, hogy mit írjak oda, ha a /var/www a cakephp helye?
    És mint az előzőeknél is, számíthatok arra, hogy ezt egy "nagy" szolgáltatónál is meg tudom tenni, vagy nem érdemes vele foglalkozni, válasszam inkább a másik utat (configure::write.blablabla)

Vagy válasszam inkább a CodeIgniter-t? (Mintha ott nem lettek volna ilyen gondok).
Köszönöm a válaszokat!
Gábor
 

Google Api kapcsolódási hiba - keresőhöz

cworek · 2009. Ápr. 3. (P), 12.11
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy mi módon lehet php5-tel kapcsolódni a google keresőjéhez? Amit megtettem s kipróbáltam:

Regisztráltam egy kulcsot
Letöltöttem pár ingyenes scriptet, és kipróbáltam; mindenhol a következő hibát dobja:

Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [WSDL] SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn't find <definitions> in 'http://api.google.com/search/beta2' in C:\www\google\gs.php:40 Stack trace: #0 C:\www\google\gs.php(40): SoapClient->SoapClient('http://api.goog...') #1 {main} thrown in C:\www\google\gs.php on line 40

maga a kód, ahol megakad a dolog csupán ennyi:

$client = new soapclient("http://api.google.com/search/beta2");        
Mindegy, hogy a php5 maga kapcsolódik vagy a nusoap.php-t használom (a php5-höz készített verzót), mindíg ezt a hibát kapom.

Az is mindegy, hogy honnan: az API kulcshoz kapcsolódó domain-ról, vagy itthonról; de persze itt még persze a kulcs nem is került elküldésre...

Köszönöm!