ugrás a tartalomhoz

ie6 figyelmeztető

abraham · 2009. Ápr. 8. (Sze), 17.47
üdv mindenkinek!

egy olyan megoldást szeretnék (szkriptet), amit már több oldalon is láttam, hogy ha ie6-tal nézzük az oldalt, akkor előjön egy figyelmeztetés, hogy frissítsük a böngészőnket egy frissebb verzióra. (hasonlóra gondoltam, mint ami a videosmart.hu oldalon van)

remélem tudtok segíteni!

előre is köszönöm!
 
1

forrás

gex · 2009. Ápr. 8. (Sze), 17.59
nézz bele a forrásába, nem nehéz kitalálni hogy hogyan működik.
2

kereső?

eashlon · 2009. Ápr. 8. (Sze), 20.09
próbáltad beírni akár ide a weblaboros keresőbe, h ie6? ;)
szerintem az első néhányban biztos megtalálod konkrétan amit keresel.

Én pl a css-es endifes megoldást választottam, szerintem jópofa, és js nélkül is kerek.
3

hátrány

gex · 2009. Ápr. 9. (Cs), 09.40
hátránya, hogy a html elején van egy szöveg amit az ie6-tal böngészőkön kívül a keresők is látnak. ezzel becsaphatod a keresőkből érkezőket. sok hülyeségre tudnak az emberek rákeresni. ezen kívül a felesleges adatok letöltését is említhetném, a kérdező által linkelt oldalon 2k extra adat jön le minden újabb oldallal.

szerintem tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés ha conditional commenttel (gondolom te is ezt értetted az "endifes megoldás" alatt) linkelünk egy js fájlra, ami elintézi a szöveg beillesztését.
4

jogos

eashlon · 2009. Ápr. 11. (Szo), 10.10
van igazság abban amit mondasz :) az biztos, h nagy isten állatkertje... mondjuk ha valaki keresőből jön - és ilyen maflaságokat keres - akkor biztos hamar rájön, h nem jó helyen jár.

Igen conditional commentre gondoltam. Megnéztem a videosmartost, hát az eléggé durva. Én öszzviszz egy fél soros szöveget, és egyszem linket raktam be az oldal tetejére. Szerintem ez nm fog több K extra adatot generálni minden letöltéskor :) Elviselhető kompromisszumnak tűnt, nekem elég volt így is.
Sőt kaptam visszajelzést, h ez volt az utolsó döfés, és kijárta a srác, h cseréljék le a win2k-s gépet vmi újabbra, és rakatott rá firefoxot. Azt írta, h mostmár érti az ie "látványosan javul a böngészési élmény" gyönyörteljes mondatait...