ugrás a tartalomhoz

Szindikált tartalom

tolmi · 2009. Ápr. 8. (Sze), 08.32
Sziasztok,

Arról tud-e esetleg valaki, hogy egy olyan oldal, aminek az anonymous tartalmai 80%-ban szindikáltak mennyire kiszolgáltatottak a keresőmotorok duplikált tartalomszűrésének? Lehet-e egy aggregált hírekből álló oldalt üzemeltetni úgy hogy a keresőmotorok ne büntessék (nagyon) az oldalt? Ha igen, akkor ez hogyan is oldható meg?

Előre is köszi!
 
1

Meg lehet jelölni az elsődleges tartalmat

Török Gábor · 2009. Ápr. 8. (Sze), 10.09
Meg lehet jelölni az elsődleges tartalmat. Ezt elsősorban site-on belüli duplikációkra találták ki, de a formátum megengedi, hogy külső forrást jelölj meg.
2

a formátum engedi és a google?

gex · 2009. Ápr. 8. (Sze), 10.19
Can this link tag be used to suggest a canonical URL on a completely different domain?

No. To migrate to a completely different domain, permanent (301) redirects are more appropriate. Google currently will take canonicalization suggestions into account across subdomains (or within a domain), but not across domains. So site owners can suggest www.example.com vs. example.com vs. help.example.com, but not example.com vs. example-widgets.com.
3

Csak ugyanarról a doménről

Török Gábor · 2009. Ápr. 8. (Sze), 11.32
Igaz, bocs, tényleg csak ugyanarról a doménről engedik.
4

Ez meglehetősen érdekes a web

tolmi · 2009. Ápr. 8. (Sze), 14.29
Ez meglehetősen érdekes a web világában, ahol a szindikált tartalom nemcsak hogy megtűrt, de egyenesen támogatott. :) Lásd mashupok.
5

Káros hatás

janoszen · 2009. Ápr. 8. (Sze), 22.11
Láttam egyszer egy blogbejegyzést, hogy valakinek az oldalát úgy nyomták le Google-ban, hogy lemásolták millió helyre a tartalmat. Úgy védekezett ellene, hogy ismeretlen botoknak noindex,nofollow taggel szolgálta ki, csak az általa ismert keresőknek szolgálta ki rendesen.