ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 4, 2008 - Fórum téma

MediaWiki + SimpleFeed kiegészítő

NetBandita · 2008. Aug. 4. (H), 18.49
Sziasztok!

Hálás lennék a segítségetekért, mert már lassan egy egész napot áldoztam arra, hogy kezdjek valami a hibával, de nem jutottam semmire. Előrebocsátom, hogy nem értek a PHP-hez, de nem is idegenkedek ettől. Remélem, van köztetek olyasvalaki, aki járatos ebben a wikiben (v1.12).

Tehát a probléma: Installáltam a SimpleFeed RSS olvasó kiegészítőt, melyről bővebben itt lehet olvasni. Külön felhívnám a figyelmeteket az itt elérhető simplepie.inc fájlra, melynek még komoly szerepe lesz a későbbiekben.

Annak rendje és módja szerint installáltam a kiegészítőt, de az oldalon, amire elhelyeztem az olvasót, sajnos a PHP hibaüzeneteitől omlott össze. A következő hibaüzeneteket adta ki:
Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 551 in /home/hardcore/www/jogilexikon/extensions/simplepie.inc on line 12967

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 497 in /home/hardcore/www/jogilexikon/extensions/simplepie.inc on line 13055

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 497 in /home/hardcore/www/jogilexikon/extensions/simplepie.inc on line 13121
Ami ennek ellenérő furcsa, hogy a kiegészítő működik - eme hibáját leszámítva - problémamentesen.

Adalékkén bemásolom azokat, amire a hibaüzenetek hivatkoznak.

offset 497-es sor
/**
	 * @var string Cache location (relative to executing script) /* ez itt a 497-es */
	 * @see SimplePie::set_cache_location() 
	 * @access private
	 */
	var $cache_location = './cache';
offset 551-es sor
[colorer=php]/**
* @var string Class used for parsing feeds

RSS - legfrissebb elemek betöltése PHP+MySQL-lel

cs.m · 2008. Aug. 4. (H), 12.26
Keresgettem erre a témakörre, de valahogy nem találtam meg a megfelelő megoldást.
Arról lenne szó, hogy egy oldalnak 3 RSS feedje van, 3 különböző témakörre. Egy nagyon egyszerű megoldásban úgy oldottam meg, hogy mindenhol a legújabb 12 elemet kilistázza az adatbázisból, ez így rendben is volt egy darabig, viszont a megrendelő most azt kéri, hogy csak az újakat jelenítse meg a rendszer. Namostugyebár az "új" fogalma relatív, tehát egyrészt lehet úgy értelmezni, hogy egy adott dátum utáni beírások látsszanak RSS-ben, ez nem is gond.
A kérdés ez lenne azonban: lehet-e valahogy megoldani a dolgot úgy, hogy csak olyan elemek látsszanak az RSS-olvasóban, amelyekre mondjuk nem kattintott rá a felhasználó? Nekem kicsit elvontnak tűnik a dolog, meg gondolom, olvasófüggő az eset, nem a PHP a megoldás, de azért szeretném, ha rábólogatnátok, ha tényleg így van.
Köszönöm!